Direktlänk till inlägg 21 februari 2011

Detta händer i veckan:

Av Anders - 21 februari 2011 08:45

Ministerbesök ifrån Danmark

Idag klockan 15.00 till 17.00 besöker Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder och Socialminister Benedikte Kiær Helsingborg för att informera sig mer om bland annat barnahuset. (Kolla här: www.helsingborg.se/Medborgare/Omsorg-och-stod/Familj-barn-och-ungdom/Vald-och-hot/akut-stod-for-utsatta-barn och http://hd.se/skane/2009/11/11/skaane-nordvaest-oeppnar-barnahus/)

Bra att Helsingborg och Skåne Nordväst uppmärksammas internationellt för vårt arbete med utsatta barn. Vi ligger helt enkelt i framkant och leder utvecklingen.


Socialnämndens tredje möte denna mandatperiod.

På tisdag sammanträder Socialnämnden igen. Denna gång kommer socialnämnden att få information om Krami (samverkan mellan kriminalvården, arbetsförmedlingen och socialtjänsten). Vidare kommer det bli information om Helsingborgs stads avtal med Migrationsverket kring ensamkommande flyktingbarn. I mars är det tänk att besluta om ett nytt avtal med Migrationsverket.

Bland beslutsärendena finns bland annat fortsatt verksamhetsstöd till Hemlösas hus för resten av 2011. Det händer mycket i Helsingborg och socialnämnden.


Bokrea på onsdag

Just nu laddar jag för bokrean som startar på onsdag. Vilka böcker kommer bli köpta detta år? Ännu är inga beslut tagna, men katalogerna finkammas just nu för att hitta fynden. Har du några bra förslag, kanske?


Kommunfullmäktige beslutar om hamnleden

På onsdag är det åter dags för kommunfullmäktige. Tänk att jag är inne på min tredje mandatperiod i stadens högsta beslutande organ. Ett hedersuppdrag, helt enkelt. Nu på onsdag kommer det bli långa diskussioner om hamnledens dragning. En fråga som utretts och diskuterats under flera år. Hoppas det blir ett klokt och hållbart förslag som vinner kommunfullmäktiges gillande på onsdag kväll. Det skall bli spännande att följa debatten.


På torsdag väljs en ny historikkommitté

Kulturnämndens andra sammanträde denna mandatperiod kommer att besluta om en ny historikkommitté. En kommitté som fyller 100 år 2011. Under förra mandatperioden prioriterade Femklövern verksamheten och sköt till extra medel för att skynda på bokutgivningen av Sveriges mest ambitiösa stadshistoriska verk. Tänk sedan starten 1911 har 16 volymer med Helsingborgs historia producerats av framstående forskare. Ett enastående arbete, helt enkelt.


Big Brother startar upp på TV11 (elva.tv)

Igår söndag inleddes en ny säsong av Big Brother Sverige. Kanske inte den mest intelligenta dokusåpan som producerats i historien, men ett bevis på hur samhällsutvecklingen sett ut de senaste 20-30 åren.


Laddar inför SN:s utbildningsdagar

Nästa vecka kommer Socialnämnden att ha två utbildningsdagar, där stort och smått kommer att diskuteras. Just nu pågår förberedelserna. Vad skall jag inleda med? Tja, funderar just nu….


Fenix – ett nytt akutboende öppnar fredagen den 4 mars klockan 11.00 Kommer du på invigningen som sker på Gåsebäcksvägen 4?


Dessutom skall jag hinna jobba 2½ dag på universitetsarkivet denna veckan. Det händer hela tiden saker. I like...


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 7 maj 2015 10:41


  Att vara förtroendevald är att ha ett förtroende, men vad är OK att skriva vad som helst till en förtroendevald? Jag jobbar vidare, men känner att detta inlägg som kom i höstas var över gränsen vad tycker du? ...

Av Anders - 7 januari 2015 14:01

och att-göra-listan är lång. Det gäller nu att förvalta det förtroende Kristdemokraterna i Helsingborg fått av väljarna. Mycket praktiskt som skall på plats, men det ordnar sig säkert längre fram. Dator, skrivbord och en stol och sedan är det bara bö...

Av Anders - 7 januari 2015 01:03

... och nystart på jobbet och nya utmaningar för 2015 och framåt. Just nu är det flera omställningar i livet, men bloggen består. Tyvärr har det inte hänt något här på alldeles för länge. Men nu är det dags för omstart, nystart och racerfart mot en s...

Av Anders - 7 september 2014 07:16


  Idag utmanar Kristdemokraterna i Helsingborg övriga politiska partier att köpa biljetter till HIF:s match mot BP onsdagen den 24 september. Kristdemokraterna kommer under veckan att dela ut/lotta ut biljetter till valarbetare som gör storartade ...

Av Anders - 11 augusti 2014 22:40

Varje dag är en kampanjdag just nu. Långa dagar med möten, planering och genomförande av aktiviteter. På lördag kommer Allians för Helsingborg inviga valstugorna som kommer bli något alldeles extra. Alla kommer bli förvånade och vi kommer att bli upp...

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se