Alla inlägg under mars 2010

Av Anders - 14 mars 2010 08:03

Idag är söndag och i Helsingborg händer det mycket. På Dunkers är det åter DU-dagen. (Klicka in på www.dunkersunga.se  och kolla vad som händer). Förra året var den mest besökta dagen sedan invigningsveckan 2002. Det har inte HD:s vinkel på dagen. En bild på kataloger blev det.


Nu kopplas det på en e-tjänst till anmälningarna till DU (http://dunkersunga.se/du/) - just det 2000-talet har blivit verklighet, även inom detta område. Bra och viktigt...


Vidare är åter dags för intressanta föreläsningar på Stadsbiblioteket. Många skulle nog behöva gå och lära sig lite innan de skriver på Internet. Här erbjuds en "nästan kostnadsfri" information kring hur historien ser på Magnus Stenbock. Jag kommer att lyssna, kommer du?


Söndag 14 mars 14:00 Helsingborgs stadsbibliotek
Vår man i Helsingborg – Stenbock, nationen och Stortorget under 1900-talets första hälft
Henrik Widmark, konsthistoriker, ger sin syn på Stenbocksstatyn och det offentliga rummet runt år 1900 och framåt.


Modern arkitektur och stadsplanering i Helsingborg
Konrad Ek, stadsarkitekt i Helsingborg, talar om stadens identitet idag.
Plats: Hörsalen. Entré: 40 kronor (båda föredragen)


Visste du förresten att det är dags att söka sommarjobb i Helsingborgs stad? http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=67550&epslanguage=SV - länken och det finns för andra året sommarjobb även inom kulturens område.


Dagen avslutas med lite innebandy i en svettig C-hall tillsammans med personer som inte bryr sig eller intresserar sig för ovanstående saker. Det människor utanför bubblan som lever helt normala liv....







Av Anders - 12 mars 2010 10:33

invigt på Dunkers. Efter många och långa diskussioner, funderingar och gott arbete invigdes igår turistbyrån.


http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=3502200


http://hd.se/helsingborg/2010/03/11/bandet-klippt-for-nya-turistbyran/


Om någon funderar på hur Femklövern tänker kring detta. Läs då följande debattartikel: http://hd.se/ledare/2010/03/10/dunkers-ska-vara-en-spjutspets/





Av Anders - 10 mars 2010 11:53

I morgon är det dags.  Helsingborgs turistbyrå på plats i Dunkers Kulturhus, klockan 11.30 blir det officiell invigning. Välkommen....


Helsingborg ska vara Sveriges mest attraktiva stad för människor och företag. Så lyder Femklöverns vision om Helsingborg och det är vår ledstjärna i allt förändrings- och förbättringsarbete som pågår i Helsingborg under denna mandatperiod.


Dunkers skall utvecklas och leva upp till beslutet ifrån 1997 där det bland annat stod: ”Det blir en unik mötesplats, som erbjuder upplevelser för alla, förväntande eller oväntade, en mötesplats för lust och kunskap.”

Tid och plats:

Torsdagen kl. 11.30 utanför turistbyråns nya lokaler i butikslokalen på Dunkers kulturhus sker den officiella invigningen av turistbyrån


Redan idag går det att läsa om hur Femklövern ser på Dunkers kulturhus. Klicka in på:  http://hd.se/ledare/2010/03/10/dunkers-ska-vara-en-spjutspets/

Av Anders - 9 mars 2010 08:31

en ny verksamhet i Dunkers kulturhus. Efter flera år av utredande, funderande och diskuterande kommer det på torsdag bli en nystart för Turistbyrån och Dunkers.


Självklart ser Helsingborgs stad synergieffekter med att ha turistbyrån i Dunkers kulturhus och turisterna på plats i själva huset. Här har staden en unik möjlighet att erbjuda både besökare och helsingborgare en fantastisk miljö, nära stadens attraktioner och aktiviteter.


Invigningen blir 11.30, kommer du?


”Det blir en unik mötesplats, som erbjuder upplevelser för alla, förväntande eller oväntade, en mötesplats för lust och kunskap.” Så skriv politikerna när de i oktober 1997 beslutade om Dunkers inriktning och det tycker jag vi nu lever upp till.

Av Anders - 7 mars 2010 17:59

Imorgon måndag skall jag hålla ett föredrag för SPF Tågaborg om "Tågaborgsprofilen Henry Dunker". Just det, det är ett sidointresse jag haft sedan mitten av 1990-talet. Har faktiskt skrivit tre uppsatser om Tretorn och Henry Dunker. Två av dem går att låna på biblioteket.


I övrigt i veckan kommer förhoppningsvis viktiga saker landa på plats. Mer om det senare i vår...


På torsdag är det invigning på Dunkers. Hoppas ni alla har möjlighet att komma till Dunkers och se hur butiksytan omvandlats till något nytt och spännande.


Läste förresten Kultur-Sörens senaste (http://hd.se/kultur/blogg/2010/03/07/kulturmiljoner-som-gatt-upp-i-rok/).  Många siffror och många fel, vad gör väl det?

Nog om det. Veckan kommer bli en bra vecka och senaste demoskopen visar på en vändning inför den 19:e september . S kommer få det svårt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Snart är det bara kärnväljare kvar i Norrlands inland, huga mig!!




Av Anders - 5 mars 2010 19:03

 Inför den nya utställningen som öppnar på Dunkers med Marianne Lindberg De Geer (vernissage fredag 26 mars 18.00–20.00) startar nu en möjlighet att snacka konst. Klicka in på: http://lindbergdegeer.se/snackakonst/ och engagera dig....

Av Anders - 5 mars 2010 07:18

Möjligheten att köpa hjälp i hemmet till låga priser har gett tusentals

familjer i Sverige mer tid tillsammans. Dessutom har avdraget för hushållsnära tjänster (RUT) gett flera tusen nya jobb.


Nu hotas familjernas frihet av den rödgröna oppositionen som vill göra det till en lyx förunnat ett fåtal rika individer att få hjälp med städning, tvätt eller trädgårdsarbete. RUT hjälper många människor att få ihop vardagen. Sju av tio som idag använder sig av möjligheten att få hjälp i hemmet är låg- eller medelinkomsttagare.


Det är både äldre personer och stressade barnfamiljer som betalar för möjligheten att få mer tid och kraft över till mer än snöröjning,städning och diskning.


Kristdemokraterna säger: Rör inte RUT! Ge familjerna mer tid tillsammans

 

Av Anders - 2 mars 2010 15:26

  


Ta chansen att prova på musik, konst och teater på Dunkers kulturhus den 14 mars.


DU står för Dunkers unga och är kulturhusets samlingsnamn för all slags verksamhet för barn och unga. På DU-dagen den 14 mars är det gratis att besöka Dunkers kulturhus och alla aktiviteterna är också gratis.

Du som är mellan 0 och 25 år gammal har chansen att prova på musik, konst, dans, media och teater. Du kommer också få reda på vilka kurser som finns att välja mellan och kan även anmäla dig direkt på plats om du vill.

Dunkers unga bjuder dessutom på ett program med konserter, teaterföreställningar och kreativa workshops under hela dagen.


Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards