Alla inlägg under april 2009

Av Anders - 28 april 2009 16:30

http://twitter.com/regionskane - just det, nu går att följa regionens politiska arbete via sociala medier...


När kommer HD vara på plats och twittra såsom Sydsvenskan (http://twitter.com/martinaglimberg) gör på ett föredömligt sätt?

Av Anders - 28 april 2009 14:30

http://hd.se/noje/2009/04/28/stjaernsaangare-till/ - står det om en av höstens stora händelser på Dunkers kulturhus. Det är intressant att DKH förbättrar och utvecklar pianofestivalen. Kommer du?

Av Anders - 28 april 2009 07:19

dagens artiklar i en tidning (http://hd.se/helsingborg/2009/04/28/fortsatt-oro-foer-musikskolans/+ http://hd.se/helsingborg/2009/04/28/nedlaeggning-av-skolan-inget/ +  http://hd.se/helsingborg/2009/04/28/tre-musiklaerare-har-koepts-ut/)


1) Det står ingenting om den 10 maj då det nya programmet för hösten presenteras. Alla är välkomna att komma till till Dunkers och med egna ögon se, fråga och diskutera framtidens utbud. Tydligen mer intressant att diskutera dåtid, än nutid och framtid....


2) Det finns inga kommenterar ifrån politiken. Just det, ingen har varit i kontakt med politiken i denna fråga. Hade det varit intressant att få det? Kanske inte, men intressant är det att politiken (som skall behandla det!) inte är tillfrågad.


3) Varför finns det olika uppgifter beroende på vem man frågar? Kanske läge att fundera på den frågan? Kanske är det så att materialet som funnits tidigare inte varit tillförlitligt?


Intressant att detta får sådan uppmärksammhet i en tidning. Varför är det så? Varför får vissa saker större uppmärksamhet än andra, finns det någon förklaring till det, eller är det bara slumpen?

Av Anders - 27 april 2009 21:46

Intressant att vissa nu tror att förändringarna inom den pedagogiska verksamheten inom Dunkers har skett utifrån den s.k DIST-utredningen. Nej, den har inte legat till grund för det, den är endast en liten bricka i ett mycket större underlag som arbetats fram både internt och externt, för att skapa en verksamhet som utgår ifrån barn och ungas verklighet. Det är många små delar (utredningar, funderingar och nulägesbeskrivningar) som ligger till grund för förändringarna, men få verkar ha hela bilden klar för sig.


Såhär skrev jag den 23 mars:

"Kanske läge att informera om DIST-utredningen som få tydligen har läst. Läs den och kom sedan tillbaka och försök argumentera om att vad ungdomarna i Helsingborg vill. Gör om, läs om och fundera en gång till innan man tvärsäkert uttalar sig. Okunskap är dagens ord."

= inget om att den är kopplad till förändringarna.


Såhär skrev jag den 28 mars:

" Skall bara kort kommentera DIST-utredningen. Det är ett material, där man noggrant intervjuar vad barn och ungdomar i Helsingborg. Alltså inte något flummande eller löst tyckande, utan ett gediget arbete och analys av ett material, men tyvärr passar inte resultatet alla. Sen att bara fundera på en koppling mellan att de används engelska ord kring vissa utställningar och DIST. Tja, det är väl lite långsynt, men allt går ju att spekulera i. Undra om dagstidningar inte använder fokus-grupper, det behövs väl inte. Det finns ju människor som vet vad som behöver stå i tidningen, lyssna på brukarna/konsumenterna/användarna/kunderna/medborgarna/barnen, det behövs inte? Det finns ju människor som vet, eller??? "

= inget om att den är kopplad till förändringarna


19 aril skriver jag igen om DIST - men inget koppat till förändringarna.

Ändå går det att dra slutsatsen att DIST-utredningen är roten till allt ont:


"... denna rapport ligger till grund för avvecklingen av musikskolan..."


Över till verkligheten, kan någon dra slutsatsen ovan utifrån de citat ifrån tidigare blogginlägg att det ligger till så? Skriv gärna och berätta kopplingen, jag är intresserad....

Av Anders - 27 april 2009 14:18

Läser idag i DN följande (http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/debatt-konstfack-1.853017) angående Konstfackskandalerna ett balanserat inlägg och förklaring till varför jurister är inkopplade.


"Konstfacks uppdrag är att försvara studenternas möjligheter att förverkliga sina konstnärliga visioner. Det uppdraget sköter vi dåligt om vi inte också ger dem kunskap om det juridiska regelverk som finns ute i verkligheten och konsekvenserna av att bryta mot det. Okunskap är ingen bra väg till frihet." står det bland annat i texten.


Just det, läser inte bara lokaltidningen för att få insikt, kunskap och analys. Det är ganska bra med Internet, bloggar och twitter. Mängden information ökar och prespektiven kanske blir bättre, när man får läsa olika sidor av en händelse, eller?

Av Anders - 27 april 2009 11:20

region Skåne. Imorgon går det bra att se regionfullmäktige på web-tv. Dessutom kommer det twittra ifrån regionfullmäktigesalen via http://twitter.com/regionskane. Är det första gången någon beslutande församling twittrar på detta sätt?


Kommer det bli bra, då? Kanske, vi får väl se hur det utvecklar sig.

Av Anders - 26 april 2009 11:44

och sitter här och tittar ut över ett vårvackert Ramlösa. Snart är allt grönt igen och sommaren kommer med stormsteg. Ännu en årstid som passerar förbi och ibland går det snabbt och ibland det plågsamt långsamt.


Veckan innehåller regionfullmäktige, kommunfullmäktige och invigning av en intressant utställning om Fredriksdals sista ägare, Oscar och Gisela Trapp. I samband med den får också Möllevångsgillet sin utmärkelse. Grattis ännu en gång. Dessutom öppnar Råå museum på fredag, alltså den 1 maj. En dag som inte jag iallafall demostrerar på. Undra om det blir några i arbetarrörelsens led detta år? Tja, några trogna blir det väl, men inte som det var förr i alla fall. Helgdag sedan 1939 har det i alla fall varit.


Skall nog bevista valborgsmässfirandet i Ramlösaparken för första gången.


Kommer det bli över 500 unika besökare på bloggen i april månad? Det är på god väg i alla fall. Maj månad blir en intensiv månad med valkampanj inför EUP-valet. Kommer du att rösta? Det kommer jag och redan nu vet jag vilken kandidat som får mitt kryss. Mer om detta senare...


Förövrigt blir det lite innebandy ikväll, men först lite frisk luft på landet. Det skadar inte....

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards