Alla inlägg under augusti 2009

Av Anders - 29 augusti 2009 13:15

Sveriges Radio P4 Kristianstad tyckte var en nyhet. Så viktig att man lagt ut den idag lördag. Länken till nyheten är: http://www.sr.se/kristianstad/nyheter/artikel.asp?artikel=3063997

Tydligen var det ingen stor nyhet för de lokala medier som finns i nordvästra Skåne, medan P4 Kristianstad tyckte det? Konstigt eller?

Här läser du nyheter först, eller?

Foto:Caroline Flindt

ANNONS
Av Anders - 28 augusti 2009 15:45

utan nu också frimärke. Hade media varit på plats hade de sett Postens nya frimärke, men tyvärr missade media denna chans.


På måndag kommer ett pressmedelande gå utifrån Posten att Sofiero blir ett av fem motiv som blir frimärke. Synd att det inte uppmärksammandes, trots att de var förvarnade om nyheten. Är bloggen snabbare?


Om du vill se frimärket står det uppställt någonstans på Sofiero under helgen. Jag har sett det, har du???ANNONS
Av Anders - 28 augusti 2009 11:48

Sofiero – Sveriges vackraste park 2009


 Sofiero slottsträdgårdar är vackrare än Skansen i Stockholm, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Sollidens slottspark i Borgholm. I alla fall om man skall tolka resultatet i tävlingen ”Sveriges vackraste park 2009” som nu avgjorts. (se även: www.sverigesvackrastepark.se) Efter två andraplaceringar 2003 och 2006 i tävlingen utnämndes idag Sofiero till Sveriges vackraste park 2009. Det är oerhört hedrande att Sofiero fått denna utmärkelse och det sporrar till att satsa ännu mer på kultur och natur framöver.


 Sofiero Slottsträdgårdar är en pärla som Helsingborgs stad sedan 1973 vårdar ömt till gagn för helsingborgare och besökare. Varje år kommer runt 200 000 besökare till denna romantiska slottspark med praktfulla rododendronraviner, blomstergator, skulpturer och överdådiga odlingar med en fantastisk utsikt över Öresund och Danmark. Parkens ursprung är en engelsk slottspark, skapad i huvudsak av kronprinsessan Margareta och Gustav VI Adolf vars intresse för trädgård, färg och form än idag präglar parken.I och med denna hedersamma utmärkelse är nu Sofiero kvalificerad till den europiska finalen där även de vinnande parkerna ifrån Tyskland, Polen, Italien, Frankrike och England deltar. (se även www.best-parks.com)Juryns motivering lyder: ”En kunglig park med stor mångfald i både blomstrande trädgårdsmiljöer och programutbud. Parken har sina förebilder i engelska trädgårdar och har utgjort en av Sveriges vackraste trädgårdar i mer än hundra år. Sofieroparken är vacker året om med varierade platser där alla årstidens väderlekar och alla åldrar kan landa. Sofiero är en ständig inspirationskälla för nya trender och gammal kunskap.” Just nu pågår 28-30/8 Den Stora Trädgårdsfesten - Grön kärlek (för mer information www.sofiero.se) En riktig trädgårdshöjdpunkt som innehåller massor av inspiration för dig med fönsterbräda, balkong eller egen park. Idéträdgårdar, trädgårdsinstallationer, dukade bord, rådgivning, musik, mat och försäljning av blommor och annat som hör det gröna livet till.  Läs mer här: http://hd.se/helsingborg/2009/08/28/sofiero-sveriges-vackraste-park/ och http://svt.se/2.33782/1.1669742/sofiero_-_vackrast_i_landet?lid=puff_1669742   

Av Anders - 28 augusti 2009 09:54

är jag på Sofiero eftersom det är "Den stora trädgårdsfesten". Kolla in: www.sofiero.se för mer information och program.


Av Anders - 28 augusti 2009 07:42

Fem år sedan alliansen bildades i Högfors.

 

År 2004 väcktes tanken på ett mer organiserat samarbete mellan Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Detta ledde till att partiledarna för Sveriges dåvarande oppositionspartier formade ett unikt samarbete – Allians för Sverige. Vid ett möte i Högfors den 31 augusti 2004 undertecknades det första dokumentet i lång rad av överenskommelser. Alliansen fokuserade på frågor som jobb, skola, välfärd och trygghet. Inte minst arbetslinjen sattes i centrum – fler måste komma i arbete, och det ska löna sig bättre att jobba. I september 2006 gav så de fyra partiernas strävan resultat. Alliansen vann valet och 12 år av socialdemokratiskt styre var över.


 Nu har det gått fem år sedan allians för Sverige bildades och efter snart tre år vid makten märks redan tydliga resultat av alliansens politik. Utanförskapet har minskat och när finanskrisen kom 2008 hade Sverige bättre förutsättningar att bemöta den än vad som är brukligt. Därför är det också viktigt att alliansen framöver agerar långsiktigt och prioriterar rätt.  Inte som Sahlin som lovar allt till alla, redan innan hon förankrat det hos Ohly och Eriksson. Välfärden är en sådan viktig prioritering. Alliansen gör allt den kan för att Sverige ska stå emot nedgången och hävda sig väl när vändningen kommer. Alliansen kommer fortsätta att sätta jobben främst och värna kärnan i den svenska välfärden. Det är så alliansen tar ansvar för Sverige.


Klicka gärna in på alliansens vänner.... www.alliansensvanner.se - och gå med i föreningen du också....

Av Anders - 27 augusti 2009 18:19

28-30/8 Den Stora Trädgårdsfesten - Grön kärlek


För att se mer, klicka in på: www.sofiero.se/


En riktig trädgårdshöjdpunkt som innehåller massor av inspiration för dig med fönsterbräda, balkong eller egen park. Idéträdgårdar, trädgårdsinstallationer, dukade bord, rådgivning, musik, mat och försäljning av blommor och annat som hör det gröna livet till.


jag kommer att vara där, kommer du också?

Av Anders - 27 augusti 2009 10:34

Nu har kulturnämnden tagit ett av mandatperiodens viktigaste beslut, nämligen att samla ihop och träffa alla kulturintresserade under hösten och med ett stort inspirationsmöte i januari som höjdpunkt.


Som jag skrivit ett antal gånger har gräsrotskulturen i Helsingborg fått stå tillbaka, men nu är det ändring på gång. Läs HD:s artikel om uppdraget som kulturchefen fått: http://hd.se/helsingborg/2009/08/26/kultur-paa-graesrot-ska-blomstra/


Uppdraget har nu fått uppmärksamhet på allmänredaktionen i HD, Radio Malmöhus har gjort ett inslag men när kommer det komenterar och inslag hos den etablerade kulturjournalistiken? Jag väntar...

Av Anders - 26 augusti 2009 21:27

ett ganska kort kommunfullmäktige. Några debatter blev det, men inga stora beslut togs kanske inte. Nu blir det mer och mer arbete inför valet 2010. Hur kommer kommer gå?

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se