Alla inlägg den 16 juni 2013

Av Anders - 16 juni 2013 17:05

De senaste veckorna har det blivit mycket arbete och lite bloggande. Under två hela dagar diskuterades Helsingborgs stads budget och fördelningarna mellan nämnder och styrelser. Tyvärr blir det mycket fokus på "reformutrymmet", dvs de pengar som är "nya" inför 2014. Det är få som diskuterar hur man använder de övriga pengarna. Ibland känns det som man inte vill fundera på hur alla skattepengar används. Eftersom det är medborgarnas pengar vi diskuterar måste man vara försiktig och eftertänksam. Budgetdiskussionerna blev som förväntat och nu inleds ett arbete att bryta ner förslagen på nämndsnivå. Redan nu har Socialnämnden inlett abetet för att fördela pengar pch uppdrag inför 2014 och det ser mycket intressant ut.


Nästa vecka som börjar i imorgon måndag innehåller allt ifrån regionfullmäktige, budgetförhandlingar inom Femklövern, Socialnämnd med sommaravslutning och midsommarfirande med vänner utanför Helsingborg. På regionfullmäktige kommer det också bli "särskild debatt om "Transport och infrastruktur" mellan de olika partierna. Jag har under helgen hjälpt till att ta fram under till vår ledamot som skall debattera frågan. Det skall bli intressant. För övrigt kom han två i provvalet som Kristdemokraterna i veckan presenterade på www.skane.kristdemokraterna.se

På onsdag kommer en slutrapport presenteras på Socialnämnden av det lyckade projektet "Bostad Först". Äntligen har vi "hittat" en modell som fungerar bra och som verkligen hjälper de hemlösa. Det räcker inte bara att samla ihop pengar och tror att man in grunden hjälper dem. Det är inte en portion mat som hjälper, utan ett ställe där man själv kan laga sin mat som förändrar och skapar möjlighet till egenmakt.




Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards