Alla inlägg under augusti 2009

Av Anders - 26 augusti 2009 16:01

efter sommaruppehållet. Ikväll blir det flera debatter. Bland annat kommer jag gå upp i debatten om Konsument Helsingborg.


Här kommer några av de argument som jag kommer att använda ikväll. Just det, om man tittar in på bloggen får man information först...


I samband med samhällets utveckling under senare år ställs allt större krav på den enskilde. Många marknader avregleras och det är upp till var och en att välja leverantör av exempelvis el, telefoni och internettjänster samt att vara medveten om  vad de konsumentavtal man ingått får för konsekvenser.

Vad gäller Konsument Helsingborg har man sett hur arbetet har förändrats under åren. Från att tidigare ha handlat till stor del om förköpsrådgivning, kräver majoriteten av ärenden idag en gedigen konsumenträttslig / juridisk kompetens.

Tiden då man dagtid tog sig tid att slinka in för att ställa en enkel fråga är förbi.

Helsingborg har ambitionen att vara en ”miljökommun”. Konsumtion och miljö har i många frågor starka beröringspunkter, vilket inte hindrar Konsument Helsingborg från att även framöver vara öppet för alla typer av konsumentfrågor.

Berätta gärna var du läste det först...  

 
ANNONS
Av Anders - 26 augusti 2009 15:56

idag släpptes nyheten om Ängelholms sjukhus och framtiden där. Bra, intressant och välkommet. Du kan läsa mer här: http://hd.se/angelholm/2009/08/26/broederna-paulsson-koeper-in-sig-i/


Så skriver femklövern i Skåne om detta:


Regionen utvecklar Ängelholms sjukhus


Region Skåne, Wihlborg och PEAB bildar ett gemensamt bolag, kallat Hälsostaden Ängelholm AB, för att vidareutveckla Ängelholms sjukhus. Det meddelar den styrande femklövern idag.  - Vi vill utveckla Ängelholms sjukhusområde för att skapa förutsättningar för en Hälsostad med stort utbud av sjukvårdstjänster och hälsofrämjande verksamheter, säger regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (M).


 - Ängelholms sjukhus ska bli en viktig pusselbit i något som kan tjäna som modell för inte bara Skåne utan även för andra delar av landet, säger Jerker Swanstein (M). 


Hälsostaden Ängelholm AB bildas av Region Skåne och två investerare som ett joint venture.  Aktörerna ska tillsammans verka för att sjukhusets verksamhet koncentreras till det norra sjukhusområdet där det nya konceptet med ”Hälsostaden” ska förverkligas. Beslutet ligger i linje med regionens upphandling av ortopedisk vård samt ögonsjukvård i Ängelholm.


 - Vid sidan av utvecklingen av sjukhusets lokaler ska vi arbeta hårt för att tillföra ytterligare dimensioner i utbudet av hälso och friskvård. Till exempel i form av hotell, SPA, gym och butiker, säger Jerker Swanstein (M).


ANNONS
Av Anders - 25 augusti 2009 13:25

Om du har lite att göra, klicka in på länken: www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=74306&epslanguage=SV


Det händer mycket inom kulturen i Helsingborg. Dunkers kulturhus har ett spännande program i höst och vinter. Hoppas att vi ses på någon av dessa utställningar ....Av Anders - 25 augusti 2009 11:31

120-130 miljoner till Region Skåne. Läs mer på www.regeringen.se/sb/d/12100/a/130506;


Kristdemokraterna gör skillnad i alliansregeringen...

Av Anders - 25 augusti 2009 09:38

bli kulturhuvudstad 2014? Idag besöker juryn Lund (se länkar: http://sydsvenskan.se/lund/article545010/Kulturbuffén-ar-dukad-for-juryn.html och Lunds hemida www.lund2014.se/)


Den 8 september kommer beskedet om Lund blir K14. Om det skulle bli så, måste Helsingborg och hela Skåne engagera sig. Idag jurybesök och om några veckor beslutet. Därefter blir det mycket aktivitet (kanske?).

Vad tycker jag då om Lund2014? Jo, intressant och viktigt för hela regionen. Jag håller tummarna för för Lunds kandidatur....

Av Anders - 24 augusti 2009 21:55

06.18 tog jag bussen till Ramlösa station för att åka tåg till Kristianstad. För 10 min sedan kom jag hem efter en lång dags tjänst. Den har inneburit möten i Kristianstad, på Vikingsberg, Maria församlingshus och avslutningsvis på Rådhuset.


Imorgon bitti är det åter Kristianstad som står på agendan. Många mil blir det i demokratins tjänst.

Av Anders - 24 augusti 2009 06:04

S har problem och ändrar sig i ännu en fråga. Jasså, är det Jan Andersson som påverkar politiken utan att sitta i kommunfullmäktige? Läs själv om hur Bengt Larsen blev förvånad. http://hd.se/helsingborg/2009/08/23/socialdemokraterna-byter-fot-om/ - Tydligen är det inte bra att åka på semester...


Vilka fler ärenden kommer S att ändra sig i? Nu börjar visst valkampanjen...

Av Anders - 23 augusti 2009 12:35

var hela familjen nere på stan och kollade in: Red Bull Art of Motion in Helsingborg - PreviewRed Bull Art of Motion in Helsingborg. (klicka på bilden) En häftig upplevelse att framtidens idrott mötte historiens byggnader iform av terasstrapporna och Kärnan. Även HD rapporterade ifrån händelsen här: http://hd.se/helsingborg/2009/08/23/fartfylld-show-lockade-tusentals/


Det går att kombinera kommersiella krafter, historiska byggnader och mycket publik. Här finns mycket att lära för många...

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se