Alla inlägg under september 2010

Av Anders - 18 september 2010 04:29

Inför slutspurten är spelbolagens odds ett ytterligare argument....


"Wisdom of the crowd" säkrare än opinionsundersökningar. Läs mer på länken:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/07/11/wisdom-crowd-sakrare-opinionsundersokningar


  

ANNONS
Av Anders - 18 september 2010 04:18

stänger vallokalerna och 2010 års val är över. Några timmar senare vet vi hur det gått i valet. Alla partier har gjort sitt yttersta att övertyga så många som möjligt att just rösta på dem.


Många timmar har jag själv stått i valstugorna och pratat med helsingborgare. Naturligtvis har det varit på intressant att lyssna på medborgarnas synpunkter och kommenterar. Under hela den gångna mandatperioden har jag träffat många människor i olika sammanhang som kulturnämndsordförande. 


Idag lördag är det valfinal och de sista foldrarna skall ut. De sista medborgarna träffas och de sista ansträngningar göras. På måndag vaknar vi upp till ytterligare fyra år av alliansstyre på lokal, regional och nationell nivå. Jag längtar redan dit.


Gå nu och rösta, tänk på att kryssen är viktiga. Lycka till....


  

ANNONS
Av Anders - 17 september 2010 10:17

....Grandissimo, Grand Hotel Helsingborg.

 

Efter en intensiv valrörelse kommer Kristdemokraterna i Helsingborg invänta valresultatet på Grandissimo, Grand Hotel i centrala Helsingborg. Media är välkomna att närvara och valvakan kommer börja 19.30 med lite mat för kandidater, valarbetare och medlemmar. Från och med 20.00 kommer fortlöpande rapporter ifrån valkretsarna att visas på storbilds-TV och ett antal uppkopplade dator. Under kvällen kommer det finnas möjligheter till intervjuer och kommentarer ifrån kristdemokratiska företrädare.


På valvakan kommer många kristdemokratiska kandidater närvara. Bland dessa finns:


1:a kommunfullmäktigelistan 1:a regionfullmäktigelistan Nordvästra Skåne Birgitta Södertun, kommunalråd, Helsingborg, tfn: 0706-291767

2:a kommunfullmäktigelistan 1:a riksdagsvalkretsen Västra Skåne, Lars Thunberg, miljönämndens ordförande, tfn: 0706-284310

3:a kommunfullmäktigelistan Anders Lundström, kulturnämndens ordförande, tfn: 0768-870638

4:a kommunfullmäktigelistan 2:a riksdagsvalkretsen Västra Skåne Kenneth Lantz, f.d riksdagsman, Helsingborg, tfn: 0703-439494,

 

För kontakt med ytterligare kandidater ifrån Kristdemokraterna i Helsingborg, kontakta Anders Lundström  0768-870638

Kontakt: Valledare Kristdemokraterna Helsingborg Kenneth Lantz 070-3439494 Axel Hultman 0708-365 139

Av Anders - 17 september 2010 10:06

  

Lyssna på debatten här, klicka på länken:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=353


Inför debatten intervjuades Sören Sommelius, kulturskribent, om kulturens betydelse i samhället i allmänhet och Dunkers kulturhus i synnerhet.


  


Sedan satte debatten igång och än en gång hade Björn Söder svårt att hitta argumenten varför Sverigedemokraterna vill sänka samhällets stöd till kulturen.


  


Sverigedemokraterna är ett kulturfientligt parti som inte inser möjligheterna som finns inom kulturen. De vill skapa ett samhälle som jag inte vill ha. Ett samhälle där grupper ställs mot varandra. Ett kallt och hårt samhälle, där vi inte hjälps åt....

Av Anders - 17 september 2010 09:57

STARKE TUFVES MUSEUM I ÖDÅKRA BELÖNAS AV KULTURNÄMNDEN I HELSINGBORG.

