Alla inlägg under september 2009

Av Anders - 8 september 2009 17:24

Tja, det blev Umeå som blev kulturhuvudstad 2014 i Sverige.

Jag gratulerar Umeå till segern i tävlingen om att bli kulturhuvudstad 2014. Lund nådde nästan ända fram och ansökningsprocessen i sig är en värdefull erfarenhet. Processen har gett insikter, samarbeten, konkreta satsningar och investeringar som lever vidare i arbetet med att utveckla Lund som kulturstad och Skåne som kulturregion, skriver regionrådet Rolf Tufvesson i en skriftlig kommentar.

ANNONS
Av Anders - 8 september 2009 17:19

   varit i Ängelholm. Alliansföreträdare har träffat kommunledningen i Ängelholm. Klicka in på länkarna och läs och hör mer om besöket:

http://lokaltidningen.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090908/ARTIKLER/702626093/1841

http://hd.se/angelholm/2009/09/08/inga-loeften-om-mer-akutsjukhus/

http://www.sr.se/cgi-bin/kristianstad/nyheter/artikel.asp?artikel=3085132

ANNONS
Av Anders - 8 september 2009 10:34

är lite ändrad, började jag ändra lite typsnitt, bilder och linjer. Vad tycker du? Blev det bra, eller skall jag ändra något här på bloggen? Skicka kommenterar ....

Av Anders - 8 september 2009 08:32

Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund besöker poliskontoret i Hallunda

I dag, tisdagen den 8 september, besöker statsminister Fredrik Reinfeldt, näringsminister Maud Olofsson, utbildningsminister Jan Björklund och socialminister Göran Hägglund poliskontoret i Hallunda. I samband med besöket kommer satsningar ur regeringens kommande budget att presenteras

13.00 Presskonferens

 

Europeisk kulturhuvudstad 2014

Den 8 september avgörs om det blir Lund eller Umeå som blir Europeisk kulturhuvudstad 2014. Den svenska juryn träffas i Stockholm den 7-8 september för att besluta om vilken svensk stad som den svenska regeringen bör nominera till Europas Kulturhuvudstad 2014. Det formella beslutet fattas av EU:s ministerråd våren 2010. Det går att följa presskonferensen på www.kulturradet.se  kl.13.30-14.00.På presskonferensen medverkar utöver juryn också kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och Kulturrådets generaldirektör Kennet Johansson.


 

RumEtt

Vad är RumEtt? Ett rum FÖR dig, AV dig och MED dig!

Har du en idé? Är du en kreativ person? Vill du lära dig något nytt? Vill du göra ett arrangemang själv eller med dina vänner? Vill du ha stöd till en egen filmproduktion?

Nu öppnar vi RumEtt igen, med en ny scen en digital verkstad med arbetsplatser för egna film- eller musikprojekt. RumEtt erbjuder även workshops och föreläsningar inom olika konstområden. Gamla godingar så som Onsdagsfolket, Filmfika och Shuffle kommer du se mer av. RumEtt kommer också att starta coachninggrupper där du har möjlighet att utveckla dina egna idéer.

Nyinvigning av RumEtt

  

Tisdag 8 september 18.00–20.00 

Vi bjuder på en kväll med livemusik, film, konst och mingel. Traditionsenligt kommer vi bjuda på tilltugg och alkoholfritt bubbel.  Nu har du också chans att vara med och påverka RumEtts framtid. 

Här är tre saker som jag kommer att följa idag. Vad kommer du att följa?

Av Anders - 8 september 2009 07:52

på bloggen utan att du märker något. Under natten har tydligen adressen ändrats. Numera heter bloggen: anderslundstrom.bloggplatsen.se. Men eftersom det är bara ett byte på insidan när jag skriver något, så ändras inget för dig som läsare.


Använder du på adressen: anderslundstrom.bloggagratis.se kommer du att länkas vidare till min nya adress som alltså är anderslundstrom.bloggplatsen.se


På insidan ser det helt annorlunda ut och bland annat statistikdelen är kraftigt utvecklad. Nu går det att se mycket fler uppgifter kring hur bloggen läses. Jag noterar att antalet dagliga läsare ökar hela tiden och jämfört med tidigare månader kommer september att bli en rekordmånad.


Kommer det redan denna månad bli över 100 unika besökare på en dag? Det tidigare rekordet är 96.  Vem sa att ingen läser bloggar?Av Anders - 7 september 2009 20:37

blogg, här till höger under rubriken: LÄNKAR?


Har försökt att ta med ett urval av bloggar som jag regelbundet kollar på. om några inte börjar skriva något, kanske jag tar bort länkningen. Har du några förslag på bra bloggar som man börjar kolla in varje dag? Vilken är den favvoblogg? Skriv och berätta, så skall jag kolla in den. Är den tillräckligt intressant, kanske den blir uppsatt på länklistan....Av Anders - 7 september 2009 20:31

kom i förra veckan: http://femkloverniskane.wordpress.com/. Tja, det är bara en vidarutveckling av www.femkloverniskane.se.


Klickar du in på: http://femkloverniskane.wordpress.com/ kan du prenumerera på inlägg via email. Skriv in din mejladress och vips får du uppdateringar varje dag. Det kommer hända mycket på den bloggen, kan jag lova.

Av Anders - 7 september 2009 20:25

skriver kristdemokraten i Stockholms län Magnus Kolsjö om http://magnuskolsjo.se/2009/09/dags-for-generationsskifte-i-landstinget/ om att det är dags för generationsskifte i landstinget. Det är ett intressant inlägg i debatten som kanske borde föras på andra landsting också, kanske?


Naturligtvis är det just nu speciella tider inom alla politiska partier, eftersom det är nomineringstider. Ja, jag har inga ambtioner att kandidera på regional och nationell nivå. Kom ihåg var du läste det först. Inga ambtioner att kandidera på regional och nationell nivå....

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se