Alla inlägg under juni 2009

Av Anders - 18 juni 2009 13:29

det var sista nämndsmötet för terminen, fortsätter arbetet. Idag i Kristianstad och imorgon fotboll på Olympia. Tja, lite sill hinner man också...


På tisdag Regionfullmäktige. Det går att se det live and direct from Krd via www.skane.se. Kollar du?ANNONS
Av Anders - 17 juni 2009 21:14

nu är man hemma efter vårterminens sista kulturnämnd. Viktiga beslut och trevlig samvaro. Snart är det semester, bara några dagar kvar. Snart midsommar, men först lite fotboll på Olympia.


Tänker nog inte blogga så intensivt under sommaren. Måste ladda batterierna så att sista 1/3 av mandatperioden blir intensiv, aktiv och spännande. Nya tankar och idéer hela tiden, det finns mycket att förbättra, förändra och utveckla....ANNONS
Av Anders - 16 juni 2009 15:22

kulturnämnd. Då kommer vi att debattera ett antal ärende, nämligen dessa (Kopiera länken http://62.119.92.42/diabas/asp/start.asp klicka på kulturnämnden och sedan  Kallelse/Handlingar och sist ett litet klick på den 17 juni) så hittar du föredragningslistan. Enkelt, va?om du inte vill klicka in, så har jag kopierat några ärende som vi skall diskutera:


Genomgång och redovisning av kulturkortet. - Visste du att detta är en succé?

Program för rörlig bild - Just det, den omtalade utredningen.

Mötesplats HBG - Inriktningsbeslut...

Bokslutsrapporter 2009  - Avrapportering hur det går för tillfället...Av Anders - 16 juni 2009 15:12

Just det, nästa vecka är det Riksting för Kristdemokraterna. Själv kommer jag att arbeta men delvis följa det via: SVT24 (länken är: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=63402)


Men redan imorgon är det:


Partiledardebatt


Onsdag 17 juni klockan 9.00

I riksdagsårets sista partiledardebatt debatterar Fredrik Reinfeldt (m), Mona Sahlin (s), Maud Olofsson (c), Jan Björklund (fp), Göran Hägglund (kd), Lars Ohly (v) och Peter Eriksson (mp) aktuella ämnen.


Detta sänds också via SVT24. Vad kommer att vara höjdpunkten på detta??Av Anders - 16 juni 2009 06:42

att svara på en krönika (http://hd.se/kultur/gunnar-bergdahl/2009/06/13/varfoer-dunkers-naer-knutpunkten/) i HD.


Läs mitt svar här: http://hd.se/kultur/2009/06/16/spjutspetsen-dunkers/


Och oavsett vad jag skriver får andra alltid sista ordet: http://hd.se/kultur/2009/06/16/svar-direkt/


Så är det och det är inget att göra något åt det. Lite synd bara att när argumenten tryter blir sista halmstrået: Jag tror inte på dig.


Helsingborg är en av de städer i Sverige som satsar mest per invånare på kulturen. Kulturpolitiker som inte lägger sig i enskilda utställningar, programpunkter eller arrangemang. En kulturnämnd som gång på gång strider för kulturen egenvärde gentemot andra politikområden.  Men det räcker inte tydligen.


Lite synd sedan att inte alla har läst kulturutredningens alla niohundra sidor, sett de många förslag som de kommit med och inte förstått varför det behövs en ny kulturpolitik efter mer än 35 år. Vilket annat politikområde ligger fast i mer än 35 år. Skriv gärna och berätta, om någon vet...

Av Anders - 15 juni 2009 22:37

Såja, då var budget för 2010 klar. Femklöverns budget, med gillande ifrån MP, fick majoritet. MP tycker alltså att Femlövern gör ett bra jobb Kulturnämnden, tack säger jag. Nu kan vi börja planera för 2010. Skönt.


Några debatter blev det, men tyvärr finns det partier som endast skriver budgetförslag utan att kunna försvara dem. Svagt, tycker jag....


Upp i ottan och köra till Kristianstad. En ny arbetsdag väntar...

Av Anders - 15 juni 2009 16:50

city hall.


Paus i budgetkommunfullmäktige, men det kommer snart igång igen. Nästa nämnd att behandla är utvecklingsnämnden. Senare i kväll blir kulturnämndsdebatt, undra hur den kommer att te sig.


När kan du läsa delar av mitt anförande redan nu:Fru Ordförande, ledamöter, åhörare och eventuella radiolyssnare …..


 Kultur är viktigt, kultur är ännu viktigare i tider av kris och oro. Naturligtvis är det vikigt är med bra och trygg skola, värdig ålderomsorg för alla våra gamla och ett skyddsnät för alla helsingborgare i tider av oro och bekymmer.  Men om vi skall göra Helsingborg till den mest attraktiva staden, gör vi alldeles rätt i att satsa på kulturen.


Helsingborg har ett unikt kulturutbud och det skall vi alla vara stolta över.  Naturligtvis kan vi hela tiden bli bättre, men femklövern har sedan mandatperiodens första dag drivit en aktiv och framgångsrik kulturpolitik, där vi konsekvent prioriterat barn och unga. Vi har tagit ett antal tuffa beslut, men alltid har syftat till att fler skall få tillgång till kulturen i Helsingborg.  Såhär blir inledningen i alla fall...

Av Anders - 14 juni 2009 21:31

inför morgondagens heldag med kommunfullmäktige. Anförandet är skrivet, de övriga partiernas budgetförslag genomlästa och analyserade. Argumenten nedskrivna och möjligheter intränade. Tja, det övriga partiernas budgetar är bleka, innehållslösa och utan egentliga visioner och idéer.


Synd, det hade varit intressant att debattera kulturpolitik imorgon, men tyvärr blir det nog bara en kort debatt utan egentlig ideologi och skarpa argument. Det hade varit kul....

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se