Alla inlägg under april 2009

Av Anders - 25 april 2009 18:24

och ändrade (bara lite) på färgerna. Vill ju att det skall vara som vanligt för alla de läsare som varje dag klickar sig förbi även denna blogg. Det blir fler och fler för varje månad. Roligt tycker jag, konstigt tycker kanske andra....



Såg förresten del två på Ebbe - the movie idag och mindes tillbaka sommaren 1988 då Ebbe Carlsson-affären exploderade i massmedia. Sedan dess har ett antal skandaler briserat. intressant att de följer samma mönster hela tiden.





Av Anders - 25 april 2009 12:34

http://www.mollevangsgillet.se/program.htm


Ja, Möllevångsgillet gör verkligen skäl för att vara de första som får den nyinstiftade utmärkelsen. Har inte sett några synpunkter på detta, heller inte några kommenterar på att kulturnämnden svarat på kulturutredningens förslag eller att KN beslutat om en budget för 2010. Varför inga kommenterar och blogginlägg kring detta? När kommer det?



Av Anders - 25 april 2009 12:30

är skapad och frågan är om vi ses på Dunkers den 10 maj, då höstens program skall presenteras under samlingsnamnet DUNKERS UNGA.


DU kan, DU vill och DU Måste. Rösta nu..

Av Anders - 25 april 2009 08:52

http://hd.se/kultur/konst/2009/04/25/med-tidens-gaang/ i slutet av texten står det: "Jag tror och hoppas att denna första utställning bara är den första av flera, som tar tillvara en bildskatt som har än mer att säga."

 Ja, det är en unik bildskatt staden fått och nu ställer ut. Hoppas ni alla går och ser den.



Av Anders - 24 april 2009 12:55

Alliansen i kapp när väljarna flyr S (http://www.dn.se/nyheter/politik/alliansen-i-kapp-nar-valjarna-flyr-s-1.851323) Det är många dagar kvar till valet och allt kan hända. Kommer alliansen i Helsingborg är göra det "omöjliga". Nämligen att bryta traditionen om att det blir maktskifte vid varje val. Jag tror det, vad tror du?



Av Anders - 24 april 2009 12:07

kulturaktiviteterna. Då öppnar http://www.grafiskamuseet.se/index.htm sin utställning "BLAND MATSEDLAR & MENYER" som är ett samarbete med Fredriksdal, eftersom de har mat som tema under 2009.


Säsongen startar nämligen nu på Fredriksdal, men det är vissa som missat det, tyvärr. Den 30 april är det Gisela och Oscar Trapps utställning som öppnar. Då kommer också en bok ut om Helsingborgs museum 100 år.


Sedan går det till den 9:e maj då säsongen på Fredriksdal drar igång på riktigt. Men då kanske är det för sent, eller?

Av Anders - 23 april 2009 22:34

en riktig kulturdag till ända. Tyvärr är det inte som uppfattar denna dag som en bra kulturdag, utan fokuserar på tolka allt negativt. Undra om man blir bitter, ju längre livet varar? Instället för att spekulera, fundera och dra egna slutsatser finns det alltid möjlighet att få information om verkligheten. Använd denna möjlighet och få koll på tillvaron. (Kanske inte så roligt, för då kanske man inte har något att klaga på, eller?)


Jag har i alla fall varit med om intressanta, roliga och trevliga upplevelser. På Dunkers öppnade idag en mycket fascinerande utställning som är ett tidsdokument som på ett spännande sätt berättar om en samhällsförändring som skett i det fördolda och tysta. Över 800 bilder ur Kulturmagasinets 1,5 miljoner bilder berättar en historia om ett Helsingborg som har förändrats på gott och ont.


En tidning (http://hd.se/helsingborg/2009/04/23/helsingborg-ur-alla-vinklar/) har skrivit om utställningen.


 Gå och se den!!



Av Anders - 23 april 2009 13:34

ännu en nämnd som innehöll både informationsärenden, viktiga beslut och intressanta diskussioner. Bland annat diskuterades och beslutades kulturnämndens yttrande till kulturutredningen. Ett långt yttrande som innehåller kulturnämndens synpunkter på kulturutredningens förslag.


(För er som inte läst utredningen, då kan ni hitta den här: http://www.regeringen.se/sb/d/11266/a/120332)



Remisssvaret börjar med följande text:


"Kulturnämnden i Helsingborg välkomnar Kulturutredningens betänkande och är generellt positiva till förslagen i utredningen. Kulturnämnden har valt att yttra sig över de delar med relevens för Helsingborg samt att samspela med Region Skåne i de delar av betänkadet som berör regional utveckling."


Därefter kommer 4 sidor text om stort och smått. Intresserad av svaret, kontakta kulturförvaltningen så kan de skicka ut kulturnämndens beslut. Det kommer också att läggas ut då protokollet är justerat på måndag.


Yttrandet kommer nu skickas över till kommunstyrelsen som den 6 maj avger stadens yttrande.


Undra om det blir någon diskussion, bloggdebatt eller tidningsartikel om detta?  Ett av de viktigaste besluten som tagits under mandatperioden tycker jag nog, utan att det blir någon rubriker, högljudda blogginlägg eller väsen.


Tänk om det hade blivit en debatt om detta istället för om det skall vara 6% eller 7% i en utredning skriven av någon. Ibland blir man förundrad över perspektiven och detaljdiskussionerna.


Vidare fick vi en lång information om DKU Museum och konst. Informationen handlade om hur arbetet fungerar nu och hur det skall fungera framöver. Mycket intressant och personalen gör ett bra och viktigt arbete med att skapa varierad verksamhet. En liten annorlunda bild än vad som ibland förmedlas i tidningen och på bloggar. Kanske är verkligheten därimellan. Jag tror nämligen inte att allt är svart eller vit, men det finns mycket i olika gråzoner...


Helsingborgarna skall vara stolta över Dunkers och den verksamhet som finns där. Det finns en tänkvärd text av Robert Lillhonga i Dunkers magazine no 1 om förhållandet mellan Dunkers och helsingborgarna, läs gärna den.


Avslutningen på gårdagens nämnd var mycket trevlig. En avtackning av en avgående tf kulturchef och en ledamot som passerat ett åldersstreck, oklart vilket. Dessutom fick nämnden lite förhandsinformation om den 10 maj på Dunkers. Hoppas att alla har möjlighet att vara på Dunkers denna dag, då framtiden kommer att presenteras. (Utan att engelska ord används dock.)






Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards