Alla inlägg under juni 2009

Av Anders - 6 juni 2009 18:14

Ta rätt valsedel och gör din medborgerliga plikt....

ANNONS
Av Anders - 6 juni 2009 10:48

nationaldag och det firas på Fredriksdal. Jag kommer vara där, kommer du var där???

ANNONS
Av Anders - 5 juni 2009 08:43

Fira nationaldagsfirande tillsammans i Helsingborg  


Sedan 2005 har Helsingborgs stads officiella nationaldagsfirande varit på Fredriksdal. Under denna dag är det fri entré för alla som vill delta och göra detta till en högtidsdag. Förra året kom det mellan 5000 och 6000 personer, vilket är en normal besökssiffra för nationaldagfirandet på Fredriksdals museer och trädgårdar. Kom du också fira Sveriges nationaldagsfirande på ett trevligt och underhållande sätt tillsammans med ett stort antal helsingborgare.


Syftet med firandet av Sveriges nationaldag i Helsingborg är att sprida kunskap och väcka intresse för vårt lands gemensamma symboler, kulturarv och grundläggande värden, såsom – demokrati, fred, frihet och tolerans mot andra. Om man känner sig trygg i sitt kulturarv är det lättare att acceptera av det nya, främmande och annorlunda. Samhället förändras och utvecklas hela tiden och öppenhet och tolerans är centrala honnörsord som skall omsättas i vardagen för att bygga vidare på ett demokratiskt samhällsbygge.Därför är det viktigt att ta ställning för ett öppet och tolerant samhälle, där rädsla och grumliga fördomar inte får fotfäste. Därför är det viktigt att fira Sveriges nationaldag tillsammans med alla andra oavsett härkomst eller bakgrund.  


Anders Lundström (KD) Kulturnämndsordförande i Helsingborgs stad

Av Anders - 4 juni 2009 14:20

Kristdemokraterna arbetar för ett tryggare och mer medmänskligt samhälle. Både i det stora och det lilla. Europaparlamentet spelar stor roll för flera ­frågor som är viktiga för vår trygghet och medmänsklighet:

• Det internationella ­ansvaret att hejda klimatförändringarna som hotar vår jord.
• Den globala ­finanskrisen och behovet av en mer långsiktigt ­hållbar ekonomi.
• Den fruktansvärda människohandeln som pågår över ­gränserna.
• Synen på alkohol, tillsatser i maten och andra hälsofrågor.

Av Anders - 4 juni 2009 10:08


går det att läsa texten: http://hd.se/ledare/2009/06/04/ovaerdigt-med-slaveri-i-eu/ - som är ett inlägg inför valet på söndag.


Lite skillnad mellan texten som är publicerad och den jag egentligen skickade in. Men det viktigaste var att den publicerades. Har du bestämt dig för vem du skall kryssa?


Såhär står det i tidningen:


Ovärdigt med slaveri i EU


Jag vill rösta för en politik som sätter stopp för människohandel, skriver Ander Lundström (KD).


DEBATT. Är EU-valet ett viktigt val? Går det att jämföra med val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige? Jag förstår de väljare som känner osäkerhet. Det vore inte ärligt av mig att säga att allt är så kristallklart ens för mig som aktiv politiker. Vilka frågor avgörs på EU-nivå och vilka frågor avgörs dessutom med beslut i Europaparlamentet eller är det något annat EU-organ som har beslutsmakten.


För mig finns ett antal viktiga frågor som jag vill påverka med min röst. För mig uppfyller Kristdemokraterna och våra kandidater dessa förväntningar. Utöver frågan om barns trygghet vill jag rösta på parti och kandidater som kan ge oss ett EU som är med och räddar Östersjön. Ett krav som jag finner väl motiverat är att märka all olja så att oljeutsläpp kan spåras. Dessutom bör bötesbeloppen för oljeutsläpp höjas. Vidare vill jag rösta för en politik som sätter stopp för människohandel. Det är ovärdigt att vi i Europa år 2009 lever med en form av slaveri för vissa människor.


