Alla inlägg under juni 2009

Av Anders - 9 juni 2009 19:32

Femklöverns initiativ om att införa ett kulturkort har blivit en mycket stor succé? Om du inte känner till kulturkortet klicka in på www.mittkulturkort.se och läs mer.

 

Syftet med KULTURKORTET var ju att ge ökade publikintäkter till kulturförvaltningens verksamheter, göra Helsingborg till den mest attraktiva staden i Sverige och öka intresset för sponsorsamverkan.

 

Nu efter 6 månader av kulturkortet kan alla konstatera att det blivit en dundersuccé. Det har sålts cirka 3000 kort och nu kommer en ny variant, ett 3-dagars kort för 150 kronor. Detta kommer att lanseras i samband med U21- EM kommer till staden. Denna utveckling och förbättring kommer gillas av besöks- och hotellnäringen i Helsingborg.

 

Trots att Kulturkortet sålts över 3000 exemplar ökar de vanliga biljettintäkterna till Sofiero och Fredriksdal.


ANNONS
Av Anders - 9 juni 2009 19:30

 Ella Bohlin gratulerar Alf Svensson

http://www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/Pressmeddelanden/Europasamarbetet/090609EllagratulerarAlf.aspx


- Nu när 3372 av 6060 distrikt är räknade, gratulerar jag Alf Svensson till Kristdemokraternas mandat i Europaparlamentet. Självklart är jag besviken över att inte nå ända fram, men samtidigt är jag glad och tacksam över att få ha varit med och bidragit till mandatet.  


Det säger Ella Bohlin, Kristdemokraterna, i en kommentar.


- Jag vill passa på att sända ett varmt grattis till Alf och önska honom all lycka. Tillsammans har vi arbetat för att Kristdemokraterna ska vara representerade på Europanivå. Ett mål som vi uppnådde även om vi hade hoppats på att resultatet kunde varit bättre.


- Alf Svensson är intimt förknippad med partiets historia och utveckling. Han är en av Sveriges mest förtroendeingivande och kända politiker och har än en gång bevisat att han är mycket omtyckt och populär. Alf har i mer än fyra decennier varit aktiv för Kristdemokraterna och är en självlysande politiker. Han kommer att försvara och driva de kristdemokratiska värderingarna i Europaparlamentet på ett förträffligt sätt.


- Jag vill också tacka de väljare som valt att kryssa mig och på så vis visat sitt förtroende!


- Nu ska jag tillbringa sommaren med min familj och vänner. Nu gäller det att ladda om inför valrörelsen 2010, partiets bästa dagar ligger framför oss! säger Ella Bohlin.

ANNONS
Av Anders - 9 juni 2009 13:35

ju säkrare blir alla på att Alf tar Kristdemokraternas plats i Bryssel. I Bryssel kommer han att ingå i den största partigruppen EPP. (Socialisterna går kraftigt tillbaka i EUP).


Alf kommer att göra ett bra arbete där, men Kristdemokraterna behöver nog fundera varför siffrorna inte lyfte i denna valrörelse. Jag tror och tycker att man skall fundera på förändringar efter ännu ett val, där Kristdemokraterna dansar på 4%-spärren. Det behövs förnyelse, förbättringar och en öppen diskussion om hur framtiden skall vara...

Av Anders - 8 juni 2009 19:50


Kolla in på länken:http://hd.se/helsingborg/2009/06/08/sofiero-nominerad-till-sveriges/ läs artiklen och klicka sedan in på sverigesvackrastepark.se och rösta. Denna gång kommer kommer Sofiero gå hela vägen och alla går in och röstar rätt. Skicka gärna länken till alla du känner....

Av Anders - 8 juni 2009 19:31

och dagen efter EUP-valet. Tja, vad skall skriva om detta val? Enögda pirater, hyfsat valdeltagande och ett mandat i Bryssel till Alf Svensson är väl en kort sammanfattning.


Det blev inte 2 mandat för Kristdemokraterna, men nu är siktet inställt på valet 2010. Fler röstade på Kristdemokraterna i Helsingborg 2009 än 2004, alltid något att glädjas över...


Idag presenterade Janne Wallin sin utredning kring rörlig bild och såhär rapporterade HD och SR om händelsen: (http://hd.se/noje/2009/06/08/efterlaengtad-filmutredning/ + http://hd.se/kultur/gunnar-bergdahl/2009/06/08/bilden-roer-paa-sig/ och http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/nyheter/artikel.asp?Artikel=2890112)


 Såhär är mina kommentar till utredningen:


Rörlig bild är en del av kulturpolitiken och därför är det viktigt att Helsingborg tar i frågorna. Under många år har frågan diskuterats och nu kommer vi ett steg närmare en lösning, men fortfarande återstår många frågetecken att rätta ut. Som det ser ut nu är inte bra och det skall bli bättre, helt enkelt...

 Nu skall kulturnämnden få utredningen,  fundera på förslagen och återkomma med ett filmmanifest (senast den 21 oktober) som innehåller ett antal förslag på hur vi skall gå vidare.  
  
Av Anders - 7 juni 2009 18:04

är jag på väg till valvaka i centrala Helsingborg. 2 mandat till Kristdemokraterna är målet för kvällen. Kommer det att gå???Av Anders - 7 juni 2009 16:10

imorgon måndag klockan 10.00 på BOOST HBG Dunkers kulturhus, våning 4.

Kommer du och lyssnar??

Utredningen har haft i uppdrag att beskriva och analysera utvecklingen inom området rörlig bild, värdera nuvarande insatser samt se hur staden kan lägga upp ett program för utveckling i framtiden. Spännande, undra vad utredaren kommer fram till.

Av Anders - 7 juni 2009 07:11

Idag är det val....


Kristdemokraterna vill skapa ett tryggare och medmänskligare Europa. Ett Europa där vi tillsammans tar ansvar för klimatet, där ingen människa är till salu och där inte våra barn har tillgång till alkohol.


www.mittskal.se


Jag har gjort mitt val, har du?

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se