Alla inlägg den 23 april 2009

Av Anders - 23 april 2009 22:34

en riktig kulturdag till ända. Tyvärr är det inte som uppfattar denna dag som en bra kulturdag, utan fokuserar på tolka allt negativt. Undra om man blir bitter, ju längre livet varar? Instället för att spekulera, fundera och dra egna slutsatser finns det alltid möjlighet att få information om verkligheten. Använd denna möjlighet och få koll på tillvaron. (Kanske inte så roligt, för då kanske man inte har något att klaga på, eller?)


Jag har i alla fall varit med om intressanta, roliga och trevliga upplevelser. På Dunkers öppnade idag en mycket fascinerande utställning som är ett tidsdokument som på ett spännande sätt berättar om en samhällsförändring som skett i det fördolda och tysta. Över 800 bilder ur Kulturmagasinets 1,5 miljoner bilder berättar en historia om ett Helsingborg som har förändrats på gott och ont.


En tidning (http://hd.se/helsingborg/2009/04/23/helsingborg-ur-alla-vinklar/) har skrivit om utställningen.


 Gå och se den!!



Av Anders - 23 april 2009 13:34

ännu en nämnd som innehöll både informationsärenden, viktiga beslut och intressanta diskussioner. Bland annat diskuterades och beslutades kulturnämndens yttrande till kulturutredningen. Ett långt yttrande som innehåller kulturnämndens synpunkter på kulturutredningens förslag.


(För er som inte läst utredningen, då kan ni hitta den här: http://www.regeringen.se/sb/d/11266/a/120332)



Remisssvaret börjar med följande text:


"Kulturnämnden i Helsingborg välkomnar Kulturutredningens betänkande och är generellt positiva till förslagen i utredningen. Kulturnämnden har valt att yttra sig över de delar med relevens för Helsingborg samt att samspela med Region Skåne i de delar av betänkadet som berör regional utveckling."


Därefter kommer 4 sidor text om stort och smått. Intresserad av svaret, kontakta kulturförvaltningen så kan de skicka ut kulturnämndens beslut. Det kommer också att läggas ut då protokollet är justerat på måndag.


Yttrandet kommer nu skickas över till kommunstyrelsen som den 6 maj avger stadens yttrande.


Undra om det blir någon diskussion, bloggdebatt eller tidningsartikel om detta?  Ett av de viktigaste besluten som tagits under mandatperioden tycker jag nog, utan att det blir någon rubriker, högljudda blogginlägg eller väsen.


Tänk om det hade blivit en debatt om detta istället för om det skall vara 6% eller 7% i en utredning skriven av någon. Ibland blir man förundrad över perspektiven och detaljdiskussionerna.


Vidare fick vi en lång information om DKU Museum och konst. Informationen handlade om hur arbetet fungerar nu och hur det skall fungera framöver. Mycket intressant och personalen gör ett bra och viktigt arbete med att skapa varierad verksamhet. En liten annorlunda bild än vad som ibland förmedlas i tidningen och på bloggar. Kanske är verkligheten därimellan. Jag tror nämligen inte att allt är svart eller vit, men det finns mycket i olika gråzoner...


Helsingborgarna skall vara stolta över Dunkers och den verksamhet som finns där. Det finns en tänkvärd text av Robert Lillhonga i Dunkers magazine no 1 om förhållandet mellan Dunkers och helsingborgarna, läs gärna den.


Avslutningen på gårdagens nämnd var mycket trevlig. En avtackning av en avgående tf kulturchef och en ledamot som passerat ett åldersstreck, oklart vilket. Dessutom fick nämnden lite förhandsinformation om den 10 maj på Dunkers. Hoppas att alla har möjlighet att vara på Dunkers denna dag, då framtiden kommer att presenteras. (Utan att engelska ord används dock.)






Av Anders - 23 april 2009 13:26

Torsdagen den 23 april är en dag som går i kulturens tecken. Inte nog med att det är världsboksdagen och att alla biblioteken i Helsingborg har ett omfattande program, så är det barnkulturkonferens på Dunkers, nationell naturskolekonferens i Helsingborg och öppning en av ny utställning på Dunkers "Med Helsingborg i sökaren".


Läs gärna vad som står på hd.se om denna utställning: (Länk dit är: http://hd.se/blogg/gluggen/2009/04/23/med-helsingborg-i-sokaren-pa-dunkers/)


Inte nog med att man skall hinna det vardagliga kommer jag att besöka minst ett bibliotek idag, kolla på den nya utställningen på Dunkers och hälsa naturskolepedagogerna välkomna till en festmiddag på Sofiero.


Det händer mycket inom kulturen i Helsingborg. Någon som tycker annorunda?

Av Anders - 23 april 2009 10:43

sammanträde igår, men tiden räcker inte till för allt. Jag återkommer, då med en lång redogörelse om nämndens beslut och diskussioner. Redan idag kan du om ett ärende i tidningen nära dig. Mera kommer....


Till idag hade jag skrivit en insändare, som tyvärr inte fanns med när jag öppnade tidningen idag. Såhär såg den ut:


Besök ditt Bibliotek idag.....

Idag firas Världsbokdagen runt om i hela världen. En anledningarna till att fira boken och dess kraft är följande motivering ifrån Unesco som instiftat dagen. ”Böcker genom historien har varit det mest kraftfulla medlet för att sprida kunskap och det mest effektiva sättet att bevara kunskap”. Besök ditt lokala bibliotek idag. Det händer något på alla Helsingborgs bibliotek idag. Visa att även du tycker det är viktigt med bibliotek. Det tänker jag göra.  


Anders Lundström (kd) Kulturnämndsordförande


Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards