Alla inlägg den 2 april 2014

Av Anders - 2 april 2014 09:56

 Idag tas det första spadtaget på ett nytt boende för psykiskt funktionsnedsatta i Mariastaden. Att Socialnämnden tillsammans med Kärnfastigheter äntligen kommer sätta spaden i jorden och under 2015 kunna inviga ett nytt, modernt och anpassat boende för 22 personer är en historisk händelse. Under flera år har detta boende diskuterats, kritiserats och tyvärr även försenats av flera olika orsaker. Nu har vi kommit till den punkt att det även på byggplatsen kommer märkas att Helsingborgs stad satsar på en utsatt grupp och bygger nya och moderna bostäder för personer med särskilda behov.


Socialnämnden har genom ett strukturerat och långsiktigt arbete med årliga boendeplaner visat på behovet av förbättringar inom detta område. Detta boende är bara en liten del av den omfattande boendeplan som Socialnämnden målmedvetet och strategiskt arbetar efter sedan några år. Treklövern och Kristdemokraterna har långsiktigt satsat på att planera och bygga nya boende för våra mest utsatta medborgare. På det viset skapar vi förutsättningarna för moderna, kostnadseffektiva och värdiga bostäder med hög standard som håller långt in i framtiden. Vi ser nämligen en förändring i samhället där dels tyvärr behoven ökar, dels en skärpning av lagstiftningen som vi välkomnar för de boendes skull.


Tyvärr vet vi att missbrukssituationen med nya droger, ökad alkoholkonsumtion och ökad samsjuklighet ställer höga krav på att utveckla vård och olika boenden för att en högre andel människor med stora behov. Detta nybygge skapar förutsättningar för omflyttningar och en förbättrad livssituation för ett stort antal medborgare med särskilda behov.


Redan i nästa vecka kommer Socialnämnden förhoppningsvis ta beslut om ett nytt LSS-boende i Kattarp och ytterligare lägenheter inom socialpsykiatrin på Västergård. Naturligtvis är dessa förändringar bra, men det krävs ytterligare satsningar eftersom antal boenden inte ännu motsvarar behoven. Att erbjuda stabila, långsiktiga och anpassade boende efter den enskildes behov ställer höga på våra gemensamma resurser, men är nödvändigt i ett samhälle där alla har plats och rätt till värdighet. Jag hoppas och tror att Mariastaden kommer välkomna detta nya boende och att det blir en naturlig del av byggelsen där.

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards