Alla inlägg under augusti 2009

Av Anders - 13 augusti 2009 13:31

Idag kan man läsa på www.kristdemokraterna.se

följande text - läs på www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/Pressmeddelanden/EkonomiOchSkatter/090813Attefall.aspx

  Kommunerna och pensionärerna först

– Ökade resurser till kommuner och landsting är nödvändiga för att värna välfärdens kärna och för att motverka kortsiktiga personalneddragningar som spär på den ekonomiska krisen. Åtgärder måste också vidtas för att utbilda människor i en tid när arbetslösheten växer. Därutöver måste pensionärerna stå först i kön, före ytterligare steg i jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar.

Det säger Stefan Attefall, ekonomisk talesman för Kristdemokraterna och ordförande i riksdagens finansutskott, inför den budgetdiskussion som regeringen nu inleder.

– Den ekonomiska krisen präglar arbetet med budgetpropositionen inför 2010. Budgeten för 2010 måste därför präglas av att dämpa krisens effekter på svensk ekonomi och bidra till att rusta Sverige för framtiden, utifrån restriktionen att värna om långsiktigt hållbara offentliga finanser.

– De olika signaler som nu kommer om en något mindre dyster ekonomisk utveckling, och mot bakgrund av det goda ekonomiska läge Sverige hade innan krisen slog till, gör att vi nu bedömer att det finns utrymme för att ytterligare stimulera ekonomin och dämpa krisens effekter.

Kristdemokraterna vill särskilt lyfta fram följande prioriteringar i det budgetarbete som nu inleds:
Ytterligare stöd till landsting och kommuner för 2010-2011.
Ytterligare insatser inom utbildning och arbetsmarknadspolitik, för att dämpa den ökande arbetslösheten. Betoning av kvalitet i de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna. Åtgärder för ungdomar prioriteras.
Sänkt skatt för pensionärer – kompensera för effekten av bromsen.

Andra viktiga reformområden, men budgetmässiga mindre belopp, är införandet av kreditgarantier till ny- och ombyggnad av bostadsområden med brett utanförskap, införande av avdragsgilla gåvor till ideella ändamål, fortsatt reformarbete inom äldreomsorgen och sjukvården, samt ökade resurser till rättsväsendet.

När så ekonomin medger bör moms på personalintensiva (hushållsnära) tjänster sänkas.

ANNONS
Av Anders - 12 augusti 2009 21:12

VÄNSTERHÄNTAS DAG. Kommer du att fira denna dag? Här kan du läsa om vänsterhändhet på wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4nsterh%C3%A4nthet) Jag kommer att fira den!!Förra året hade Aftonbladet följande artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3092780.ab


Varför skriver jag om detta? Jo, det är faktiskt så att jag är vänsterhänt och tycker det är roligt (för det mesta). Ja, det finns tillfällen då det hade varit lättare att vara högerhänt. Det finns till och med en butik för vänsterhänta (www.alltforvansterhanta.se). Inte för att jag har handlat där, men...  

ANNONS
Av Anders - 10 augusti 2009 13:15

ett helt fantastiskt kulturutbud?


I helgen har jag målat på världens största gatumålning. Jag har sett utomhusteater och jag var varit på HD:s önskekonsert utanför Dunkers. Jag har lyssnat på en positivhalare som glatt helsingborgare under helgen.Jag har läst en Timbro-rapport som fullständigt missat målet och jag har läst några böcker som jag lånat på vårt fina stadsbibliotek.


Naturligtvis kan allting alltid bli bättre, men någon gång måste man bara få njuta av vad vi tillsammans åstadkommit hittills...


Jag är imponerad, är inte du det?Av Anders - 10 augusti 2009 12:34

NY OMRÖSTNING... SÄG DIN MENING OCH RÖSTA HÄR TILL HÖGER!!!


Vad tycker du? Kommer du att rösta söndagen den 20 september?

Av Anders - 8 augusti 2009 18:29

Idag blev konstverket klart på Järnvägsgatan. Jag målade en bit igår fredags, men det stora arbetet har ett antal volontärer gjort under igår och dag lördag. Såhär skrev HD om det igår: http://hd.se/helsingborg/2009/08/07/ett-fyrverkeri-i-akryl/


Såhär blev paraden idag, lördag: http://hd.se/helsingborg/2009/08/08/kulturparad-satte-faerg-paa-stan/

häftigt, eller?


Här är några bilder ifrån det färdiga resultatet....

Av Anders - 8 augusti 2009 10:50

Timbros rapportsläpp börjar dimmorna lätta och flera olika inlägg dyker i tidningar och på bloggar. Läs gärna Timbros rapport och skapa dig en egen uppfattning. Du hittar den här (http://www.timbro.se/innehall/?isbn=9175667263&flik=4).


