Alla inlägg under december 2007

Av Anders - 10 december 2007 02:48

Sitter på hostlet och har just fått upp det trådlösa nätverket. Det funkar, hippi. Nu kommer det att bli blogg från 94st / 2nd ave.....

ANNONS
Av Anders - 8 december 2007 13:40

 Allt som det brukar. En bullrig stad med charm, allt ar lite skitigt och mycket ar yta. Men bakom fasaderna ar det inte sa snyggt. Men sa ar ju New York i alla fall.

Laser den lokala blaskan och ser att inte sarskilt har hant forutom att Baxter sagt upp sig, undra nar Henke gor det och vad det star i tidningen, eller han kommer att spela en sasong till?


ANNONS
Av Anders - 7 december 2007 13:23

jag i the Big Apple. Flygresan gick bra och hittade till mitt hostel gjorde jag ocksa. Nu har jag sovit en forsta natt och ar redo for stora aventyr i staden som aldrig sover....


Det ar lite skillnad pa Helsingborg och New York, men hemma ar alltid hemma.

Av Anders - 6 december 2007 13:17

Frankfurt och väntar på mitt flyg, som skall ta mig till JFK, New York.....

Ganska tråkig flygplats och trådlöst internet är unte billigt, men vad gör man inte för att slå ihjäl några timmar. Ännu är det ganska lugnt. Nu skall jag läsa lite tidningar för att sedan tugga i mig lunch, hoppas här är några bra matställen.


Förmodligen kommer jag inte kunna blogga så ofta där över, men det är lite kul att så många hittar till mig blogg dagligen. Över 600 unika besökare i november och redan såhär i december finns det möjlighet att det totalt blir över 1000 unika besökare, när månaden är över. Skriv gärna och kommentera min blogg, jag försöker svara alla. Ha det....Av Anders - 6 december 2007 08:33

Nu ær jag på væg till NYC. Sitter på CPH och har checkat in, ætit frukost och væntar på att flyget till Frankfurt skall gå om en stund.

Kom i sæng sent igår och gick upp 5 i morse. Det kommer bli en lång dag eftersom jag inte ær framme på hostelet føre 3-4 i natt. Men vad gør man inte før lite julgranar.


Gårdagens KN gick ju bra, bra och viktiga beslut, trevlig utdelning av værdiga stipendier och dærefter en mycket god avslutningsmiddag på Dunkers Bar och matsalar. (Som alltid god mat dær!!)

Skall nu læsa lite tidningar, kolla mejlen och kanske bara surfa runt lite. Återkommer kanske ifrån Frankfurt, eftersom jag har lite tid att spendera dær på flygplatsen.

Av Anders - 5 december 2007 23:10


Även en dagstidning har snappat upp att kulturnämnden har delat ut pris, trevligt. Läs artiklen på följande länk: http://hd.se/helsingborg/2007/12/05/kulturstipendium/


Undra vad kommentarer blir i den stora världen?

Av Anders - 5 december 2007 23:07

att få dela ut två stipendier till 2 väldigt duktiga unga, kreativa personer. Det var en mycket trevlig kväll att få vara med och ge dessa två en ytterligare skjuts i karriären.


Nu sitter jag här igen och fixar nu det sista inför avresan imorgon bitti.Av Anders - 5 december 2007 23:04

HELSINGBORGS STAD KULTURSTIPENDIUM 2007


till ungt konstnärligt skapande tilldelas


CAROLINE MÅRTENSSON, konstnär och ROBERT  LILLHONGA, filmare


 

Kulturnämnden i Helsingborgs Stad delar sedan år 1959 ut kulturstipendium för insatser på kulturens områden. Stipendiet delas ut till personer födda eller bosatta i Helsingborg eller vars verksamheter har anknytning till staden. Sedan år 2000 ska stipendiet ses som en uppmuntran till fortsatt konstnärligt skapande för unga människor. Detta år delas stipendiet ut, om 30.000 kronor vardera, till Caroline Mårtensson och Robert Lillhonga.CAROLINE MÅRTENSSON (f. 1977)
Efter gedigen utbildning från NV Skånes folkhögskola i Munka Ljungby via Kunstakademiet i Köpenhamn, Konsthögskolan i Stockholm och i Malmö har Caroline Mårtensson haft ett antal kritikerrosade utställningar. Just nu är hon en av åtta konstnärer i utställningen KONTRAST på Dunkers Kulturhus. Nästa utställning är i Gävle, i januari 2008.


