Alla inlägg under december 2007

Av Anders - 16 december 2007 18:40

Gå in och rösta....ANNONS
Av Anders - 16 december 2007 18:37

Sitter här utanför 182 E 95 Street (hörnan 3rd Ave /95th)  och tittar på vädret, pulsen och människorna som passerar förbi mellan regndropparna och snöblasket. Ännu en dag i en storstad. Längtar ibland hem till Helsingborg och ibland inte. Tyvärr är Helsingborg en liten stad ibland som tror att den är större än vad den egentligen är.

 

Imorgon skall jag nog göra staden genom att gå på ett antal kulturella ställen. Få lite inspiration och drömma om hur det skulle kunna vara i Helsingborg om vi var en lite större stad.

 
ANNONS
Av Anders - 16 december 2007 02:26

 De närmasta dagarna skall jag göra staden från Battery Park till 94:e gatan. Testa lite museum, konsthallar och kanske lite shopping och däremellan lite Rangers at the garden. Ja, jag gillar New York och dess puls, men det är klart att Helsingborg har sin charm. Oavsett storlek gäller det att vara stolt över sin hemstad och Helsingborg är vida känt i världen, fråga mig....


Nu skall jag och min bror laga lite mat, dricka en öl kanske, och titta lite på de över 200 tv-kanalerna som finns här över.


Snart hem till Sverige och verkligheten. Skönt att det är snart jul, lite lugn och ro. Ladda batterierna och göra 2008 ännu bättre än 2007. Våga lära sig av misstagen......Av Anders - 15 december 2007 21:18


Följande nyhet gick att läsa i Hallandspostens nätupplaga idag: (Hur många fel är det i texten? Mina kommentarer i fetstil!)


Ny chef utsedd på Dunkers kulturhus (Ny chef skall inte utses, har inte utsetts och kommer inte att utses!)

2007-12-15 14:57

Nu är det klart att det bli Elisabeth Alsheimer, tidigare intendent vid Stiftelsen Wanås utställningar på Wanås slott utanför Kristianstad, som blir ny chef för Dunkers kulturhus i Helsingborg, skriver Sydsvenskan. (Ja, det finns en artikel i Sydsvenskan, men Elisabeth skall inte bli chef för Dunkers, utan tillsammans med Marianne Westholm vara chef över de verksamheterna som bland annat finns i Dunkers)

Alsheimer har, utöver sitt konstengagemang, också ett förflutet inom juridiken och journalistiken och tillträder redan i början av nästa år.

- Jag börjar fasa in mig nu i januari och ska vara i gång på heltid i början av mars, säger hon.

- Det är lite för tidigt för en programförklaring, men grunden för mitt arbete är att väcka intresse och engagemang hos alla dem som hittar till oss.

I juni avgick Dunkers dåvarande chef, Niels Riegholt, men omedelbar verkan. (Righolt avgick inte!) Anledningen var ett beslut om omfattande organisationsförändringar som kulturnämnden tagit.(Orsaken var inte omorganisationen!)  Omorganisationen som gick ut på att Dunkers kulturhus i framtiden ska styras hårdare från kulturförvaltningen. (Organisationsförändringen utgick ifrån att nya verksamheter skulle tillkomma till kulturförvaltningen och därför behövdes organisationen utvecklas. Vidare styr idag kulturförvaltningen Dunkers mindre, eftersom en större del av beslutet tas nu längre ut i organisationen, men vad jag om det? )  (TT Spektra)


Är det rimligt med så många fel i en liten notis, vem har kollat fakta? Behöver man det när man skriver i tidningen, vad vet jag om det?

Av Anders - 14 december 2007 22:56

Sitter här på hörnan av 59th / Columbus och läser NY times, ganska bra och billig tidning. Längtar hem och tar då fram datorn, loggar in och läser Sveriges största landsortstidning på nätet och vad läser då där. Jo, nya verksamhetschefer inom kulturen i Helsingborg. Alltså en god och trevlig nyhet, men alla är inte glada (oväntat?)

Att politiker är brutala visste jag inte, men tydligen ännu ett nytt ord att lägga till samlingen. (tack!)


