Alla inlägg den 4 april 2014

Av Anders - 4 april 2014 13:23

I dagens Helsingborg följer man upp helgens mycket tragiska händelse med artikeln Alkoholstopp – nyktert beslut eller slag i luften? Det måste vara fantastiskt att vara oppositionspolitiker och inte få några följdfrågor om hur och på vilket sätt ett eventuellt alkoholstopp skulle fungera i verkligheten. Vidare tycker den käre Peter Ahlbom att HIF eventuellt flytta sina matcher. Kanske kan frågorna hur, på vilket sätt och vem som har bestämmanderätt över matchstart för de allsvenska fotbollslagen vara intressanta följdfrågor?


Naturligtvis är alkohol ett problem i samhället och därför reglerar vi den hårt med alkohollag, riktlinjer för servering och tillämpningsanvisningar. Ingen skall vara riktigt berusad, varken på krogen, fotbollsarenan eller på stan. Men att torrlägga en stad timmarna innan, under och efter tror jag personligen har mycket liten effekt på detta omfattande samhällsproblem. Varför är det egentligen bara fotboll och ishockey som har problem, varför hör vi aldrig om bowlingskravaller eller badmintonfylleri?


Helsingborgs IF och flera andra klubbar har problem och förhoppningsvis kommer denna otäcka händelse få alla oavsett favoritlag att sänka nivå vad som är acceptabelt att göra. Hela samhället behöver funderar på hur vi behandlar våra medmänniska. Det får aldrig vara okej att kränka, skada eller skymfa någon, oavsett om det  på fotbollsarenan eller på gator och torg.


 

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards