Alla inlägg under november 2012

Av Anders - 9 november 2012 10:44

 

Naturligtvis kommer allt att falla på plats under nästa och nästnästa vecka. Håll ut utsikt för allt har sina förklaringar.  

ANNONS
Av Anders - 7 november 2012 20:01

Inatt gick valrörelsernas valrörelse i mål efter månader av kampanj, diskussioner, analyser och undersökningar. Efter en lång valvaka gick så Barack Obama segrande ur denna strid och det dröjer några år tills diskussionen åter startar vem som skall bli USA:s 45 president. Hemma i Helsingborg är det vardagliga sysslorna som upptar den mesta tiden. Det är inte så många som följer en nämndsordförandes vardag som består av möten, diskussioner och ställningstaganden. Idag har det var en helt vanlig dag på ämbetet, möten med andra förtroendevalda, intresseorganisationer och lite kontakt med media (som sedan inte blev något).


Varje dag måste leda till något eller några beslut som förbättrar helsingborgarnas vardag. Så tänker i alla fall jag. Ibland går det inte att berätta om vad som är på gång, men förhoppningsvis någongång kan jag berätta tydligt om vad dagens alla möten handlade om. Just nu håller Socialnämnden på att förverkliga de visioner och målsättningar som togs på senaste sammanträdet. Vidare håller vi på med att formulera ett antal viktiga ställningstaganden som kommer att bli verklighet någon gång under 2013.


Nästa torsdag skall jag vara med i Radio Frihamnen och tills dess skall jag formulerat en spellista på till det programmet. Listan börjar bli klar och på fredag skall jag skicka över den till Björn O Anderberg. Programmet sänds på fredagar 12-13 med repris på lördagar 14-15 (kolla in hemsidan www.sol-media.se/Frihamnen/index.htm) för mer information. Vilka låtar tycker du att jag skall ta med? Ge förslag ....


ANNONS
Av Anders - 4 november 2012 21:55

I veckan har Helsingborgs Dagblad granskat kommunpolitiken i Helsingborg, såhär mitt i mandatperioden. För exakt två sedan tillträdde den styrande Treklövern, efter skrivit historia genom att bli återvalda. Något som inte hänt på många år i Helsingborg. I dagens granskning blev en av rubrikerna "KD tystast - inget snack om saken". Moderaterna har via sina 23 ledamöter gjort 157 inlägg, Folkpartiet har genom sina fem ledamöter gjort 83 inlägg och för Kristdemokraterna har de två ledamöterna gjort 51 inlägg. Klart sist och sämst enligt Helsingborgs Dagblad. I intervjun av gruppledaren och kommunalrådet Lars Thunberg kommer några frågor och påståenden. Varför är Kristdemokraterna så passiv när ni som så dåliga opiononsiffror på nationell nivå och blir ni inte uppätna av Moderaterna? Lars Thunberg svarar på ett föredömligt sätt, men ingen nämns i artikeln att Kristdemokraterna har plats i de flesta nämnder och styrelser och därmed stort inflytande på den politiska utformningen i Helsingborg.


Kanske skulle en studievecka varit intressant för att se hur politiken fungerar utanför Rådhusets pampiga fönstermålningar. Undrar på allvar om Helsingborgs Dagblad tror att man bara når medborgarna och väljarna via talarstolen en gång i månaden? Trots att HD följt kommunpolitiken sedan 1800-talet tycks antal inlägg vara den del som går att rapportera om. Kristdemokraterna är ett aktivt parti och det är väl inte en slump att förhoppningsvis 1000 kristdemokraterna kommer den 25-26 januari 2013 till Helsingborg Arena och kommun- och landstingspolitiska dagar? Kommer HD följa den som riksmedia gör eller?


För egen del använder jag sociala medier för att nå medborgare, väljare och intresserade. Där finns jag på twitter, facebook (ibland blir det även rubriker i HD på det som skrivs där) och via min blogg. Bloggen har nu 1152 inlägg sedan starten den 20 juni 2007. Det gör den till kanske den största poltiska bloggen i Helsingborg? Över 20000 unika besökare har varit inne och varje vecka kommer det förhoppningsvis något längre inlägg. Kanske skulle en granskning innehålla mer än bara räkna antal inlägg ifrån talarstolen? Kanske skulle aktivitet såsom sociala medier, insändare och debattartiklar utgöra en granskning för vem och vilka som är aktiva kommunpolitiker?


Inför 2014 satsar Kristdemokraterna i Helsingborg att få fler mandat i kommunfullmäktige. Då kanske vi får 23 x 25 inlägg/mandat = 575 inlägg? Har vi lyckats då? Eller vad tycker du?

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se