Genom att beskriva och skildra något ur vårt kollektiva medvetande, något som vi alla känner igen och som invaggar oss i trygghet, skapar Caroline Mårtensson förutsättningar för nyfikenhet och intresse kring sina konstverk. När sedan betraktaren upptäcker och upplever vad som döljer sig i konstverket, uppstår en andra känsla som fördjupar och komplicerar intrycket.


Caroline Mårtensson verkar i ett område som närmast kan beskrivas som en skärningspunkt, där det synliga och det osynliga möts, där det främmande och det bekanta förmår samexistera, där det trygga folkhemmet plötsligt kan hamna öga mot öga med något mardrömsliknande.

Caroline Mårtensson tilldelas Helsingborg stads kulturstipendium för att hon i sitt konstnärskap lyckas utmana våra värderingar och invanda föreställningar om verkligheten och för att hon förmår gestalta detta på ett sätt som bjuder in och engagerar betraktaren.ROBERT ANDERSSON LILLHONGA (f 1977) 
har under de senaste 10 åren varit drivande motor inom Teater Inkompetent i Helsingborg, en grupp som varit en omistlig del av det fria kulturlivet i staden. Robert har skrivit och regisserat gruppens föreställningar som med nytänkande, mod, galenskap, dramatik, publikfrieri, överdrifter, humor, fantasi, ödmjukhet, vilja och energi roat helsingborgspubliken.


Pjäsen om ”Roskilde” och ”Gummi Tarzan” spelade Teater Inkompetent på The Tivoli. För att komma med i i Guinness rekordbok spelade 8 personer under 24 timmar oavbrutet 3-minuters sketcher. Sen kom ”Backpacker” – om att vara ryggsäckssvensk i Thailand och ”Lund” – om livet som student i landets mesta studentstad.


Vid sidan av sina egna projekt har Robert Lillhonga gjort olika uppdrag. Han har haft dramaklasser, varit skådespelare på Stadsteatern, arbetat med ungdomsbrottslingar, varit konfrencier, varit ledare på teaterläger mm.
Efter att filmen ”Bestäm dig Jimmy” köptes av SVT bestämde sig Robert för att göra en långfilm. Med inspiration från Stephan Mendel Enks bok ”Med uppenbar känsla för stil” skrev Robert manus till dramakomedin ”Hata Göteborg”, om manlig vänskap när den är som sämst.


Inspelningen genomfördes i Helsingborg under åtta veckor sommaren 2005. Filmen hade en låg budget - 194.000 kr kom från två kommunala nämnder och ett studieförbund. Företag och sponsorer i Helsingborg bidrog med material och tjänster till produktionen. Filmen blev klar efter många turer med omklippningar, testvisningar, mer stöd och fler tagningar. Hata Göteborg bjöds in till Göteborgs Filmfestival och visades tre gånger för fulla salonger. Visningarna skedde och under polisbevakning sedan Robert hotats av huliganer. De positiva reaktionerna lät inte vänta på sig.

” Filmen är gjord med så mycket insikt och så stor förståelse för ämnat att den är både viktig och klart sevärd”
(Mats Olsson, Expressen.)


”...en av toppfilmerna på festivalen. ” (DN)
”Det är alltid kris i svensk film. Då kommer det ett gäng från Helsingborg och gör en både rolig och engagerande film om manlig vänskap när den är som sämst – för bara några hundra tusen kronor” (Jan-Olov Andersson, Aftonbladet. )


 

Kulturnämnden vill ge Robert Lillhonga 2007 års kulturstipendium för att han är en genuin talang, att han brinner för att berätta och har en säker tonträff i det han gör. Med stor integritet och en passion som övervinner alla hinder har Robert visat att det går, mot alla odds, att lyckas med ett projekt som man tror på. Kulturnämnden ser med spänning och förväntan fram emot Roberts fortsatta karriär. Vi vill se mer!

Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se