Alla inlägg under september 2010

Av Anders - 5 september 2010 10:40

http://hd.se/helsingborg/2010/09/05/piratpartiet-utan-asikt-om-det/


Kolla själv, såhär står det i vårt kommunpolitiska program:


Internetpolitik för Helsingborg – delaktighet och demokrati


Helsingborg ligger inte i framkant inom alla områden. Ett område som Helsingborg skulle behöva utveckla och förbättra är det internetstrategiska arbetet. Fyra av fem anser att tillgång till Internet är grundläggande mänsklig rättighet.


Kristdemokraterna i Helsingborg anser att internet är en del av den samhälleliga infrastrukturen och därför vill vi att Helsingborg tar fram en internetstrategisk utvecklingsplan som säkerställer alla medborgares tillgång till information, bildning och interaktivitet. Internets möjligheter att sprida information och kommunicera med medborgarna ger enorma möjligheter att utveckla och fördjupa vår demokrati. Helsingborg kan bli mycket bättre på att utnyttja Internets kraft för kommunicera mellan medborgare och offentliga institutioner. Detta arbete bör ske i tydlig dialog med medborgarna och förutsättningslöst utforska de möjligheter som finns.


Kristdemokraterna i Helsingborg vill att:

 

 en internetstrategisk utvecklingsplan tas fram för ökad delaktighet och demokrati

 

 Helsingborg skulle kunna bli en föregångare och verka för att öppen källkod används inom stadens samtliga verksamheter 

 

stadens hemsida skall göras mer interaktiv, så att medborgarna kan skriva och kommentera informationen 


 staden erbjuder fler och bättre e-tjänster


stadens alla handlingar som produceras digitalt och som inte är belagda med sekretess ska bli tillgängliga via Internet

 

 staden ska sluta skicka ut handlingar via traditionell post om det är möjligt att skicka dem elektroniskt

 

 Helsingborgs innerstad på sikt blir en gratis surfzon


  


ANNONS
ANNONS
Av Anders - 4 september 2010 15:01

http://hd.se/helsingborg/2010/09/04/odakrastipendiaten-vardar-landet/


Nystart för Ödåkra

Under många år var Ödåkra en idyll som sakta växte tack vare järnvägen och möjligheterna att transportera människor och gods. Ödåkra var helt enkelt en välmående kommun som låg på ett lagom avstånd till den stora staden med dess problem och möjligheter.

Som en del i kommunsammanslagningen på 1970-talet förändrades Ödåkra till att bli en del av storkommunen Helsingborg på gott och ont. Naturligtvis behövs bärkraftiga kommuner för vår gemensamma välfärd, men ibland på vägen tappas det småskaliga och lokala bort. Därför vill Kristdemokraterna satsa på en nystart för Ödåkra under nästa mandatperiod.

 

Det enskilt viktigaste förslaget är att Kristdemokraterna vill att Helsingborgs stad, tillsammans med alla de ideella krafter som finns i Ödåkra, tar fram en utvecklingsplan, där styrkor, svagheter, möjligheter och hot listas, allt för att kunna ta rätt beslut och sätta Ödåkra åter på kartan som ett välmående och trivsamt samhälle. Nu när Norrlyckeskolan är riven, efter många turer, behöver Ödåkra en kick-start så att de negativa tendenser som finns motverkas, helt enkelt en upprustning och ny generalplan för centrala Ödåkra kring stationen och upp mot den nu rivna skolan. Bostäder, verksamheter och nya idéer måste komma in och realiseras, så att Ödåkra åter kan bli ett idealsamhälle med ett gott rykte.

 

I Ödåkra finns det många goda krafter som är engagerade för att hjälpa till att utveckla Ödåkra. Vi kristdemokrater tror att samhället är större än det offentliga och att vi tillsammans kan skapa vår framtid, bara vi samarbetar och utnyttjar våra gemensamma resurser på ett effektivt sätt.