Här har Timbro själva samlat ihop

"Medier om Idergards DN Debatt-artikel och rapporten 'Långt ifrån lagom'" Klicka in på och se medieutfallet: (www.timbro.se/innehall/?art=medier-om-idergards-dn-debattartikel-och-rapporten-langt-ifran-lagom).


Den lokala tidningen har tre olika versioner av tyckande kring rapoorten:


1)  http://hd.se/ledare/2009/08/07/kultur-aer-ocksaa-vaelfaerd/


Det första inlägget är publicerat på ledarsidan och författat av Stephan Wagner som på ett nyanserat sätt diskutar rapportens innehåll. Bland annat skriver han:


"Det finns givetvis anledning att skärskåda dessa siffror nogsamt. Och visst ligger det något i att det ska ställas krav "på en reformerad kommunal organisation för att, i likhet med arbetslinjen i socialförsäkringen, skapa rätt incitament.""


Naturligvis måste man hela tiden titta över verksamheter, fundera på vad man skall göra och vad man inte skall göra. Förändring kan vara förutsättning för utveckling.


2) http://hd.se/kultur/2009/08/08/nytt-kulturhus-i-helsingborg/


Det andra inlägget är författat av Mats Kolmisoppi som på ett fyndigt sätt skriver om rapportens bristande kvaliteter. Alla som läst rapporten och varit söder om Hallandsåsen de senaste 7 år vet att Dunkers invigdes den 27 april 2002. Alla som varit i Helsingborg senaste åren och varit inne på Dunkers vet också att Bert Karlssons ande inte vilar över Dunkers.


3) http://hd.se/kultur/blogg/2009/08/08/dunkers-bert-karlsson-varldsmusiken/


Det tredje och senaste inlägget kring Timbros rapport är kulturskribenten och helsingborgaren Sören Sommelius blogginlägg "Dunkers, Bert Karlsson, Världsmusiken". Intressant att Sörens bekrivning av Dunkers, blir ett av Timbros argument för att inte satsa på kultur. Nästan lite kul...


Inte för att texten handlar något egentligen om Timbros rapport, utan ännu en gång upprapande av tidigare kända argument. Att till den milda grad vara så fokuserad på dåtiden, att man fullständigt glömmer nutid och framtid är i vissa stycken häpnansveckande.


Det skulle vara intressant om kulturskribenten vid något tillfälle visar på konkreta exempel på argumentationen: "[...]....dramatisk kursändring på den kulturella inriktningen." Att bara återupprepa gamla argument igen, igen och igen gör inte dem mer sanna.


De enda som velat ha mina synpunkter på rapporten är eventnews. Klicka på länken och läs deras artikel: www.eventnews.se/Nyheter090806.html.


Just nu pågår en gatuteaterfestival och en pianofestival som får uppmärksamhet lokalt, regionalt och nationellt. Samtidigt som någon påstår att: "Stora delar av Helsingborgs kulturliv är i gungning."


Jag får inte ihop det, får du???  ...Av Anders - 6 augusti 2009 13:55


I en ny SOM-undersökning (du hittar den på:

http://www.kulturradet.se/sv/statistik/kultur-och-medievanor/som-undersokning/)


Slutsatsen att "Unga, högutbildade, storstadsbor mest kulturaktiva" är kanske inte förvånande.


En annan rapport som "lanserades" idag var Timbros "Långt ifrån lagom". I denna platsar till och med undertecknad och en känd kulturskibent i Helsingborg.


http://www.timbro.se/innehall/?isbn=9175667263&flik=4 - här hittar du rapporten.


Det klassiska sättet att få uppmärksamhet är naturligtvis att publicera en artikel på DN debatt (http://www.dn.se/opinion/debatt/kommunerna-kan-spara-utan-att-dra-ned-pa-valfard-1.925332)

Jag har läst igenom den som hastigast och kommer väl i senare blogginlägg kommentera den närmare.


Imorgon kommer jag mellan 10-12 att måla Järnvägsgatan tillsammans med 100-tals andra, hoppas jag i alla fall. Kommer du?Av Anders - 5 augusti 2009 10:53

som tilltalar många. Jag är imponerad av all den verksamhet som bedrivs. Är inte du det?


Igår sparkade gatuteaterfestivalen Passage09 igång (se program på deras hemsida: www.passage09.nu)


En artikel om det innan gatuteaterfestivalen startade:

http://hd.se/noje/2009/08/03/kultur-oever-graenserna/


En artikel om inledningen:

http://hd.se/helsingborg/2009/08/05/haer-kan-man-spela-med-i-teatern/


På lördag startar Helsingborgs pianofestival - läs mer på denna länk:

http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=73560&epslanguage=SV


Det händer mycket hela tiden. Samtidigt som någon skriver ""Stora delar av Helsingborgs kulturliv är i gungning." Jag får inte ihop det, får du???Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se