Senaste inläggen

Av Anders - 15 juni 2012 08:21

Under budgetfullmäktige lyckades SD trycka fel och plötsligt var vårdnadsbidraget avskaffat. Lugn, alla barnfamiljer - Kristdemokraterna kommer naturligtvis återställa detta snarast. Senast i augusti hoppas vi att ett nytt beslut kommer i kommunfullmäktige där Helsingborgs stad åter inför detta för barnfamiljernas bästa. Det är nämligen så att Kristdemokraterna alltid står på barnfamiljernas sida. Det finns politiska partier som tro sig veta bättre än föräldrarna vad som bäst för familjen.  Det går att lita på Kristdemokraterna, vi röstar alltid på familjen i kommunfullmäktige.


 

ANNONS
ANNONS
Av Anders - 12 juni 2012 22:06

planeras, diskuteras och strukturras. Mitt inledningsanförande för Socialnämndens budget är skrivit. Några av buzzorden är: Barn och ungs uppväxtvillkor - historisk satsning på förebyggande arbete - mindre administration, mer pengar till barnen.


I budgetdebatten kommer förmodligen Socialnämndens sänkning av tillsyns- och tillståndsavgifterna på 16% nför 2013 försvinna i det allmänna bruset. Treklövern och Kristdemokraterna tycker det är viktigt med ett sund krogmiljö i Helsingborg och vill därför införa ett system som innebär ganska stora förändringar. Inte med en stavelse har detta intressanta beslut beskrivit detta i den stora landsortstidningen. När kommer detta? Tja, imorgon kommer det väl bli fokus på andra frågor.


Kommer det bli några grodor ifrån talarstolen i debatten? Kommer SD använda ordet "skäggbarn" när de kommer yrka på att Helsingborgs stad skall säga upp avtal med Migrationsverket kring "ensamkommande flyktingbarn"? I ett kristdemokratiskt Helsingborg är tolerans, öppenhet och humanitet viktiga ledord. Helt enkelt motsatsen emot trångsynta, intoleranta och främlingsfientliga nationalister. Förhoppningsvis blir det intressanta debatter imorgon med en splittrad rödgrön röra och en gäng äldre män som säger sig vara nationalister och kanske till och med lite xenofoba? Du följer debatten väl på Helsingborgs närradio 99,2 mhz?


 

Av Anders - 12 juni 2012 14:37

Det var fredagens stora händelse i siffror när OS-facklan kom till Skottland. Själv sprang jag den sträcka 65 under dagen i byn Kilmaurs. Sähär ser tröjan ut som alla fackelbärare har på sig när elden under 70 dagar passerar mellan 8000 bärare.


    


Innan ett gäng gav sig i väg för att förflytta elden några mile ställde alla upp på gruppfoto (ser du mig?):

 


Innan elden kom till Kilmaurs ville många få en bild på facklan och dess bärare:

 


Till slut kom elden till Glasgow och ett stor firande med uppskattningsvis 10 000 jublande åskådare:

 


Av Anders - 6 juni 2012 21:57

Efter ha anmält mitt intresse i agusti 2011 för att vara en av de 8000 lyckliga fackelbärarna inför London-OS är det nu snart dags. Redan i december fick jag beskedet att jag var en av de utvalda (över  60 000 sökte från hela världen) till en av Coca-Colas 1360 platser i fackelspringandet. Endast fyra ifrån Sverige blev utvalda att få allt betalt, springa några hundra meter och få ett minne för livet genom Coca-Cola.


 


Sedan mars (se artikel i HD) har det varit officellt att jag springa den 8:e juni (troligen blir det någon gång mitt på dagen)    och nu närmar sig resan. I morgon bitti åker jag till Stockholm för vidare transport till Glasgow. Förhoppningsvis kommer det finnas möjlighet att blogga under resan så ni får lite insideinformation om OS-facklans väg mot invigningen den 27 juli. En av 8000 utvalda fackelbärare inför ett OS, inte dåligt va? Tydligen färdades OS-lågan genom Helsingborg 1952 på sin väg emot Helsingfors, men nu får en helsingborgare möjlighet att vara en av få utvalda som transportera facklan i alla fall en liten bit. Känns lite historiskt och spännande. Kommer det dröja 60 år till nästa gång Helsingborg är inblandat i OS-facklans historia?