Människovärdet måste upprättas. Och för att stoppa och förhindra kriminalitet behövs ett gränsöverskridande samarbete mellan polis, åklagare och andra brottsbekämpande myndigheter inom EU. Jag inledde med att skriva om osäkerhet. Och jag har fortfarande respekt för alla som känner tvekan och osäkerhet om vad min röst gör mest nytta i EU-valet. Tvärsäkra besked och självgodhet tror jag mer blockerar än öppnar när vi ska samtala om framtidens Europa.


Anders Lundström (KD)
Ramlösa


Såhär såg texten ut när jag skickade in den:


Gå och rösta…

Opinionsmätningarna svänger upp och ner. Snacket handlar mycket om hur många som kommer att rösta. Är EU-valet ett viktigt val? Går det att jämföra med val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige? Jag förstår de väljare som känner osäkerhet. Det vore inte ärligt av mig att säga att allt är så kristallklart ens för mig som aktiv politiker. Vilka frågor avgörs på EU-nivå och vilka frågor avgörs dessutom med beslut i Europaparlamentet eller är det något annat EU-organ som har beslutsmakten. Ja, dessa funderingar har många och därför blir valet lite mera diffust än andra allmänna val.


 EU-valet är en demokratisk rättighet som vi har chans att nyttja. Och då bör vi göra det. För mig finns ett antal viktiga frågor som jag vill påverka med min röst. Samtidigt vill jag med min röst markera vilken färdriktning jag vill se på politiken och slutligen kan jag med ett kryss markera den kandidat som får mitt särskilda stöd.


För mig är trygghet och bra uppväxt för barnen en grundfråga. För mig uppfyller Kristdemokraterna och våra kandidater dessa förväntningar. Utöver frågan om barns trygghet vill jag rösta på parti och kandidater som kan ge oss ett EU som är med och räddar Östersjön. Ett krav som jag finner väl motiverat är att märka all olja så att oljeutsläpp kan spåras. Dessutom bör bötesbeloppen för oljeutsläpp höjas.  Vidare vill jag rösta för en politik som sätter stopp för människohandel.


Det är ovärdigt att vi i Europa år 2009 lever med en form av slaveri för vissa människor. Människovärdet måste upprättas. Och för att stoppa och förhindra kriminalitet behövs ett gränsöverskridande samarbete mellan polis, åklagare och andra brottsbekämpande myndigheter inom EU.  Jag inledde med att skriva om osäkerhet. Och jag har fortfarande respekt för alla som känner tvekan och osäkerhet om vad min röst gör mest nytta i EU-valet.


Tvärsäkra besked och självgodhet tror jag mer blockerar än öppnar när vi ska samtala om framtidens Europa. Samtidigt vill jag med mina funderingar peka på att det finns goda skäl för att använda rösträtten och – om du delar mina synpunkter – rösta på Kristdemokraterna den 7 juni.


Anders Lundström, Ramlösa


Av Anders - 3 juni 2009 16:02

Klicka in på länken och få tips på vilket parti du skall rösta på: http://www.youtube.com/watch?v=jACY4krR0l8

Av Anders - 2 juni 2009 11:49

Utredning om rörlig bild presenteras och överlämnas 8/6 klockan 10.00 på Dunkers kulturhus i Helsingborg


Då lämnar Janne Wallin över en utredning om program för rörlig bild i Helsingborg, till Kulturnämndens ordförande Anders Lundström.


Janne Wallin är bland annat manusförfattare, regissör och producent med lång erfarenhet inom ämnet för granskningen. Utredningen har haft i uppdrag att beskriva och analysera utvecklingen inom området rörlig bild, värdera nuvarande insatser samt se hur staden kan lägga upp ett program för utveckling i framtiden. Janne Wallin har inte haft ambitionen att uppfinna hjulet på nytt, utan har sökt lyfta fram Helsingborgs olika delar och ge förslag på en gemensam bas. Utifrån en sådan kan man sedan gå vidare med en gemensam vision, gemensam strategi och en starkare samordning.  I samband med överlämningen har du chansen att ställa frågor till utredare Janne Wallin och Kulturnämnden kring utredningen.


Var Helsingborg, Dunkers kulturhus, Boost hbg, våning 4
När 10.00 8/6 2009


Mer information
Birgitta Killander, Strategisk utvecklare
Kulturförvaltningen Helsingborgs stad
Tel 042 - 10 50 83
birgitta.killander@helsingborg.se
Vikingsgatan 6
254 38 Helsingborg

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se