Alla inlägg den 8 april 2014

Av Anders - 8 april 2014 22:16

"Veckans mest tragiska person" måste väl ändå Sören Sommelius vara - i sin blogg blandas det i en osammanhängande text stort, smått och lite gammalt utan koll. Tänka sig att en tidningsägare kan vara så okunnig i så många frågor. Men synd är det kanske ändå om läsarna som får en bild av något som bara finns i sinnesvärlden hos vissa. 


Tja, själv är jag i Västerås och träffar ministrar, tjänstemän och politiker ifrån Kiruna i norr till Malmö i söder kring de viktiga frågorna kring bostadslöshet och utestängning ifrån bostadsmarknaden. Kul är det att i flera seminiarier redan under första dagen lyfts Helsingborg fram som en förebild. En stad som många nämner med respekt inom detta specialområdet. Omvärldsbevakning är kanske inte en paradgran för introverta tidningsägare? 


Imorgon fortsätter konferensen Bostad Sökes (#bostadsokes2014 på twitter för de som är intresserade) och regeringens hemlöshetssamordnare kommer då sammanfatta sitt omfattande arbete. Redan nu kan jag dock berätta att han kommer till Helsingborg den 10 juni 11.00-17.00 för ett tredje besök. Ingen annan kommun har haft mer omfattande dialog med de nationella företrädarna än Helsingborg. Det märks inte alltid heller i den stora landsortstidningen. 


På torsdag kommer Socialnämnden åter ha sammanträde, denna gång tar vi ett budgetförslag för 2015 som innehåller ett antal viktiga delar. Bland annat kommer Socialnämnden (om vi får bestämma) att kunna öppna ytterligare en familjecentral i Helsingborg under 2015. Socialnämnden vill nämligen att det etableras en i Mariastaden. Ja, just detta område där det nog finns mest barn för tillfället i hela Helsingborg. Kristdemokraterna är ju familjens röst i den lokala politiken. Ingen annan driver denna fråga. Undra när detta blir en nyhet. (Glöm inte var du läste det först.)


Vidare kommer Socialnämnden ge startsignal för ytterligare ett LSS-boende. Denna gång har vi ögonen på en tomt i Kattarp. Vidare planerar vi ytterligare lägenheter för utsatta grupper på Västergård. Känns lite som att det händer saker hela tiden. 




Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards