Alla inlägg under september 2010

Av Anders - 7 september 2010 10:36

http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article1230077/Kd-vill-aterfora-skanska-skatter.html - är en artikel. Naturligtvis finns det många andra bra kristdemokratiska förslag på nationell, regional och lokal nivå som artikelförfattaren inte ville skriva om.


Klicka in på www.helsingborg.kristdemokraterna.se och klicka vidare till vårt kommunpolitiska program - Ett mänskligare Helsingborg, där hittar du ett stort antal kulturpolitiska förslag som vi kommer att genomföra nästa mandatperiod, när vi styr tillsammans med övriga allianspartier....

ANNONS
Av Anders - 7 september 2010 10:16

Knutpunkten och Helsingborgs Lasarett. Mellan 15.00-17.00 kommer glada alliansare kampanja för fortsatt alliansstyre i Region Skåne. Kom gärna förbi och hjälp till. Ju fler vi är, desto roligare är det. Vi kämpar alla för valseger och fyra år till....


  

ANNONS
Av Anders - 7 september 2010 09:48

kommer det bli ett ärende kring Kaninerna utanför Dunkers. Ännu är ärendet inte färdigberett, men den 15:e på kulturnämnden kommer det presenteras en uppskrivning som innebär att kaninerna kommer att stanna i Helsingborg.

Hur det löser sig är dock inte klart ännu, men den 15:e kommer besked....


    


Tänk om någon startar en namntävling om vad våra kaniner skall heta? Kanske ett förslag att lyfta i samband med att Kulturnämnden hanterar ärendet den 15:e september? Jag funderar, vad tycker du?

Av Anders - 7 september 2010 08:35

På torsdag den 9 september kommer allianspartiledarna till Helsingborg. 12.30-13.00 är de på Stortorget i Helsingborg och kampanjar. Sprid detta till alla ni känner......


  

Av Anders - 6 september 2010 20:40

 


Just nu rullar ett stort antal bussar med ovanstående reklam för Kristdemokraterna. Vill du veta mer om Kristdemokraterna i Helsingborg?

Klicka in på www.helsingborg.kristdemokraterna.se och läs om våra förslag för ett mänskligare Helsingborg.....Av Anders - 6 september 2010 05:53

  

Bilden kommer ifrån: http://svenskopinion.nu/Images/block100905.gif


Men det återstår mycket arbete innan vallokalerna stänger söndagen den 19:e september klockan 20.00.  Hela veckan är det full rulle med debatter, valstugearbete, kulturparlament och utdelning av valmaterial i bostadsområden. Du har väl inte missat reklamen på www.hd.se/helsingborg.


Dessutom är det idag 140 år sedan Henry Dunker föddes i Esbjerg. Grattis är väl på sin plats. Tänk om Helsingborg hade utnämnt den 6:e september till Henry Dunkers dag och flaggat på officella byggnader. Det finns mycket att jobba med även nästa mandatperiod.Av Anders - 5 september 2010 18:14

14 frågor de rödgröna inte besvarat

Söndagen den 5 september, 14 dagar före valet, presenterade Alliansens partisekreterare Per Schlingmann (M), Anders Flanking (C), Erik Ullenhag (FP) och Lennart Sjögren (KD) 14 frågor som de rödgröna inte svarat på. 

 

1. Hur ska de rödgröna ha det? Hur mycket dyrare ska det bli ha ungdomar anställda om de rödgröna får bestämma? Dubbel arbetsgivaravgift eller kanske tre gånger så stor som i dag? 


2. Alliansen kommer under kommande mandatperiod att ge ungdomar mellan 20-24 som lämnat grund- eller gymnasieskolan utan fullständiga betyg och som är inskrivna i någon av garantierna det s k högre studiebidraget för att de ska kunna komplettera sina betyg. Vad är oppositionens besked? Säger ni ja eller nej till Alliansens satsning?


3. Alliansen vill satsa över 800 miljoner kronor under mandatperioden för att förbättra det särskilda anställningsstödet för att bättre stödja personer som står långt från arbetsmarknaden. Vad är vänsterpartiernas besked? Säger ni ja eller nej till Alliansens satsning? 


4. Alliansen lovar att skatten för löntagare inte ska höjas under den kommande mandatperioden, utan har tvärtom som reformambition att sänka den för 4,4 miljoner löntagare om ekonomin tillåter. Vilket är vänsterpartiernas gemensamma besked? 


5. Vill vänsterpartierna riva upp Alliansens reform med nationella prov från och med årskurs tre?


6. Alliansen vill ha fler behöriga lärare i skolan. Vad är vänsterpartiernas inställning? Ska obehöriga lärare få fastanställas? 


7. Ska miljardärer som Stefan Persson betala den nya förmögenhetsskatten eller ska de återigen ges undantag? 


8. Ska en radhusägare i t ex Bromma eller Nacka betala den nya förmögenhetsskatten? 


9. Tack vare Alliansens satsning har vi i dag över 20 000 poliser. Vad är oppositionens besked? Kommer de att säkerställa att de 20 000 poliserna blir kvar? 


10. Vänsterpartiet vill återinföra halvtidsfrigivningen från fängelser. Vad är oppositionens besked till Sveriges brottsoffer? Ska halvtidsfrigivningen återinföras, eller inte? 


11. Ska arbetet med att skärpa straffen vid grova våldsbrott fortsätta eller rivas upp?


12. Ska någon kärnkraftsreaktor stängas under de kommande fyra åren?


13. Alliansen lovar att inte kvotera föräldraförsäkringen. Kan vänsterpartierna lova Sveriges småbarnsföräldrar detsamma? 


14. Vänsterpartiernas anslag till försvaret innebär en besparing på två miljarder kronor per år. På förbandsdelen ska sammantaget tre miljarder kronor sparas under kommande mandatperiod. Samtidigt ges inga besked om hur förbandsverksamheten påverkas av så omfattande besparingar. Ska vänsterpartierna under nästa mandatperiod avveckla ytterligare förband och i så fall vilka?


  

Av Anders - 5 september 2010 13:12

  

 http://www.expressen.se/ledare/dahlberg/1.2122938/slarvpellarna


I Helsingborg hjälps man inte ens åt. Se bilden:

  

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se