Alla inlägg under september 2009

Av Anders - 7 september 2009 14:47

Nödvändiga statsbidrag från ansvarsfull regering


Alliansregeringen visar än en gång att vård, skola och omsorg är prioriterade. Dagens besked om ytterligare 10 miljarder kronor till kommuner och landsting var nödvändigt för att välfärden ska fungera för människor runt om i Sverige.


Varje kommun och landsting har just nu en mycket tuff situation. Skatteintäkter faller snabbare och djupare än någon gång tidigare. Samtidigt är välfärdsuppdraget oförändrat eller ibland till och med ökande till följd av arbetslösheten. Den senaste tiden har regeringen gett besked om såväl förstärkta insatser för enskilda som är långvarigt sjukskrivna, pengar till arbetsmarknadsåtgärder LYFT som vuxenutbildning. Och idag mer pengar till kommuner och landsting.


Situationen har nu blivit så allvarlig att det nya statsbidraget som presenterats idag är av avgörande betydelse för att vi skall kunna säkra välfärdens kärna inom skolan, sjukvården och äldrevården och för att motverka ökad arbetslöshet genom nedskärningar i kommunerna och landstingen.


Läs mer på: www.regeringen.se/sb/d/12153/a/131104

 eller www.kristdemokraterna.se/


ANNONS
Av Anders - 7 september 2009 13:04

avgörs det om det blir Lund eller Umeå som blir kulturhuvudstad i Sverige 2014.


Lunds hemsida: www.lund2014.se

Umeås hemsida: www.umea2014.se


Såhär kommer tydligen morgondagen att gå till: 

Juryn har sedan avsatt en timme till att reflektera, diskutera och fatta beslut. Klockan 13.30 börjar kulturrådets webbTV-sändning (www.kulturradet.se). Den 30 minuter långa sändningen har följande körschema:

  • Kenneth Johansson, generaldirektör Kulturrådet, hälsar välkommen
  • Tal av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M)
  • Umeå och Lund ger en treminuters presentation vardera
  • Ordförande Sir Bob Scott meddelar vilken stad som vunnit. Vice ordförande Philip Johnsson presenterar den svenska jurydelegationens motivering

Beskedet från juryn väntas alltså komma tisdag 8 september 2009 strax före klockan 14.00

Nu håller vi tummarna för Lund 2014...

ANNONS
Av Anders - 6 september 2009 21:26

födelsedag firades idag på Dunkers kulturhus. Tänk om det kan bli en årlig tradition att Helsingborgs stad firar honom, bland annat genom allmän flaggning och att lägga blommor på Henry och Gerdas grav.

Av Anders - 6 september 2009 18:08

Vid ett arrangemang idag på Dunkers kulturhus överlämnades Vitalis Bengtssons byst föreställande Henry Dunker till Helsingborgs stad. Nu sitter han på väggen för all framtid och grattis på födelsedag förresten.

Av Anders - 6 september 2009 06:45

Göran Hägglund i Expressen (klicka dit: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1694754/goran-hagglund-jag-tanker-inte-ta-stryk-i-nagon-stor-fraga)


Även Svenska Daglbladet (här finns den: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3472025.svd) har en text i veckan, nämligen om Vådnadsbidraget som vi så framgångsrikt infört i Helsingborg.Av Anders - 5 september 2009 16:06

www.rodgron.se - Just det, det rödgröna kan inte bestämma sig vilken färg de är, så då blir det rödgrön röra. Undra när de röda och gröna i Helsingborg skall börja samarbeta? Det skall bli intressant om de lyckas ens fasta på samma bild innan valet. Upp till bevis, nu rödgröna röran i Helsingborg. Allians för Helsingborg - väntar på ett utspel ifrån er sida. Hoppas kan man alltid göra, eller?


I  Ramlösa satsar S på en egen familjdag i morgon söndag. Var finns de andra partierna?

Av Anders - 5 september 2009 15:57

år kvar till valet. Klicka in på: www.alliansforsverige.se Det kommer bli intensivt år, men jag har valt sida, har du?

Av Anders - 5 september 2009 15:37

skall man skriva efter ha läst Helsingborgs Dagblad och hd.se idag lördag. Ett svar på min debattartikel kom i dag (se länk: http://hd.se/ledare/2009/09/05/nej-tack-jag-kommer-inte/)


Det ju lite synd att MP inte utnyttjade sin insynsplats på senaste kulturnämndsmötet och fick informationen om bysten och arrangemanget. Det kommer bli musik imorgon söndag av elever som går på Dunkers Unga. Alla är välkomna att lyssna, fira och äta lite tårta. Vidare diskuterade vi på senaste nämnden också utvecklingen på Dunkers Unga som varit så intressant, men tyvärr valde MP att inte närvara. Synd...


Sedan har tydligen min bloggande vän skrivit en text: http://hd.se/kultur/blogg/2009/09/04/ekelund-sjoberg-dunker-och-lundstrom/ - där mitt efterman nämns i samma rubrik som två litteraturgiganter och årtusendets helsingborgare. Jag är ärad men tycker inte att jag skall på något sätt jämföras med dem. Dock gör bloggskribenten en alldeles lysande analys av min text. Dock framgår det inte rakt om det är ett bra eller dåligt förslag. Jag väntar på förtydliganden. (Skämt!)


En parantes bara, det är mycket ovanligt att man firar människors dösdag. Vanligaste  exemplet på detta är väl bara klumpiga "halvnazister" som firar 30 november som något häftigt.


Kommer du till Dunkers imorgon och firar? Det kommer bli ett bra arrangemang, jag lovar....

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se