Alla inlägg under januari 2008

Av Anders - 3 januari 2008 19:23

Förra årets succé på Göteborgs filmfestival: Hata Göteborg visas igen. Grattis Robert, men inte nog med det: Stumpendokumentären som Robert visade en mycket liten del ur när han fick Helsingborgs stads kulturstipendie den 5 december, kommer att få världspremiär den 25 januari på Göteborgs filmfestival. Bra jobbat, vi vill se mer....


Kulturen är kanske inte så dålig i Helsingborg som vissa tror eller kanske vill ge sken av. Lycka till, Robert...ANNONS
Av Anders - 3 januari 2008 13:41

För ett gott företagarklimat 


Efter tre mandatperioder av en socialdemokratisk regering med kompakt ointresse för småföretagares villkor har Sverige fått en regering med ett engagemang och en vilja att förbättra förutsättningarna för företag att bli till och växa. Flera åtgärder har genomförts men fortfarande återstår många saker att göra för att Sverige ska få ett företagsklimat i världsklass.


Som ett led i arbetet att förbättra företagsklimatet vill Kristdemokraterna komma med ett antal förslag som vi tror skulle vara till stor nytta för Sveriges småföretagare. Kristdemokraterna vill därför lyfta fram tolv punkter som vi anser vara särskilt prioriterade för att skapa ett klimat där det blir enklare, billigare och mer lönsamt att starta och driva företag. Dessa är bland annat förslagen att: införa ett riskkapitalavdrag, förenkla självdeklarationen för småföretagare, avveckla snedvridande företagsstöd och minska regelkrånglet för företagare. (se alla förslagen på www.kristdemokraterna.se)  


Sverige ska vara ett land där det är lätt att starta företag men också lätt för företag att växa i. Företagsklimatet måste bli så pass attraktivt att företag både kan starta och växa. Ett gott företagsklimat är alltså inte bara en förutsättning för tillväxt och arbete utan bidrar också till att bygga det goda och hållbara samhället.


Anders Lundström (kd)


 

ANNONS
Av Anders - 3 januari 2008 12:12

råkade komma med på första sidan i en stor dagstidning, utan att göra något. (Hittar du mig?)  Nja, var ju och tittade på den intressanta utställningen som just nu pågår på Stadsbiblioteket. Roligt att lite annat än bara stora internationella utställningar får plats. Undra om denna utställning omnämns på andra sidor i tidningen, eller?


Av Anders - 2 januari 2008 14:36

Bara för att poltiken går på halvfart i Sverige just, innebär det inte att det överallt är lugnt. Följer sedan en tid tillbaka inledningen till det amerikanska presidentvalet på flera olika hemsidor. En som jag kollar till ibland är: www.usaval.se. (intressant sida med kommentarer.) Det börjar hetta till.....


Kampanjarbetet skiljer sig åt mellan Sverige och USA, men vissa fenomen kommer vi säkert också att få i Sverige, längre fram. Vem som skulle få min röst, vet jag inte för tillfället, men det flera intressanta kandidater. Vem är din favorit?

Av Anders - 2 januari 2008 09:18

Gör vardagen vacker!

Utställning på Stadsbiblioteket 27 december - 12 januari.


Välkommen på officiell öppning
onsdag 2 januari kl. 11:00

 
Fredriksdalsskolans särskola ställer ut de stolar som tillverkades årterminen 2007 som en del av en kultursatsning på Fredriksdals bostadsområde.
Du får även se fantastiska teckningar gjorda av Anton 14 år.

Samarremang: Fredriksdalsskolan, Kultur i bostadsområdet, konstnär Catarina Hultman och Helsingborgs bibliotek.


Kulturen i Helsingborg består av många olika delar och inte bara utställningar som skapar internationell publicitet.

Av Anders - 1 januari 2008 17:32

och hårt arbete ska prägla 2008. Under året kommer det förmodligen hända många intressanta saker. Själv ser jag bland annat fram emot fotbolls-EM och sommar-OS i Peking. Det skall bli kul, men på hemmaplan sker det också mycket. Håll utskick, det kommer mera.....

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se