Direktlänk till inlägg 16 januari 2010

Vem skall man lyssna på?

Av Anders - 16 januari 2010 08:34

Ännu en gång är Dunkers i blickfånget för media och engagerade medborgare.

http://hd.se/skane/2010/01/15/bottenar-for-dunkers-kulturhus/

http://hd.se/helsingborg/2010/01/15/bottenar-for-dunkers-utstallningar/

Debatt, diskussion och synpunkter är alltid bra för då bryts åsikter mot varandra. Tyvärr blir det dock övertoner ibland, men vems fel är det? Är det politikernas fel, medborgarnas fel eller medias fel som skriver och vinklar händelser. Vad tycker du?


http://hd.se/kultur/blogg/2010/01/15/lundstroms-luddiga-undanflykter/ - tycker att mina "undanflykter är luddiga". Intressant var att jag talade med journalisten i nästan 30 minuter om hela kulturnämndens verksamhet, men texten handlade bara om en mätkategori av ett 30-tal för Dunkers verksamhet. Är jag luddig då?


Jag har vid fem tillfällen erbjudit "Kultur-Sören" att träffas och diskutera hans synpunkter, men varje gång har han avböjt av flera skäl. Kanske dags att bjuda igen?


http://hd.se/kultur/gunnar-bergdahl/2010/01/16/otack-ar-politikernas-lon/ - när tycker HD:s kulturchef "synd om mig". Det är inte synd om mig. Jag har ett förtroendeuppdrag som kommunfullmäktige valt mig till. Jag har ett stort ansvar att förvalta, utveckla och förändra kulturnämndens verksamhet utifrån de visioner och mål som i demokratisk anda är antagna.


Att vara förtroendevald handlar inte att tillfredställa mig högst personliga kulturella ambitioner, utan se till att andra får möjlighet till kulturella upplevelser i Helsingborg.


Intressant att lyfta fram Louisiana i debatten. När de öppnade för 50 år sedan var de en publiksuccé redan från början. Danskarna vallfärdade dit och Louisiana blev snabbt större än verksamheterna inne i Köpenhamn. Det gick på mindre än ett år.


Tja, vad skall man skriva?  Kanske ingenting, kanske för mycket. Myntet har alltid två sidor och debatten alltid två syften...
 
ANNONS
 
Ingen bild

Torbjörn Svensson, reporter på HD

18 januari 2010 11:32

Anders!

* Ni politiker har satt upp mål för hur många betalande besökare Dunkers ska ha. Förra året var målet 30 000. Resultatet blev 18 000.
* Ni politiker har tidigare själva satt fokus på utställningarna på Dunkers och målet har varit att öka besöksantalet. Nu blev det bottenrekord. Det är intressant och är värt en alldeles egen mässa, tycker jag och vi.
* Du har tidigare skickat pressmeddelanden när Dunkers visat på positiva besökssiffror. När Dunkers nu redovisar bottensiffror för utställningarna har du inte skickat något pressmeddelande. Så vem vinklar?
* Vi talade inte i nästan en halvtimme. Jag intervjuade dig i 16 minuter.
* Vi pratade inte om hela kulturnämndens verksamhet. Jag ställde frågor om Dunkers utställningar och du svarade. Du talade dessutom om en del andra av kulturnämndens verksamheter.

Med vänliga hälsningar

 
Ingen bild

Anders

18 januari 2010 17:52

Tja, nu blir diskussionen intressant. Måste ge Torbjörn rätt i följande:

- Det kände nästan som en halvtimme. 16 minuter kan vara rätt. Inte alltid lätt att sätta tid på telefonsamtal.

- Frågorna var kopplade till Dunkers. Jag försökte framföra att det andra positiva siffror för andra mätvärden för Dunkers och att Sofiero/Fredriksdal. (i texten nämns inget om övriga goda mätvärden. Det finns nämligen några rekord för 2009, även för Dunkers.)

- Ja, jag har skickat pressmeddelande om Dunkers, när det gick bra och tänkte kanske också skicka ett om att det gått sämre för 2009 senare, men Torbjörn hann före och skriva om det negativa. (Eller?)

Ser framemot när HD skriver om Fredrikdsals och Sofieros goda siffror någongång och kanske ytterligare en uppföljning på Kulturkortets försäljningssiffror.

Det börjar bli ett spännaande år som slutar ett intressant val den 19 september. Följ debatten på www.hd.se och min blogg. Det kommer att hända mycket....Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 7 maj 2015 10:41


  Att vara förtroendevald är att ha ett förtroende, men vad är OK att skriva vad som helst till en förtroendevald? Jag jobbar vidare, men känner att detta inlägg som kom i höstas var över gränsen vad tycker du? ...

Av Anders - 7 januari 2015 14:01

och att-göra-listan är lång. Det gäller nu att förvalta det förtroende Kristdemokraterna i Helsingborg fått av väljarna. Mycket praktiskt som skall på plats, men det ordnar sig säkert längre fram. Dator, skrivbord och en stol och sedan är det bara bö...

Av Anders - 7 januari 2015 01:03

... och nystart på jobbet och nya utmaningar för 2015 och framåt. Just nu är det flera omställningar i livet, men bloggen består. Tyvärr har det inte hänt något här på alldeles för länge. Men nu är det dags för omstart, nystart och racerfart mot en s...

Av Anders - 7 september 2014 07:16


  Idag utmanar Kristdemokraterna i Helsingborg övriga politiska partier att köpa biljetter till HIF:s match mot BP onsdagen den 24 september. Kristdemokraterna kommer under veckan att dela ut/lotta ut biljetter till valarbetare som gör storartade ...

Av Anders - 11 augusti 2014 22:40

Varje dag är en kampanjdag just nu. Långa dagar med möten, planering och genomförande av aktiviteter. På lördag kommer Allians för Helsingborg inviga valstugorna som kommer bli något alldeles extra. Alla kommer bli förvånade och vi kommer att bli upp...

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se