Alla inlägg under juni 2010

Av Anders - 20 juni 2010 21:45

och detta är det 875:e inlägget. I tre år har jag bloggat om smått och stort.  Flera gånger har bloggens innehåll lett till kommenterar och artiklar i media. 90 dagar kvar till valet och det kommer bli minst 90 inlägg till. Mitt mål är att det varje dag skall bli ett inlägg om stora och små saker.


Helgens bröllop blev en succé på Sofiero, trots att det delvis regnade. Det bli mer kungligt i Helsingborg under året. 2010 är nämligen ett år fullt av viktiga händelser. 26 augusti och 20 oktober är det åter kungligt i Helsingborg....


I fredags var det premiär på Fredrikdsdal och recensioner var lite olika i tidningarna. Läs HD http://hd.se/noje/2010/06/19/grona-hissen-ar-inte-ett/ och SVD http://www.svd.se/kulturnoje/scen/fyllescen-med-finess_4889609.svd - Tja, vad skall man säga?


 Hittade förresten  inte ++++-recensionen ifrån Aftonbladet på nätet, men HD vet väl bäst, eller?


Nästa år kanske det blir bättre på något sätt? Vänta och se....

Av Anders - 18 juni 2010 11:26

kan någon ifrån de vänstersida svara dessa 100 frågor som alliansen ställer:


Här är länken till de 100 frågorna:

http://www.alliansen.se/wp-content/uploads/2010/06/100-FRÅGOR.pdf


  


Efter fyra år tillsammans är Alliansen Sveriges enda alternativ för ordning och reda i ekonomin och ansvar för jobben.


 I en tid när klimat, jobb och företagande är de viktigaste frågorna står oppositionen svarslös på en rad grundläggande områden.


Tänker oppositionen gå tillbaka till flumskolan? Den har vi redan prövat i alldeles för många år med katastrofalt resultat. Skolpolitiken är bara ett av flera områden där de rödgröna är oss svaret skyldiga.


Alliansen har värnat välfärdens kärna genom krisen. Med vår politik sätts människan i centrum istället för i väntrum, de rödgrönas enda idé är att backa tillbaka så att vårdköerna tillåts växa och valfriheten försvinner.   




Av Anders - 17 juni 2010 18:26

att nå ut. I dagens City Helsingborg finns en genomgång av de politiska partierna och politiker i Helsingborg som använder sociala medier för att nå ut på olika sätt. (här hittar du tidningen !http://www.webbkampanj.com/cityhelsingborg/20100617/paper.pdf)



Betyget för Kristdemokraterna är inte bra och det pågår ett arbete att förbättra och utveckla hemsidan. Dock glömde den undersökande journalisten denna blogg. Detta inlägg är det 872:e inlägget och vem av de 65 ledamöterna i Helsingborgs stads kommunfullmäktige kommer upp i det?


Att jag sedan håller låda på facebook.se är väl bara kul. Synd att inte City Helsingborg hittade hit, men jag vet att andra hittar gång, på gång, på gång....


En månad hade jag över 1000 unika besökare, tja de senaste månaderna har det inte varit sådana siffrorna, men ändå....


Här läser du nyheter först. Var så säker. Klicka gärna också in på facebooken, så får du ännu mer infrån Kristdemokraterna och undertecknad.



Av Anders - 16 juni 2010 22:23


Idag presenterade projektet ”Skåne i Humanitetens tjänst. Medmänsklighet i flyktingmottagandet – då och nu”. Klicka p å länken för att läsa mer: http://femkloverniskane.wordpress.com/2010/06/16/skane-i-humanitetens-tjanst/


Bland aktiviteterna hör invigningen av Region Skånes minnesmärke över flyktingmottagningen i Ramlösa Brunnspark skapat av konstnärerna Gustav och Ulla Kraitz. Invigningen förrättas den 26 augusti 2010 av HKH Kronprinsessan Victoria och HKH Kronprins Haakon.


Bilden av Skåne som en främlingsfientlig och sluten region tar tyvärr ofta över det faktum att vi lever i en dynamisk och öppen region med många nationaliteter. Vi är därför angelägna om att öka den historiska kunskapen om flyktingmottagandet i regionen och kommunicera skånska värden som öppenhet, tolerans och humanitet.



Av Anders - 16 juni 2010 21:32

handlingarna.


Dagen inleddes med en busstur till de östra delarna av kommunen.


Här ser vi kulturchefen Kerstin Hassner och busschauffören Lasse vid ett av rundturens stopp.


  

Här ser vi Kulturnämndens ledamöter på väg till Rosendals slott och dess innergård.




Efter några timmars rundtur återsamlades Kulturnämnden och det formella mötet inleddes:


   

Många ärende var det och diskussionerna blev långa.



  

Den vänstra sidan fick ännu en gång inte genom sina förslag, men så är det i politik. Nu är det bara 94 dagar kvar till att vallokalerna öppnar.


Vill du att ALLIANSEN skall vinna, gå då in på http://www.facebook.com/alliansen2010?ref=mf och få information om det historiska valet.


Vi kommer att skriva historia i Helsingborg.....


Roligt är det också att kunna meddela att  Statens maritima museer kommer att hålla ett nationellt nätverksmöte för alla sjöfartsmuseer i Helsingborg/Råå den 8-9 oktober, tack vare att vi uppmärksammar och vill utveckla sjöfartens historia.


Inbjudan kommer att gå ut till alla sjöfartsmuseer och liknande runt om i Sverige, såväl professionella som ideella och förhoppningsvis kommer det bli bra och intressanta diskussioner kring framtiden för sjfartshistorien i Helsingborg. Femklövern gör skillnad i Helsingborg....








Av Anders - 14 juni 2010 22:06

är det dags för: Seminarium om Norra Öresundsregionens framtid på Dunkers kulturhus.


Sähär beskrivs det inför seminariet:


Den 15 juni sker ett gränsöverskridande politiskt möte i Helsingborg för att samla och stärka den norra delen av Öresundsregionen. På dagordningen är bland annat mobilitet, arbetsmarknad, livskvalitet och forskning.


På Dunkers kulturhus i Helsingborg samlas i morgon närmare 130 folkvalda och tjänstemän från kommuner och andra politiska församlingar i nordvästra Skåne och norra Själland. Konferensens tema är norra Öresundsregionens framtid.


– Samtal om Öresundsregionen har en tendens att lätt fokusera kring bron och det södra området. Men också i den norra delen sker det mycket av betydelse för hela regionen och dess framtid. Vi vill ta fasta på det och på sikt samla alla goda krafter i området, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och ordförande i HH-samarbetet.


Konferensen pågår mellan 10-16 med föredrag och diskussioner om mobilitet, infrastruktur, arbetsmarknad, gränshinder, utbildning, forskning, livskvalitet och framtid. Under kaffepausen 14.30-15 ges möjlighet att tala närmare med arrangörer och tillresta. Dagen avslutas med en sammanfattning.


Konferensen sker på initiativ av Helsingör-Helsingborg samarbetet (HH-samarbetet).

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards