Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Himmelriket

Himmelriket

9 september 2014 14:10

Vad gör Kristdemokraterna för att stödja en förälder till ett ofött barn?

http://fran-kahog

Anders

9 september 2014 14:35

Vi har en familjevänlig politik för ofödda och födda barn. Vi sätter barnen i främsta rummet, alltid...

 
Ingen bild

ulrika

10 april 2014 10:45

hur gör jag om jag vill skicka en ansökan till Fenix angående sommar jobb Med vänlig hälsning urlika har jobbat med detta innan och har erfarenhet

Anders

10 april 2014 17:57

Skicka in den till bo.lindblad@helsingborg.se så skickar han den vidare till rätt person. Skriv gärna tydligt ditt namn och att jag bett dig göra så... // Anders

 
Eva

Eva

4 mars 2013 12:07

Jag har bott i ett av bostadssociala programmets lägenheter i Helsingborgshem sedan 2006 men Helsingborgshem godkänner inte mej som hyresgäst utan det är Kärnfastigheter som hyr. Med denna regel kan jag aldrig tillgodo räkna mej min tid här utan står på 0 som en hemlös gör. När kan man tvinga Helsingborgshem att acceptera mej då jag har skött mej exemplariskt i alla år. Jag betalar hyran själv då jag är sjukpensionär och har inte missat en hyra...finns det några regler angående detta ? Jag får som icke boende inte samma service och kan inte förbättra standarden på lägenheten.
Hur länge kan man bo på ett sånt här avtal ?
Ingen besöker mej från socialen för de vet att sköter mej så varför kan inte Helsingborgshem också sluta att vara så misstänksamma ?

http://www.fotsteg.se/iam.html

Anders

13 mars 2013 10:25

Det är just den typen av problem som vi nu vill komma åt, genom att samarbeta över förvaltnings- och bolagsgränser inom Helsingborgs stad. Tack för att du uppmärksammar oss på dessa problem.

 
Eric

Eric

15 oktober 2012 10:07

hur många heter Anders i sverige.?

http://google.se

Anders

15 oktober 2012 12:07

Alldeles för många?

 
Ingen bild

Esa Rajala

3 mars 2012 18:13

Hej Anders!

Du nämner och pratar mycket om ödmjukhet.
Hur tycker du själv att du använder detta ord mot din omgivning.

Anders

4 mars 2012 18:33

Ömjukhet och respekt är viktiga ord i demokratiska processer som syftar till att göra Helsingborg till bra stad för alla, oavsett förutsättningar, bakgrund eller härkomst.

 
Ingen bild

Tor-Björn Lindström

2 mars 2012 11:04

Jag tyckte det var ett bra möte med adekvat information och en fjäder i hatten för de två kvinnor som utlämnande redogjorde för sina personliga erfarenheter. Mycket diciplinerad men ack så fördomsfull publik. Diciplinerad när jag jämför med de möten vi boende hade med Joakim Andersson om nya hamnleden för fyra år sedan.

Möten blir lätt kaosartade när folk känner sig överkörda. Då fungerar definitivt inte din retorik om representativ demokrati Anders. Jag tror på en bättre dialog. Utnyttja grannsamverkan. De boende på Ramlösagården är kanske intresserade av att starta en dialoggrupp som representerar de övriga i grannskapet? En grupp som kan sätta sig in i sakfrågorna och som kan känna sig delaktig i sitt boendeområdes utveckling.

Anders

2 mars 2012 15:12

Tack för tipset. Tar till mig och ser vad vi kan göra för att öka kunskapen, skapa intresse för våra gemensamma frågeställningar och skapa delaktighet i stadens utveckling.

 
Ingen bild

Mikael H

22 februari 2012 13:49

Vad spännande att du lyfter fram mest känsloargument och få av de faktaargument som ni har svårare att svara på. Som t.ex Socialstyrelsens rekommendationer. Försök lyfta fram även de argumenten.

Anders

22 februari 2012 14:26

Det finns många argument just nu. Både känslomässiga, rationella och osanna. Jag lyfter fram olika aspekter av frågan hela tiden.

 
Ingen bild

Före detta KD:are

22 februari 2012 08:24

Hej Anders, en del av de insändare som jag läst har behandlat socialnämndens nonchalans inför Socialstyrelsens och handikapporganisationers rekommendationer och önskemål vid sociala boenden. Varför undviker du att kommentera dessa i tidningen och på bloggen. Den argumenteringen som du tar upp verkar ju helt oviktig. Det finns ju mycket intressantare saker att diskutera. Har du inga svar? (Antar att du inte svarar på det här inlägget - har du inga svar?)

Före detta KD:are

Anders

22 februari 2012 13:32

Detta är min blogg som jag själver skriver i. Det innebär i praktiken att jag själv väljer vad jag vill skriva och hur jag skriver. Du kanske själv kan starta en blogg och föra ut dina åsikter, synpunkter eller idéer. Naturligtvis försöker jag besvara de flesta frågor så gott jag kan, men tyvärr har jag inte alltid lyckats, tydligen.

Synd att du inte längre röstar Kristdemokraterna, kanske finns det något annat parti som passar dig bättre i denna fråga.

 
Ingen bild

Annette Hugosson

14 februari 2012 15:43

Hej Anders,
Jag tycker fortfarande att alla dina svar är politikersvar... Du undviker kärnfrågan och vad som är relevant. Min fråga till dig är:
Eftersom det är drygt 90% barnfamiljer i detta bostadsområdet. Har ni överhuvudtaget tänkt på barnen när ni tog detta beslutet?
Många barn i området känner sig redan otrygga när dom ska gå ut i och med det nya LSS boendet som byggts här. Mvh Annette Hugosson,Magnoliagatan 6

Anders

14 februari 2012 16:24

Ja, vi har i vårt ställningstagande för boendeplan för vuxenverksamheten 2012-2017 vägt in ett antal olika övervägande och bakgrundsfakta. Otryggheten tar vi på största allvar och vi kommer på ett tydligt sätt bemöta i samband med det öppna mötet den 1 mars 19-21.

 
Ingen bild

Lisa meviken

14 februari 2012 11:42

Hej! Det är nu andra gången du påpekar att det skulle varit ett"litet möte" på Ramlösa friskola förra veckan och jag undrar hur det kan få så stort fokus i denna viktiga fråga om ett nytt boende på Ramlösagården.Har du ingen som helst förståelse för att engagerade och ansvarsfulla människor känner så stor oro i frågan att man vill närvara och få så stor insyn som möjligt? Är detta något konstigt eftersom du väljer att påpeka det flertalet gånger? Jag bara undrar...
Lisa Meviken

Anders

14 februari 2012 11:49

Jag bara noterade att det skrevs i ett mejl inför träffen att det skulle vara "ett litet möte". Jag har stor förståelse för oron och försöker på alla sätt och vis redovisa korrekt information och fakta till alla intresserade engagerade och ansvarsfulla människor.

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se