Alla inlägg den 14 juni 2010

Av Anders - 14 juni 2010 22:06

är det dags för: Seminarium om Norra Öresundsregionens framtid på Dunkers kulturhus.


Sähär beskrivs det inför seminariet:


Den 15 juni sker ett gränsöverskridande politiskt möte i Helsingborg för att samla och stärka den norra delen av Öresundsregionen. På dagordningen är bland annat mobilitet, arbetsmarknad, livskvalitet och forskning.


På Dunkers kulturhus i Helsingborg samlas i morgon närmare 130 folkvalda och tjänstemän från kommuner och andra politiska församlingar i nordvästra Skåne och norra Själland. Konferensens tema är norra Öresundsregionens framtid.


– Samtal om Öresundsregionen har en tendens att lätt fokusera kring bron och det södra området. Men också i den norra delen sker det mycket av betydelse för hela regionen och dess framtid. Vi vill ta fasta på det och på sikt samla alla goda krafter i området, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och ordförande i HH-samarbetet.


Konferensen pågår mellan 10-16 med föredrag och diskussioner om mobilitet, infrastruktur, arbetsmarknad, gränshinder, utbildning, forskning, livskvalitet och framtid. Under kaffepausen 14.30-15 ges möjlighet att tala närmare med arrangörer och tillresta. Dagen avslutas med en sammanfattning.


Konferensen sker på initiativ av Helsingör-Helsingborg samarbetet (HH-samarbetet).

Av Anders - 14 juni 2010 15:27

Sofiero slott och slottsträdgård har det stora nöjet att bjuda in till kungligt bröllop lördagen den 19 juni! Alla som inte lyckats få plats i Storkyrkan i Stockholm kan istället avnjuta den kungliga bröllopsceremonin på en storbildsskärm framför Sofiero slott. På klassiskt Sofieromanér hoppas vi på en härlig folkfest i form av bröllopspicknick i det gröna. Underhållning bjuds i anslutning till den kungliga bröllopssändningen. Kl 12 börjar Bröllopspicknick på Sofiero och det är fri entré!


”Parken kommer att myllra av liv och rörelse och det blir en härlig dag för hela familjen”, säger projektledaren Ann-Christin Larsson. ”Man kan beställa en speciell bröllopspicknick från Sofiero Slottsrestaurang eller ta med sig en egen, och naturligtvis hoppas vi på ett riktigt soligt bröllopsväder.”


Bröllopspicknicken inleds kl 12 av Helsingborg Drumcorps och drillflickor som marscherar genom parken. Hela evenemangets självklara höjdpunkt är naturligtvis TV-sändningen från den kungliga vigseln mellan kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling. TV-sändningen börjar kl 13, och vigseln är beräknad till kl 15.30 Vi sänder i parken fram till ca 19.30


”Det känns härligt att kunna bjuda in alla helsingborgare och andra besökare till denna historiska tilldragelse”, tycker kulturnämndens ordförande Anders Lundström.

Bröllopspicknicken arrangeras i samarbete med Öresundskraft och Helsingborgshem.


Vad: Bröllopspicknick på Sofiero

När: 19 juni, från klockan 12

Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg
För mer information: Kontakta projektledare Ann-Christin Larsson på 042- 10 72 12 eller
ann-christin.larsson@helsingborg.se

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards