Alla inlägg den 4 september 2007

Av Anders - 4 september 2007 21:17

ta bort vårdnadsbidraget om det kommer till makten 2010. Hoppas att tillräckligt många inser vilken fördel ett vårdnadsbidrag är för att få mer tid med barnen.


Idag har det varit en intressant dag med mycket politik. Äntligen ett vårdnadsbidrag och nya löften som prickas av i våra valmanifest. Kristdemokraterna levererar, helt klart.

Dagens kultursida i en stor lokaltidning beskrev en sida av hur någon upplevde i Simrishamn i fredags. Ja, Helsingborg ligger i framkant. Men tyvärr vill någon att kulturpolitik inte skall vara framåtsträvande, utan drömmande om en förgången gårdag. Intressant läsning, men tyvärr lite verklighetsförankrad, eller??

Ja, ja, man skall få tycka vad man vill, men det var i alla intressant att läsa. Men lärdom tveksam.....


Väntar ännu på en kommentar kring "Naturen som formgivare", är detta första steget mot en ny politik?  NOPP, men när kan ALLA förstå det???

Av Anders - 4 september 2007 21:11

Äntligen – vårdnadsbidraget kommer 1 juli 2008!

Regeringen är äntligen klar med sitt förslag om ett kommunalt vårdnadsbidrag och jämställdhetsbonus.                 

- När Socialminister Göran Hägglund (kd) presenterade förslaget idag blev jag jätteglad och stolt. Äntligen kommer Helsingborg kunna genomföra ytterligare ett av Kristdemokraternas vallöften.

Stödet för vårdnadsbidraget är stort bland Sveriges befolkning. 76% i gruppen 15 till 29 år tycker att ett vårdnadsbidrag vore mycket eller ganska bra.
Kristdemokraterna har kämpat hårt för detta och det var varit en hjärtefråga för oss i Kristdemokraterna i åratal. Äntligen kommer detta nu att genomföras.

-Nu hoppas jag att övriga partier i Femklövern i Helsingborg hjälper till så att föräldrar och barn i Helsingborgs stad kan få mer tid tillsammans.



Fakta:
Vårdnadsbidraget ska gå till föräldrar som är hemma med sina barn, i kommuner som vill det. Jämställdhetsbonusen är  en skattereduktion som ska få män att  ta ut längre föräldraledighet.  

Som ni ser bryr jag mig inte bara om kultur, utan som Kristdemokrat är jag stolt idag. Vad kommer i samband med regeringens budget den 20 september. Vem vet???



Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards