Alla inlägg under april 2009

Av Anders - 21 april 2009 09:13

http://hd.se/helsingborg/2009/04/18/ny-utmaerkelse-i-trapps-anda/


imorgon kommer förhoppningsvis Kulturnämnden utse en värdig mottagare av denna nya utmärkelse. Undra varför inte de kommande besluten på kulturnämnden kommenteras och diskuteras mer i media. Nej, gamla beslut och saker som hände 2007 är intressant och högaktuellt. Undra när besluten som sker 2009 skall diskuteras och kommenteras, 2011?



Av Anders - 20 april 2009 22:13

Läser ganska många bloggar varje dag. Detta eftersom jag tycker det kan vara ett intressant sätt att få information och se vad andra tycker om viktiga och oviktiga saker.


Att min blogg skulle väcka sådant intresse är fascinerande. Det går att bygga ett antal artiklar på några ord ut ur min blogg. Är det att koka soppa på en spik, eller?


Just det, idag var det remisskonferens angående kulturutredningen som Helsingborg och Region Skåne arrangerade tillsammans med kommunförbundet Skåne. Där diskuterades om hur olika kommuner ser på kulturutredningen. Ja, kulturnämnden skall avge ett svar på onsdag. Kanske någon som är intresserad om viktiga saker här i livet såsom vad kulturnämnden svarar på en viktig utredning om kulturens framtid.


Kanske någon som läst de niohundra sidorna kulturutredning? Jasså, bra då kanske vi kan diskutera hur framtidens kulturpolitik....





Av Anders - 19 april 2009 15:22

mycket tydlig. Denna vision som är utarbetad, förbättrad och förankarad i all verksamhet, trots attt vissa tycks ibland glömma, förtränga eller inte veta om. Om man läser protokollen ifrån Kulturnämndens olika möten under den innevarande mandatperioden kan man inte missa den. Men ändå tycks vissa inte tro det. Därför blir man förundrad när ytterligare felaktiga påståenden påstås om en ny kulturpolitik i Helsingborg.


Bland annat kan man läsa om detta i Kulturnämndens beslut § 24 (bilaga 1) den 16 april 2008. Där står det tydligt om hur visionen är framarbetad, diskuterad och beslutad. Det finns ingen annan än denna. Därför är det meningslöst att försöka argumentera att det finns något annat. Läs ärendet och kritisera i så fall denna, men ingen annan vision finns. Därmed finns det ingen annan ny kulturpolitik i Helsingborg, även om vissa tror det.


För er som inte orkar, vill eller kan läsa Kulurnämndens vision skriver jag den här ännu en gång:  Kulturlivet ska upplevas som inspirerande, tillgängligt och utvecklande. Kulturen är en viktig drivkraft för att göra Helsingborg till den mest attrativa staden.


Med denna utgångspunkt arbetar Kulturnämnden och ger tydliga uppdrag till verksamheterna (som dock inte detaljstyr verksamheterna). Dessa uppdrag utvärderas sedan årligen. Så målstyr man en kommunal verksamhet. Frågor?



 



Av Anders - 19 april 2009 11:36

att göra ikväll? Kolla då på danska TV2 klockan 20.00-20.50 Då kan ni se undertecknad göra debut som statist i en dansk tv-produktion. Det är tre år sedan jag medverkade några sekunder i Anna Pihl (avsnitt 17). Vid flera tillfällen dyker jag upp såsom polis. Balnd annat efter skurkarna kört igenom bommarna på Öresundsbron. Då spärrar jag av brottsplatsen med "POLIS-tejp". Dessutom har jag till och med en replik, nämligen att berätta var skurkarna är under biljakten. Håll tillgodo.


Nej, har inga ambitoner inom detta område, men tyckte det var en god erfarenhet i alla fall. Man skall inte ta sig själv på för stort allvar. Då kan man bli bitter på allt och alla.







Av Anders - 19 april 2009 10:10

en undersökande journalist har först nu i april 2009, läst en utredning som blev klar oktober 2007, och funderat över innehållet. Dessutom hävdar han att jag i "[...] positiva ordalag hänvisat till DIST-utredningen" [...]. Just det, så här har jag skrivit den 28 mars " [...] ett gediget arbete och analys [...]". Det blir positiva ordalag några veckor sedan i en blogg.


Ja, jag tycker att man skall ta ungdomar på allvar. Ja, jag tycker skall man skall lyssna på vad ungdomar tycker och vill. Ja, jag blir inte rädd när de ifrågasätter begreppet kultur. Jag blir rädd när människor inte är förändringsbenägna och bara vill leva i det förgångna. Hur skall vi då få fram det nya, det otänkbara och det provocerande, om vi inte låter barn och unga utveckla och förbättra verksamheterna??


 Om vi inte accpeterar att vi lever i en föränderlig värld, blir det svårt att utveckla verksamheterna. Tänk om HD inte hade accpeterat att deras medarbetare bloggar. Hur hade mediesituationen sett ut i nordvästra Skåne då?


Hur gör man då om man inser att allt färre ungdomar använder, utnyttjar eller tar till sig kulturverksamheter? Struntar man i dem och bara kör vidare? Nej, man utvecklar, förändrar och försöker skapa nya verksamheter. Vem var det som öppnade RumEtt, vem var det som tog fram koncpetet Gerdas?



Av Anders - 18 april 2009 16:40

Kristdemokraterna: ”Vi ska nu börja med politisk reklam i teve” (se länken: http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-ska-nu-borja-med-politisk-reklam-i-teve-1.846861)


Tja, det har ryktas sedan en tid att politiska partier köpt tv-reklam och nu är det alltså bekräftat, Kristdemokraterna är först ute med att köpa TV-tid. Undra vad proffstyckarna tycker om detta. Obama köpte, inte bara reklamspots, utan 30 minuter TV på bästa sändningstid. Då tyckte många detta var unikt och bra.


Kommer det då bli ett uppsving för Kristdemokraterna? Jag hoppas och tror det. Kristdemokraterna behövs i EU-parlamentet. Vad kommer du att rösta på?

Av Anders - 18 april 2009 12:13

Nu skall jag titta på utmärkta www.svtplay.se och Ebbe - the movie. Ja, jag var 13 år när Olof Palme mördades, men kommer fortfarande ihåg vad jag gjorde morgonen den 1 mars 1986. Dessutom glömmer jag aldrig att HD, trots att mordet skedde 23.21 fick med det i tidningen. Bra jobbat.


Min uppväxt är alltså präglad av Palme-mordet, Ebbe Carlsson-affären och Anders Björks utskällning i KU-förhören. Det var första gången som politik kom in i mitt liv. Sedan dess har intresset vuxit och nu är det kanske en omistlig del av mitt nuvarande liv.


Av Anders - 18 april 2009 12:05

kommer kanske ihåg att jag den 6 mars skrev om Oscar Trapp för första gången. Nu är det klart att en utmärkelse skall inrättas till minne av Gisela och Oscar Trapp. Just det, du läser det alltid först här. Kanske långt innan ibland...


Kulturarvet är viktigt att bevara, uppmärksamma och utveckla i Helsingborg. Därför inrättas nu denna utmärkelse. Vem eller vilka kommer då att få den första utmärkelsen? Beslut tas på onsdag och kommer då att presenteras för alla...



Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards