Alla inlägg under maj 2009

ANNONS
Av Anders - 4 maj 2009 22:25

Klippte ut en bild ifrån www.dunkerskulturhus.se om söndagen den 10 maj. Kommer DU?

ANNONS
Av Anders - 4 maj 2009 22:09

Henke avgör ett derby. http://hd.se/sport/2009/05/04/hemmavinst-foer-helsingborg/. Det inte alldeles fel att vara HIF:are i dessa tider när man i två dagar skall umgås och arbeta med ett antal MFF:are.


Skall de få höra 1-0 och Henke några gånger under dessa två dagar, mmm.


På lördag skall jag springa http://www.humlestafetten.se/ (inte alla sträckor, utan bara en av de kortaste (den tredje)). Tror ni att jag kommer att klara det?Av Anders - 4 maj 2009 11:15

Nu börjar det närma sig, EUP-valet alltså. På onsdag är det en debatt med toppkandidater i Helsingborg (se länk:  http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=69121&epslanguage=SV)


Klippt ifrån sidan kommer följande information:


"EU-debatten hålls den 6 maj, kl 13.00 – 15.30 på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Arrangemanget är öppet för allmänheten och ingen föranmälan behövs men antalet platser är begränsat så besökare uppmanas att vara ute i god tid före starten."Av Anders - 3 maj 2009 22:20

Följande text har jag hämtat infrån: kristdemokraterna.se:


"För femte året genomförde Kristdemokraterna i Uppsala en manifestation för värnandet om familjen. Drygt 700 personer tågade genom Uppsalas gator till Sankt Eriks torg där bland andra Göran Hägglund, Marcus Birro, Lasse Nylén, Marie Nylén och Louise Hallin talade. Kristdemokraternas tåg var störst med 685 personer. Vänsterpartiet samlade 485 personer och socialdemokraterna 380 personer samma dag i Uppsala."


Håller S på att tappa kontrollen över 1:a maj?


Pressklipp:
SR Uppland: 700 i (Kd)-tåg 
UNT: Manifestation för familjen samlade flest -
SMP/TT: Kd vill dubbla vårdnadsbidraget-

Av Anders - 3 maj 2009 18:06

Dunkers Unga som presenteras på söndag 11-21 finns följande ord med:


Kulturhus, kultur, kulturstad, kulturmagasinet, kulturprofiler, kulturhistorien, kulturprojekt, kulturutbud, kulturer, kulturmixen och kulturkrockar. Det finns ju några som tror att ordet kultur är utrensat, men så tycks ju inte fallet vara.

DU vill!  DU kan!  DU får!


FAKTA:

DU – Dunkers Unga är namnet på all verksamhet som vänder sig till barn och unga i Dunkers kulturhus.


I början av maj (8 MAJ) släpps den nya kurskatalogen som omfattar ett gediget utbud av utbildningar, kurser, workshops och seminarier inom konst, dans, media, teater och musik som erbjuds alla barn och unga (0-25 år) i Helsingborg.


Den 10 maj slås dörrarna upp för alla barn och unga till Dunkers kulturhus. Då är det releasefest för Dunkers Unga från 11 till 21. Det bjuds på konsterter, föreställningar och prova-på-aktiviteter inom MUSIK+KONST+DANS+MEDIA+TEATER.


KOMMER DU?

Av Anders - 3 maj 2009 13:53

och en intensiv vecka ligger framöver, Kristianstad, Skanör och Bromölla är orter som jag kommer att vara i under veckan. Hoppas du har möjlighet att gå på invigningen av Mat i kvadrat på Fredriksdal nu på lördag. Jag är i Bromölla på lördag, men kommer naturligtvis att vara på Fredriksdal vid andra tillfällen.


På lördag är det också Europadagen och uppstart för de flesta partiernas valkampanj. Kommer du att rösta?

Av Anders - 2 maj 2009 09:29

nu går tiden fort och snart är sommaren här. Under maj månad kommer många, stora och viktiga beslut att diskuteras och beslutas. Det är mycket som skall bli klart innan sommaren kommer.


Inför hösten då Dunkers Unga öppnar kommer en storslagen dag vara den 10 maj då det nya kursutbudet presenteras för alla och envar. Undra om dettta kommer få 26 insändare, 10-tals blogginlägg och ett stort antal artiklar i en tidning nära dig?


Under maj månad kommer också budgetar inför 2010 diskuteras både i kommunen och regionen. Hur kommer finanskrisen påverka den kommunala och regionala budgeten? Kommer skatteintäkterna sjunka ytterligare och om det går så, vad skall prioriteras. För om intäkterna minskar, måste väl utgifterna också göra det, eller?


Tja, just det, S har en sedelpress att trycka nya pengar med eller? Det gäller att ta ansvar och göra kloka avvägningar. Inte bara lova mer som vissa gör.


Sahlin lovade att pensionärer inte skall betala mer i skatt än arbetare. Alltså skall hon höja skatten (en skattechock) för många igen. Dock lovade hon inte hur, när och på vilket sätt hon skall lösa det. Jag skall arbeta på det ifrån dag 1. Gó dag yxkaft, alltså... Som vanligt, lova men svårt att hålla. Har vi hört den förut, kanske?


Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se