Alla inlägg under september 2009

Av Anders - 4 september 2009 13:18

stadsbiblioteket en fredag eftermiddag och tittar besökare som kommer och går. Bibliotek är verkligen mötesplatser för alla. Under lång tid har biblioteken bara varit där, utan man tänkt på hur viktigt det är att dessa mötesplatser finns, utvecklas och får den uppmärksamhet de förtjänar...

Heja biblioteken.....

ANNONS
Av Anders - 4 september 2009 11:40

Läs och begrunda http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3465809.svd - Kulturen i Helsingborg satsar på civilsamhället.....

ANNONS
Av Anders - 3 september 2009 21:19

Henry Dunker hedras i Dunkers Kulturhus


I samband med att Dunkers Kulturhus invigdes den 27 april 2002 lånade Henry Dunkers Förvaltnings AB ut en bronsbyst föreställande Henry Dunker som nu äntligen skall få en permanent placering i kulturhusets foajé som tacksamt bekostas av Trelleborg AB.


Söndagen den 6 september 14.00 bjuder Helsingborgs stads Kulturnämnd in för att högtidlighålla Henry Dunkers födelsedag och formellt motta bronsbysten och välkomna honom till hans egen plats i det hus som så givmilts har skänkts tack vare hans insatser.  


Bland de som talar på söndag kl 14.00 och framåt är:Anders Lundström  kulturnämndens ordförande

Rolf Tufvesson regionråd och kulturnämndsordförande i Region Skåne

Claes Lindqvist verkställande ledamot för Dunkerstiftelserna

 Peter Danielsson kommunstyrelsens ordförande

 Bland de som kommer till Dunkers kulturhus på söndag finns: Peter Nilsson, koncernchef Trelleborg AB, Ingrid R Hansson, fd kulturchef i Helsingborgs stad, ett tiotal släktingar till Henry Dunker, Åldermannen för Gillet Gamla Helsingborg Bengt Lindskog, Ordförande för Helsingborgs museiförening Ulf Rigstam samt förhoppningsvis ett stort antal intresserade helsingborgare som vill vara med och fira denna dag.  


Fakta: Henry Dunker har på olika sätt berikat staden och dess kulturutbud på ett enastående sätt. Konserthuset, Stadsteatern, Kulturmagasinet, Grafiska museet och förstås Dunkers kulturhus är bara några exempel på hans generositet gentemot staden.  Henry Dunker har sedan tidigare fått ett antal hedersbetygelser av Helsingborgs stad. Redan 1949 förärades Henry Dunker med Helsingborgsmedaljen. I samband byggandet av Norra hamnen i slutet av 1990-talet namngavs ett en torgbildning Henry Dunkers Plats. Vidare utsåg Helsingborgs Dagblads läsare Henry Dunker till Årtusendets helsingborgare i en omröstning som publicerades 24 december 1999.  


FIRA HENRY DUNKERS FÖDELSEDAG
Datum: söndag 6 september 2009
Tid: 14.00
Plats: Dunkers kulturhus foajé


  
Av Anders - 3 september 2009 21:13

http://femkloverniskane.wordpress.com/ här kan du följa Femklöverns arbete i Region Skåne på ett bättre sätt än den tidigare hemsidan.


Klicka nu in på blogghemisdan: http://femkloverniskane.wordpress.com/ Vad tycker du om denna sida, skriv och berätta....
Av Anders - 3 september 2009 21:11

röda prickarna på bilden, tror du? Det är de 69 tätorter som finns inom Skåne Nordväst.


Det var ett intressant seminarium idag. Många nya tankar väcktes i alla hos mig....

Av Anders - 3 september 2009 10:49

att läsa min debattartikel om Henry Dunker även på www.hd.se och länken: http://hd.se/ledare/2009/09/03/helsingborg-behoever-fler-som/


Vad tycker du? Är det rätt eller fel? Synpunkter och kommenterar tas gärna emot!!

Av Anders - 2 september 2009 22:10

(Bilden visar hur .... Ja, vad tror du den visar? Skriv gärna berätta vad du tror att den vill berätta!)  


lång dag. Den startar redan kl 08.00 i Kristianstad. Det innebär att jag behöver åka hemifrån redan vid..... Just det, tidigt blir det. Imorgon är det nämligen Regionstyrelsen som sammanträder. Nej, jag sitter inte där, men skall till våra ledamöter förbereda lite.


Under lunchen skall jag ta mig västerut igen, för att klockan 13.00 vara på:

 ett spännande framtidsforum om infrastrukturen i Nordvästra Skåne.


Såhär skriver man på sin hemsida: (http://www.framtidskommitten.se/2009/08/17/vilken-vag-ska-vi-valja/)Det behövs en omfattande satsning på infrastruktur, både i det korta och i det långa perspektivet, för att Nordvästra Skåne ska kunna behålla och öka sin attraktionskraft. I framtiden måste det bli lättare, snabbare och bekvämare både för människor och gods.


Men hur ser framtiden ut egentligen? Och vilka visioner finns? Fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör? Svaret på frågorna får du på ett intressant seminarium i regi av Framtidskommittén, där representanter från såväl järnvägstrafik, vägtrafik, flyget och färjetrafiken berättar om sin syn på saken och vad som kommer.


Detta slutar 17.00 Då blir det att gå till Dunkers kulturhus eftersom då börjar:

Hedersrelaterat våld – en fråga för dom andra?


Klicka in på www.dunkerskulturhus.se för att se mer om denna intressanta utställning.

Av Anders - 2 september 2009 13:36

1 år kvar till valet 2010. Den 19 september är precis ett år kvar till valet. www.alliansforsverige.se har ett arrangemang i Stockholm.


Jag väljer ALLIANSEN, vad väljer du?

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se