Alla inlägg under juni 2009

Av Anders - 14 juni 2009 09:16

är dags för en lång dags debatt om Helsingborgs stads budget 2010. Just nu håller jag på att skriva mitt anförande om kulturnämndens budget. Som alltid går bra att läsa det här först. Inte riktigt klart ännu, men det kommer här innan det kommer ifrån rådhusets fullmäktigesal.


Söndag och fint väder. Eftersom jag bor i Ramlösa, blir det Ramlösa brunnsdag. Vi kanske ses där?ANNONS
Av Anders - 13 juni 2009 10:40


Läs dagens text om kulturnämndens agerande:

http://hd.se/kultur/gunnar-bergdahl/2009/06/13/varfoer-dunkers-naer-knutpunkten/.


Det korta och enkla svaret på synpunkter är:


Dunkers kulturhus är ett kulturhus, skall vara ett kulturhus och kommer att vara ett kulturhus.Ambtionen är klar: Dunkers är  unik mötesplats som erbjuder upplevelser för alla, förväntade och oväntade. En mötesplats för lust och kunskap som vi alla känner glädje och stolthet över. En plats där vi alla kan växa en smula. Varje gång vi lämnar den har vi förändrats en smula.


Det går också att läsa: http://hd.se/helsingborg/2009/06/13/turistbyraan-kan-flytta-till/


Jämför gärna HD:s vinkling på Kulturnämndens förväntade beslut. Finns det någon skillnad på vinklingen? Skriv gärna och berätta om du ser någon skillnad???

ANNONS
Av Anders - 12 juni 2009 08:22

Helsingborg – Skånes hetaste sommarstad


 På sommaren är Helsingborg Skånes hetaste stad. Så menar i alla fall resesajten Reseguiden.se 7899 medlemmar som röstat fram Sveriges mest populäraste sommarstäder. Helsingborg kommer före de övriga skånska städerna Malmö, Ystad och Simrishamn, som alla ligger på topp 20.

Bäst i Skåne blir man inte utan ett hårt arbete ifrån stadens sida, enskilda näringsidkare, föreningar och alla invånare i Helsingborg som varje dag är stolta över vår stad.  


Att Helsingborg skall bli Sveriges attraktivaste stad för människor och företag driver Femklövern sedan maktskiftet 2006 i Helsingborg. Då är det kul att Helsingborg blir Skånes populäraste stad, men bara ett delmål på den långa vandringen mot att bli Sveriges populäraste och attraktivaste.


En del i detta arbete att göra Helsingborg till den mest attraktiva är att värna det rika kulturliv vi har här i Helsingborg. Vi skall vara stolta över de kulturinstitutioner och kulturliv som framsynta mecenater skänkt pengar till och politiker gett förutsättningar att driva, men vi måste även i framtiden hela tiden värna dessa på olika sätt. Femklövern ger kulturlivet i Helsingborg goda förutsättningar och stor frihet i detta arbete.   


Anders Lundström (kd) Kulturnämndsordförande, Helsingborgs stad

Av Anders - 11 juni 2009 22:34

Kryss är inte att leka. Alf Svensson fick alltså över 50 000 personröster, men mitt kryss gav jag till Ella.


Nu måste det ske en ordentlig eftervalsdebatt inom Kristdemokraterna. Det brådskar, det är ett nytt val om snart ett år....Av Anders - 11 juni 2009 14:50

budgetfullmäktige hela dagen. Klockan 09.00 börjar en lång dags färd mot att ta en budget för Helsingborgs stad på över 5,5 miljarder. Enorma summor som 65 ledamöter har att hantera.


Naturligtvis kommer det vara roliga och intressanta debatter, men också tråkiga, onödiga och småaktiga diskussioner om obetydliga småsaker.


Själv kommer jag ladda med att skriva klart mitt anförande under fredagen, fira syskonbarnens student och under helgen bara äta nyttiga grönsaker. Allt för att kunna orka många timmars debatt om allt ifrån budgetregler till särskilda satsningar på barn- och ungdomskultur...


Kommer du att lyssna på radio under hela dagen?


Kanske blir det lite direkt bloggande, vem vet?

Av Anders - 11 juni 2009 07:31


   Mötesplats Helsingborg skall skapas på Dunkers.


 Femklövern i Helsingborg vill fortsätta utveckla Dunkers kulturhus och skapa en modern och central mötesplats i Helsingborg som kan ge information, ge en bredare upplevelse och service för helsingborgare och besökare. Tanken är att samla receptionsfunktionen på Dunkers, butiken på Dunkers och turistbyrån som nu finns på Rådhuset och skapa MÖTESPLATS HELSINGBORG centralt i Dunkers kulturhus.


Genom att förena turistbyråns och Dunkers kulturhus olika kompetenser, relationer, besöksflöden och utbud går det att skapa MÖTESPLATS HELSINGBORG där helsingborgare och besökare ser detta som sitt förstahandsmål för information. Dessutom blir det ett effektivare lokalutnyttjande och flera samordningsvinster inom staden som kommer helsingborgarna och besökare till gagn.


Redan idag kommer det nästan 600 000 besökare till Dunkers kulturhus årligen. Förverkligas idén om MÖTESPLATS HELSINGBORG kommer besöksflödena ytterligare öka, samtligt som vi kan erbjuda en professionell informationsplats med en attraktiv och modern butik med hög kvalitet kopplad till kulturhusets samtliga verksamheter.  


Kulturnämnden tog ett enigt beslut i mars 2009 om att utveckla och förbättra butiksverksamheterna inom förvaltningen och nu tar kulturnämnden ett ytterligare steg att utveckla Dunkers kulturhus och de publika verksamheterna. Allt för att göra Dunkers kulturhus till en attraktiv plats som med hög kvalitet skapar uppmärksamhet i och utanför Helsingborg.


Inriktningsbeslutet innebär att Kulturchefen får i uppdrag att förverkliga inriktningen som kulturnämnden ställer sig bakom. De två största frågorna att hantera är att rent fysiskt flytta stadens turistbyrå till Dunkers och att diskutera och avtala kring personalresursernas organisation mellan kulturförvaltningen och kommunstyrelsen  För ytterligare information kontakta:
Anders Lundström (KD) Kulturnämndsordförande i Helsingborgs stad

 0768-870638  

Av Anders - 10 juni 2009 15:31


i NSD. En tidning jag inte läser så ofta, men tyvärr har ledaren rätt i sin analys krig Kristdemokraterna och framtiden. (http://www.nsd.se/opinion/artikel.aspx?ArticleId=4684427)


Det behövs en rejäl analys, diskussion och förnyelse på vissa ställen...Av Anders - 10 juni 2009 11:43

blir bättre och bättre. Idag presenterade Göran Hägglund halvtidsresultatet för satsningen på kömiljarden. Vårdköer beror inte främst på resursbrist och personalbrist, utan på grund av arbetssätt och arbetskulturer.


Gå in på www.vantetider.se och kolla hur arbetet fortsätter. I region Skåne finns det www.femkloverniskane.se/kampen - där ser du hur det går i Skåne. Femklövern och Kristdemokraterna gör skillnad för medborgarna....Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se