Direktlänk till inlägg 24 februari 2012

Svar på ett tiotal insändare kring Ramlösagården....

Av Anders - 24 februari 2012 10:37


tänkte att jag skulle i allafall försöka bemöta några av de argument som finns kring "Ramlöagården". Hoppas du också sett och läst inslagen i Helsingborgs Dagblad:


http://hd.se/24hd/?clip=1061802#category=651&clip=1061802&startTime=0m0s

http://hd.se/helsingborg/2012/02/23/nytt-stodboende-vallar-het-debatt/

http://hd.se/helsingborg/2012/02/23/ingen-har-pa-kronan-ar-valdsam/


Klargörande eller bara ytterligare en inlaga i debatten?


Svar och bemötande av 10 insändare de senaste dagarna kring Socialnämndens agerande: (Ska sunt förnuft råda? Barnet i centrum på Ramlösa friskola. Varför vänta med svaren? Barnen på Ramlösa har också rätt till trygghet. Att skapa otrygghet på Ramlösagården. Var placeras ett boende? Placera boendet i stadens centrala delar. Vi vill inte ha detta nya bygge. Hemligt om möte och kommunen måste ta sitt ansvar.)


Ett antal engagerade föräldrar, medborgare och företrädare för olika intressenter har under några dagar skrivit minst tio insändare kring Socialnämndens ärende ”Boendeplan för vuxenverksamheten 2012-2017” och Underlag till Socialnämnden gällande behov av nya lokaler för Kronan, boende med särskild service enligt SoL”, som behandlades den 29 november 2011.


Naturligtvis går det inte att kortfattat svara på alla frågor, påstående och argument som just finns i luften, men jag skall i alla fall försöka. Det kommer vara ett offentligt möte torsdagen den 1 mars i Elinebergskolans aula där mer detaljerad information kommer att ges och möjligheter till att ställa frågor till politiker och tjänstemän som arbetat med frågorna under lång tid.


Fråga: Är det beslutat att ett boende för psykisk funktionsnedsättning som anses färdigbehandlade av den rättspsykiatriska vården skall byggas på Magnoliagatan och i strid med Socialstyrelsens rekommendationer?


Svar: Socialnämnden beslutade den 29 november ”att uppdra åt förvaltningschefen att ta fram projekteringsunderlag samt kostnadskalkyl för en nybyggnation.” Detta innebär att inga beslut är tagna att bygga, utan att ett beslutsunderlag skall tas fram. Ambitionen är att detta underlag skall tas upp vid Socialnämndens sammanträde den 12 april. Socialnämnden har alltså inte tagit ställning om ett genomförande ännu.


Projekteringen utgår ifrån Kronan (som är ett boende på Ängelholmsvägen) skall avvecklas och att dessa personer skall få ett nytt, värdigt boende. Därmed är det absolut inte tal om att färdigbehandlade personer ifrån rättspsykiatriska vården. Dessa individer hanteras i särskild ordning och kommer inte att bo på Magnoliagatan.


Socialstyrelsen har ett antal föreskrifter, rekommendationer, råd och skrifter som beskriver och uttolkar lagstiftningen kring boende av denna och andra typer. I detta komplicerade ärendet måste en samlad juridisk bedömning utifrån alla lagar, förordningar, föreskrifter, råd och rekommendationer och verkliga förhållanden göras. Det går inte bara att hänvisa till citat i en skrift, utan här måste en samlad analys göras och den kommer att föreligga i samband med Socialnämndens beslut den 12 april. Vidare tillkommer det ett antal fler frågor, funderingar och synpunkter som inte ventileras via insändarsidorna, mejl och upprop till berörda beslutsfattare och tjänstemän. Dessa kommer även att utgöra beslutsunderlaget för ett slutgiltigt ställningstagande.


Detta ärende handlar till syende och sist om hur vi ser på vårt gemensamma samhälle och hur vi hjälper våra mest utsatta och svaga med att få drägliga och värdiga boendeförhållanden. Jag tror på ett solidariskt samhälle där vi alla tillsammans hjälps åt och hoppas att tolerans, mångfald och fördomsfrihet råder bakom alla ställningstaganden.  


Anders Lundström (KD) socialnämndsordförande i Helsingborgs stad och Ramlösabo





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 7 maj 2015 10:41


  Att vara förtroendevald är att ha ett förtroende, men vad är OK att skriva vad som helst till en förtroendevald? Jag jobbar vidare, men känner att detta inlägg som kom i höstas var över gränsen vad tycker du? ...

Av Anders - 7 januari 2015 14:01

och att-göra-listan är lång. Det gäller nu att förvalta det förtroende Kristdemokraterna i Helsingborg fått av väljarna. Mycket praktiskt som skall på plats, men det ordnar sig säkert längre fram. Dator, skrivbord och en stol och sedan är det bara bö...

Av Anders - 7 januari 2015 01:03

... och nystart på jobbet och nya utmaningar för 2015 och framåt. Just nu är det flera omställningar i livet, men bloggen består. Tyvärr har det inte hänt något här på alldeles för länge. Men nu är det dags för omstart, nystart och racerfart mot en s...

Av Anders - 7 september 2014 07:16


  Idag utmanar Kristdemokraterna i Helsingborg övriga politiska partier att köpa biljetter till HIF:s match mot BP onsdagen den 24 september. Kristdemokraterna kommer under veckan att dela ut/lotta ut biljetter till valarbetare som gör storartade ...

Av Anders - 11 augusti 2014 22:40

Varje dag är en kampanjdag just nu. Långa dagar med möten, planering och genomförande av aktiviteter. På lördag kommer Allians för Helsingborg inviga valstugorna som kommer bli något alldeles extra. Alla kommer bli förvånade och vi kommer att bli upp...

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards