Alla inlägg under februari 2009

Av Anders - 22 februari 2009 12:14

innehåller ett antal intressanta och viktiga möten.


På tisdag - regionfullmäktige (Inrättandet av Modernas filial i Malmö på dagordningen)

På onsdag - kommunfullmäktige (program för samarbetet mellan Helsingborg och Helsingör (HH-samarbetet) 2009-2012 -där kulturen redan kommit långt. Inte redan glömt vårt samarbetsavtal som undertecknades 21 januari?)

På Fredag - Kulturparlamentet Öresund - en stor samling där många kommunala, regionala och nationella kulturpolitiker träffas, diskuterar och får bland annat lyssna på Lars Nittve i debatt med andra kulturpersonligheter.


Dessutom är det invigning och Vernissage på keramikutställningen Hands On på fredag kväll. Till alla vernissager är det fri entré, för er som vill göra något gratis på Dunkers kulturhus.... Välkomna....


Se länken: http://www.dunkerskulturhus.se/templates/StandardPage.aspx?id=66941&epslanguage=SVANNONS
Av Anders - 22 februari 2009 12:04

Kamrat Sören tar upp RumEtts (http://hd.se/kultur/blogg/2009/02/22/alderssegregering-pa-dunkers/) åldersegregering. Just det, det var ju den förra chefen på DKH som inrättade detta. Alltså skall man klandra honom, inte den nuvarande, som håller på att utveckla hela barn- och ungdomsverksamheten inom Dunkers.


Just det, hade Sören antagit erbjudandet om att få första-handsinformation om de beslut som är tagna, hade kanske Sören också förstått att RumEtts verksamhet håller på att förändras och utvecklas under nuvarande SKU-verksamhetschef...... Pinsamt, eller?


Roligt att blogga om andras konstigheter, men förövrigt håller jag fortfarande på att sträckläsa Kulturutredningen. Intressant läsning. Några nya idéer börjar att formuleras i huvudet. Kul att inte bara titta bakåt och vara bitter. Du, ljuvliga framtiden...


ANNONS
Av Anders - 22 februari 2009 08:46

och bloggtrafiken ökar på grund av länkningen ifrån kamrat Sören. (tack!) Kommer detta bli helsingborgspolitikens mest lästa blogg? Tja, det finns inte så många motståndare ännu.


Kommer det komma ett antal bloggar inför valet? Ja, det tror jag. Kom då ihåg vilken som varit mest aktiv och uthållig.


På tal om politik så läste jag detta i DN i veckan:


"Läkemedel utan recept ska få säljas i vanlig butik"


http://www.dn.se/opinion/debatt/lakemedel-utan-recept-ska-fa-saljas-i-vanlig-butik-1.803307 - Läs gärna vad socialminister Göran Hägglund skriver om framtidens apoteksmarknad.....


 Äntligen antar Regeringen den proposition som ska bryta Apoteket AB:s monopol. Äntligen kommer bara Kuba och Nordkorea ha apoteksmonopol i framtiden.

Äntligen skall man få handla nässpray i vilket vanlig butik som helst.

Äntligen har alliansregeringen tagit itu med ytterligare ett vallöfte…

Men det kanske är bättre på Kuba och Nordkorea, kamrater?

 
Av Anders - 21 februari 2009 13:50

det "bloggkrig" i Helsingborg? Hänvisningar ifrån en till en annan, vad betyder det? Kommer denna blogg nu att bli intressant läsning för en stor allmänhet?


Intressant läsning i dagens HD förresten. En replik direkt på en text, intressant. En hänvisning i från en blogg till en annan, intressant. Undra vad tf kulturchef Gunnar Enefälts text på tisdag kommer får för reaktion.


När kommer Sören Sommelius att anta erbjudandet att få en personlig guidning och information om vad som har hänt och kommer att hända på Dunkers kulturhus? Det är ett utmärkt tillfälle och få svar på alla de frågor han har. Jag har erbjudit honom detta tre gånger, när kommer han att tacka ja? Eller kommer bara kommenterarna i bloggsfären och i sin egen tidning?


Idag skall jag göra annat än att blogga. Ligger och sträckläser kulturutredningens 900 sidor. Där står mycket intressanta saker. Undra om alla nya idéer blir verklighet. Jag skall i alla fall verka för att..... (några saker, återkommer med detta, när jag läst klart)


Dessutom är det sista dagen av Love & Light, just där "konstnärerna inte var bjudna". Helsingborgarna har i alla fall uppskattat det, men tyvärr är vissa lite bittra och håller fast i det förgångna, tyvärr. Synd att man inte kan glädja sig åt nya saker....


Ja, just det jag är ju viktig, såpass viktig att jag i alla fall har en läsare. Välkommen Sören...


Förresten finns det nu lite länkar till den marknadsundersökning som bland annat informerades om på senaste kulturnämnd, har ni kollat?


Biblioteken som fler och fler besöker:

http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=66956&epslanguage=SV


Sofiero som har vänt en negativ trend:

 http://www.helsingborg.se/templates/StandardPage.aspx?id=66960&epslanguage=SV
Av Anders - 20 februari 2009 10:30

Idag är fredag igen. Imorgon kommer förhoppningsvis en text att publiceras i HD, där jag bemöter den kritik som funnits. Är det frågor eller funderingar, går det alltid att kontakta mig på mejlen, eller via bloggen.


Ha det.... // Anders

Av Anders - 19 februari 2009 09:00

Rapporter skall läsas, rapporter skall skrivas, rapporter skall analyseras. Det är mycket papper som passerar genom ens liv. Många saker att ta ställning till, men det är intressant att få saker att hända.


Måste vara tråkigt att vara bitter och bara hålla fast i det som var igår. Förändring är jobbigt men skapar förutsättning för nya intressanta tankar och idéer. Synd att inte fler ser det så.


Kulturutredningen kom ju i förra veckan. Håller på att sträckläsa den från pärm till pärm. Det finns mycket nyttigt att ta ställning till. Just pågår arbetet med att flera av förslagen att bli verklighet. Intressant tanke att kulturpolitiken skall få större utrymme. Några blir nervösa att kommun- och regionpolitiker inte kan ta det ansvaret. Jag är beredd att göra det, men är alla det?


Åter till verkligheten. Här kommer bloggen att uppmärksammas och vilken journalist kommer först att hitta tillbaka till denna sida? Skicka ett mejl när du hittat den. Mejlen är som vanligt: anders.lundstrom@helsingborg.se

 Det går också att lämna en kommentar.. 


Skall förövrigt försöka fylla på med lite bilder ifrån verkligheten..... Ha det...

Av Anders - 18 februari 2009 20:41

Såja, nu är man hemma igen. Idag har vi ännu en gång tagit ett antal beslut inom kulturen i Helsingborg.


Tja, viktiga beslut är det alltid. Många möten kring olika saker idag. Intressant men resultatet kommer senare. Ja, jag lovar att skriva om detta senare, men just nu håller vi på med att planera en massa framåtskridande saker, inte bara bittra tillbaka blickar...


Någon som skrivit en blogg om kulturpolitiken? Ja, jag har läst och kommentarer kommer senare.....

Av Anders - 18 februari 2009 09:47


Vid detta sammanträde som börjar 17.00 kommer bland annat bokslutet för 2008 att diskuteras, vidare kommer ytterligare en marknadsundersökning att presenteras. Ärendena är många och viktiga. Besluten är genomtänkta och kommer skapa förutsättningar för att ännu fler helsingborgare och besökare kan få kulturella upplevelser.....


Visste du att Helsingborg lägger mest pengar per invånare på kulturen i hela Sverige? Jag tycker det är bra, vad tycker du?


Visste du att 94% av dem som besöker Dunkers Kulturhus är nöjda med besöket, det tycker jag är bra, vad tycker du?


Visste du att Sofiero Classic drog över 8000 besökare på några dagar? Det tycker jag är bra, vad tycker du?

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se