Alla inlägg under september 2009

Av Anders - 17 september 2009 17:35

På lördag är det exakt ett år kvar till valet 2010 och mandatperioden går i slutskedet. Sedan alliansregeringen tillträdde hösten 2006 har Sverige varit det mest aktiva landet i Västeuropa vad gäller reformer. De flesta av alliansens vallöften är redan avprickade. På tre år har den genomsnittliga arbetaren fått en extra månadslön om året och sysselsättningen har ökat. Listan kan göras lång. Att vi nu går in i en lågkonjunktur är allvarligt för såväl samhället i stort som de individer som drabbas. Alliansregeringens handlingskraft under de tre första åren innebär dock att Sverige står förhållandevis väl rustat inför kommande kristider. Att landet idag leds av en regering som fokuserar på jobb istället för på bidrag är en tröst. Jag  vill att samarbetet i alliansen ska bli ännu starkare och tydligare så att även det efter 2010 blir en alliansregering som leder landet in i framtiden.


  

ANNONS
Av Anders - 17 september 2009 10:06


  


Göran Hägglund försöker nog slå rekord i medieträffar under det år som är kvar till valet 2010. Igår var det Lund och cancerstrategi. Idag är det "Sveriges radikala elit har blivit den nya överheten" Läs den på DN debatt (länk:www.dn.se/opinion/debatt/sveriges-radikala-elit-har-blivit-den-nya-overheten-1.954221)


På Aftonbladet går det att läsa:www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article5797922.abANNONS
Av Anders - 16 september 2009 21:16

Dagen efter riksdagens öppnande, onsdagen den 16 september, var socialminister Göran Hägglund i ett soligt Skåne för att träffa ledningen för Region Skåne och diskutera alliansregeringens satsning på att öka tillgängligheten i svensk sjukvård.  Region Skåne, som styrs av allianspartierna tillsammans med Miljöpartiet, har på ett framgångsrikt sätt ökat tillgängligheten under mandatperioden rejält för alla skåningar.

Göran Hägglund träffade bland annat Henrik Hammar (till höger på bilden nedan) och diskuterade hur tillgänglighetsarbetet går i Region Skåne. Trots orosmoln kring pandemin är regionledningen helt övertygade om att Region Skåne kommer att få del av kömiljarden när den skall slutredovisas i början av november.

I samband Skånebesöket presenterade Göran Hägglund ytterligare en nyhet ur alliansregeringens budget. Denna var det en satsning på cancervården. Regeringen kommer att föreslå riksdagen att satsa 227 miljoner för att stimulera och stärka regioner och landstingen att möta den fördubbling av antalet cancerpatienter i vården som beräknas till 2030.Eftersom Femklövern i Region Skåne redan prioriterar cancervården är detta ett välkommet tillskott  i arbetet att förbättra kvaliteten och öka tillgängligheten för de cancersjuka i Skåne.

  

Göran Hägglund ser förvånad ut över hur bra det går i Region Skåne...

Av Anders - 16 september 2009 12:36

Nu är det släppt: Vid Göran Hägglunds besök i Skåne presenterade han att regeringen ska satsa 227 miljoner kronor under den kommande treårsperioden för att påbörja arbetet med att genomföra en nationell cancerstrategi. En kraftsamling kommer att göras på ett antal regionala centra,

Av Anders - 16 september 2009 10:20

är i Skåne och träffar regionledningen och diskuterar kömiljarden just nu. Om en stund kommer Sedan studiebesök på onkologen där också en rafflande budgetnyhet kommer att presenteras. Undra vad det är....

Av Anders - 15 september 2009 08:09

Onsdagen den 16 september besöker socialminister Göran Hägglund Universitetssjukhuset i Lund. Besöket är ett led i de köresor som socialministern gör för att diskutera hur landstingen kan korta väntetiderna i vården.


Efter mötet med företrädare för Region Skåne följer en rundvandring på Skånes Onkologiska klinik dit media är välkomna. Efter rundvandringen hålls en pressträff i klinikens föreläsningssal. Då presenterar Göran Hägglund också en nyhet ur den kommande budgetpropositionen.


Av Anders - 15 september 2009 07:08

Kristdemokraterna har nu i budgetförhandlingar vunnit en stor delseger. Läs mer på: www.dn.se/opinion/debatt/nu-sanker-vi-skatterna-for-sveriges-pensionarer-1.952427'Mycket bra jobbat, Göran.

  

Jag väljer Alliansen, vad väljer du? Klicka in på www.alliansensvanner.se och bli medlem. En annan bra sida är:

http://femkloverniskane.wordpress.com/ - aldrig varit där? Klicka då in...    


Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se