Av Anders - 6 juni 2012 00:09

Ännu en gång lyckas HD med konststycket att inte kolla fakta, medvetet misstolka information och försöka sätta en felaktig bild av verkligheten. Inga kaniner skall flyttas. punkt slut. Varför kolla upp fakta, då kan ju en bra historia gå förlorad? Man har ju hört talas om tidningsankor, blir det nya begreppet tidningskaniner eller kanske till och med  "kulturgroda"? "Fakta har lämnat oss" - skrev Bergdahl den 12 maj. Gäller det även egna artiklar på kultursidorna? Kanske är det bara en groda ur munnen, ännu en gång eller?
 
 
På torsdag åker jag på Coca-Colas bekostnad till Glasgow för att på fredag springa med OS-facklan. Något som få personer får möjlighet till. Ser jag det som ett problem att det är sponsrat av Coca-cola, nej inte alls. Undra vad HD:s kultursidor tycker om det? Tja, jag gör det inte alla fall. I deras värld var väl Moskva-OS en höjdpunkt (Coca-cola fanns även med på ett hörn vid det tillfället, hemska tanke). Det har hänt lite sedan dess, även om några inte tycks tro det.
 
Idag är det Sveriges nationaldag och jag kommer fira det på Fredriksdal, sjunga nationdalsången och bara njuta i den underbara trädgården.   
 

Av Anders - 28 maj 2012 08:44

hyllningar varit många i media. Det var ett klokt, framtidsinriktat och modigt beslut att bygga ett kulturhus i centrala delarna av Helsingborg. Norra hamnen var fram till H99 ett ödelagt industriområde som blockerade helsingborgarna från att se havet, känna vindarna och njuta av utsikten.


Som skulle man kunna beskriva de senaste tio åren med ett unik kulturhus som gör många andra kommuner imponerande. Nej, då blir rubrikern: "Ambitionsnivån har sänkts"  "Vi är nära smärtgränsen"  och Vad betyder Dunkers kulturhus för dig?

Ännu en gång misslyckas Helsingborgs Dagblad i analysen av vad ett kulturhus är, varför ett kulturhus är viktigt och hur historien ser ut? Genom lösrycka sanningar, statistik som visar endast en mycket liten del av verksamheterna och en stor portion okunskap lyckas man ännu en gång sätta bilden av ett kulturhus med problem, utan framtid och ingen plats i helsingborgarnas hjärta.


Jag har haft förmånen att följa Dunkers från projektering inför byggandet, invigningsåret, de första åren under socialdemokratiskt styre, som kulturnämndsordförande och inför, under och efter 10 års festen. Tyvärr blir mediebilden ett sargat hus med dåligt självförtroende när HD försöker analysera verkligheten. Till och med kultursidorna (tja, kanske inte så oväntat kanske) skrev om ett sargat hus och endast tog fram de negativa aspekterna. I Historien om Dunkers lyckades artikelförfattaren på 30 000 tecken misstolka, missförstå och misslyckas att berätta de olika historier som finns kring detta unika, sagolika och fantastiska kulturhus.


Naturligtvis är inte allt lyckat, men någon kanske kan fundera på mediebilden av Dunkers? Vem skapar den och hur blir då resultatet bland stadens medborgare om endast rubriker och innehåll andas negativa utgångspunkter? Det finns oändligt med rapporter, utredningar och analyser kring detta hus och jag har nog läst dem alla. Bilden är inte bara negativ, det finns många ljuspunkter med Dunkers. Låt oss ibland komma ihåg dessa, lyfta fram dem och inte bara fastna i det negativa, bittra eller tråkiga.

 Av Anders - 24 maj 2012 14:30

har redan sprungit med OS-facklan. Nu är det snart min tur. Såhär såg det ut när Drogba sprang:

 

Vilket nummer kommer jag att få på magen? Ingen som vet ännu, men uppladdningen pågår. Nu är det bara någon vecka kvar. Resorna är beställda, hotellen fixade och snart är väskorna packade. Innan dess skall många möten, viktiga beslut tas och intressanta ämnen avhandlas i den allmänna världen. Återkommer med mer resinfo snart här på bloggen...

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se