 

Dagens Ödåkradag är ett sådant exempel på hur samverkan, samarbete och dialog kan skapa framtidstro och hopp.  Det aktiva föreningslivet i Ödåkra, med ÖIF och Ödåkrabygdens framtid i spetsen, vill vi stödja och sporra att göra mer. För detta krävs insatser ifrån stadens sida. En sådan insats skulle kunna vara att bygga konstgräsplaner på Toftavallen, inte bara för att ÖIF skall kunna bedriva bättre seniorverksamhet, utan för att knyta ihop Ödåkra och Björka och skapa broar mellan svenskar och invandrare.

Kristdemokraterna vill också satsa på en familjcentral i Ödåkra, eftersom vi tror att genom att satsa på familjerna bygger man ett tryggare, säkrare och mänskligare samhälle. Det finns redan flera familjecentraler i kommunen, men nästa etablering bör vara i Ödåkra. Tillsammans med vårdnadsbidrag, en väl fungerande barnomsorg, trygg skola med stabila förhållanden kommer Ödåkra att gå en ny guldålder till mötes. Kristdemokraterna tror nämligen på Ödåkra, de ideella krafter som finns här och att Ödåkrabygdens framtid är ljus. Nu går vi ifrån ord till handling.


Anne-Margret Norberg (KD) kommunfullmäktigekandidat ifrån Ödåkra

Birgitta Södertun (KD) kommunalråd


Av Anders - 4 september 2010 14:49

och Kristdemokraterna hade det största tältet, utan tvekan. Kommer då Kristdemokraterna bli största partiet i Ödåkra. Tja, vi jobbar på det.....


  


Helsingborgs Drumcorps marscherade förbi Kristdemokraternas tält. Nästa gång de uppträder, så kanske har de nya uniformer (nya uniformer efter 35 år är på gång tack vare politiker i Kulturnämnden denna mandatperioden!).  Just, tack vare Kristdemokraterna och den styrande femklövern i Helsingborg...

  


Peter Danielsson invigde torget på ett lysande sätt...

  


Alliansen i Helsingborg kommer att skriva historia den 19:e september.


  

Av Anders - 3 september 2010 22:16

Birgitta Södertun i SYDNYTT:s regionvalsutfrågning i kväll?

Lugn, klicka in på: http://svtplay.se/v/2132323/valintervju_med_birgitta_sodertun_kd


  

Strax innan direktsändningen....

Av Anders - 3 september 2010 16:42

Idag stod jag några timmar i Alliansens valstuga på Stortorget. Alliansen gör verkligen ett bra arbete tillsammans och vi har roligt.


Lite skillnad är det på den rödgröna sidan. När de gröna kom, så tittade bara Socialdemkraterna på. Inte hjälpande händer där, inte samarbete över huvudtaget. Hur skall de kunna samarbeta i Rådhuset?


  


   

De gröna sliter och Socialdemokraterna bryr sig inte. De pratar inte ens. Rödgrönt samarbete, hette det visst. Men var finns det i praktiken?


  

Stort intresse väcker hela tiden alliansens gemensamma valstuga. Vi gör saker tillsammans och har dessutom roligt under tiden. Tillsammans kommer vi att skriva historia i Helsingborg den 19:e september. Följ resan här.... 


    

Av Anders - 2 september 2010 20:51

på en After Work i Malmö av...  

Kvällspostens Peter J Olsson.


  


Vill du se fler bilder på Göran Hägglund - klicka in på www.partiledaren.se och följ hans bildblogg....


Av Anders - 2 september 2010 20:42

  

Intervjuad av Helsingborgs Dagblad och...

  

fotograferad av Helsingborgs Dagblad....

    

efter ett verksamhetsbesök i Helsingborg, där han träffade ...

  

personal på sjukhuset som berättade om..

  

hur situationen är på sjukhuset.


Direkt efter besöket togs några bilder på toppkandidaterna för Kristdemokraterna tillsammans me Göran Hägglund, framför....


  

kampanjbilen som sedan åkte direkt till Malmö och en After Work med Peter J Olsson som utfrågare, allt för ..

  

ett mänskligare Sverige...


http://hd.se/ledare/2010/09/03/ett-parti-som-vill-minska/Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se