2010 års mottagare av utmärkelse till minne av Gisela och Oscar trapp för berömliga insatser för kulturarvet i Helsingborgs stad går till:

Starke Tufves museum i Ödåkra

Utdelning av utmärkelsen kommer ske torsdagen den 16 september klockan 11.30 vid Starke Tufves museum i Ödåkra.

http://hd.se/helsingborg/2010/09/16/minnespris-till-starke-tufve/

  

Motivering: Kommittén för Starke Tufves museum med Åke Fagerberg i spetsen för upprustningen av stugan och museet vid Duvestubbe gård i Ödåkra. Museet skapades omkring 1890 under den epok konsul Carl Henckel var ägare till Duvestubbe. Dottern Gisela, sedermera gift med Oscar Trapp, inredde stugan som ett minne över den legendariske Tufve Jönsson och hans hustru Karna Knutsdotter, som levde i Duvestubbe under första hälften av 1700-talet. Tack vare Åke Fagerbergs och kommitténs initiativ och stora engagemang har nu museet återfått sin forna glans och kan leva vidare och minna om livet i bygden för 300 år sedan.

  

Bakgrund: Kulturnämnden i Helsingborgs stad inrättade den 22 april 2009 en utmärkelse till minne av Gisela och Oscar Trapp för berömliga insatser för kulturarvet i Helsingborgs stad. Syftet med utmärkelsen kan både vara en bekräftelse på långvarig verksamhet som främjar kulturarvet eller som uppmuntran i en nyss påbörjad framåtsyftande verksamhet som bedöms bli gagnelig för stadens kulturarv. Utmärkelsen består av en minnesgåva, ett diplom och en check på 10 000 kr.

  

 

Av Anders - 15 september 2010 21:29

till vallokalerna stänger och de första prognoserna kommer. Naturligtvis kommer det bli jämnt, men alliansen har just nu 88,2% sannolikhet att vinna valet.


Socialdemokraterna låter mer och mer som Bagdad-Bob och försöker övertyga allmänheten att de kan vinna. Tja, osvuret är naturligtvis bäst, men nu kämpar vi ända in i målet. 4 år till....


  

Av Anders - 15 september 2010 09:38

KANINERNA UTANFÖR DUNKERS FÅR STANNA KVAR…..              

Idag kommer Kulturnämnden i Helsingborg besluta om att Helsingborgs stad/Kulturnämnden skall  köpa in skulpturgruppen A Study in Unhuman Sexual Expectations/5pcs/Helsingborg 2010 av Marianne Lindberg de Geer och permanent placera dem utanför entrén till Dunkers kulturhus.

   

Ända sedan utställningen Orientering med Marianne Lindberg de Geer öppnade i våras på Dunkers har ”Kaninerna” varit ett väldigt uppskattat inslag i stadsmiljön framför entrén. Kulturnämnden uppdrog därför redan den 19 maj åt konstrådet att snarast undersöka möjligheterna att köpa in konstverket. Konstrådet har sedan gjort en professionell bedömning av förslaget och skriver bland annat i sitt yttrande ifrån 2 augusti:

 

Konstrådet ställer sig positiv till att Marianne Lindberg De Geers konstverk får en permanent placering på platsen öster om och framför trapporna vid Dunkers kulturhus i Helsingborg. Konstverket med de fem fristående kaninerna tillför den strama arkitekturen i Kim Utzons eleganta byggnad en organisk och mänskligare dimension som förhöjer platsens värde och betydelse för alla besökare i huset. Skulpturgruppen skapar nyfikenhet och aktiverar såväl barn som vuxna.”

 

  

 

Efter många och långa diskussioner har nu äntligen ett ställningstagande vuxit fram. För att finansiera inköpet kommer Kulturchefen, i samarbete med konstrådet, erbjuda externa intressenter möjlighet att samverka om inköpet. Ett sådant uppdrag fick konstrådet redan i samband inrättandet av konstrådet den 19 maj 2010: ”Arbeta aktivt med att stimulera externa finansiärer och intressenter till att avsätta pengar till konst i det offentliga rummet.”

 

Den styrande femklövern i kulturnämnden ser detta som ett pilotprojekt för att skapa större erfarenhet kring extern finansiering av offentlig konst. Under nästa mandatperiod avser Alliansen i Helsingborg att fortsätta och utveckla detta arbete, så att staden får ett antal nya offentliga konstverk med extern finansiering.

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se