"I den svenska offentligheten är Helsingborg just nu synonymt med bypolitisk enhet kring politisk styrning av kulturlivet. Vad man nu än försöker hävda." = intressant citat, det lät lite annorlunda när jag bland annat träffade kulturutredningen (men vad vet jag om det?)


 Vidare läste jag följande i en tidning:


"Kulturpolitiker bör sträva efter två saker:
Större resurser till kulturens syregivande samhällsspegel. Och större frihet från marknadskrafternas krav på omedelbar återbetalning. Det är alltså kulturen i sig själv, som människans livsviktiga grundforskning i just detta att vara människa, man ska respektera och odla i institutionens mylla."


Kulturen i Helsingborg har fått mer pengar än någonsin, men tydligen räcker det inte. I alla fall inte för vissa. I uppdragen för verksamheterna ger vi total frihet till verksamheterna, men de är kanske okända för vissa skribenter. Vad vet jag?


Intressant att verksamhetschefen för barn & unga inte nämns med ett enda ord i krönikan, utan det är bara utställningsverksamheten som man bryr sig om, tyvärr. 5klövern prioriterar barn & unga framför vuxna, men det kommenteras aldrig. Det kommer bli mer verksamhet i DKH, för alla. Men vad vet jag om det?


Det är tre mycket kompetena kvinnor som kommer göra ett bra arbete tillsammans med övriga versamhetscheferna. Lite mer kvinnor än en stor tidnings styrelse, men vad vet jag om det?


Live and direct from the greatest city in the world = så säger dom i alla fall på radion hela tiden.


Av Anders - 14 december 2007 14:18

efter många turer är det klart. Läs nedanstående pressmeddelande:Av Anders - 14 december 2007 14:12

kulturen i Helsing borg. Följande har skickats ut till samtliga anställda och därefter till media:


Nya starka namn inom kulturen i Helsingborg


Två nya chefer för Dunkers kulturhus


En ny chef för Sofiero och Fredriksdal
I dag, fredag 14 december, presenterade kulturchefen Disa Åberg tre nya verksamhetschefer på tre viktiga poster inom kulturlivet i Helsingborg.

Det handlar om


Verksamhetschef för Dunkers kulturhus Museum, konst & scen
Verksamhetschef för Dunkers kulturhus Barn & unga
Verksamhetschef för Sofiero & Fredriksdal museer och trädgårdar


Dunkers kulturhus Museum, konst & scen
Elisabeth Alsheimer (f 1953)
Elisabeth kommer närmast från arbetet som intendent (associate director) vid Stiftelsen Wanås Utställningar. Hon är kultur- och konstvetare, har varit verksam som curator och gästforskare i USA och har också en bakgrund som jurist och som redaktör.
Elisabeth blir ansvarig för museiverksamheten, konsthallen, scenkonsten och musikprogrammen i Dunkers kulturhus. Kulturmagasinet, med sina experter på kulturarvet och på stadens samlingar kommer att ingå och ha en viktig roll i Museum, konst & scen.

Dunkers kulturhus Barn & unga
Marianne Westholm (f 1968)
Marianne kommer närmast från Skara. Där har hon varit VD för Music Development Factory, som är ett kommunalt näringslivsbolag inom musik, film- och dataspelsindustrin samt det offentliga kulturlivet. Hon har också en bakgrund som psykolog, IT-projektledare och musiker.
Marianne får ett brett ansvar mot den unga publiken. Bland annat utvecklas den nuvarande musikskolan till en kulturskola. Rum Ett, Dunkers mötesplats för ungdomar, en särskild satsning på barn och Film Helsingborg är andra exempel på verksamheter under Barn & unga


Sofiero & Fredriksdal museer och trädgårdar
Annika Aronsson (f 1958)
Annika kommer närmast från Tomelilla kommun och arbetet som chef för Team Medborgarservice, som innehåller kultur, fritid, turism och information/IT. Hon har även en bakgrund från Arbetsmarknadsverket, samt som projektledare och konsult inom IT-branschen.
Annika ska leda både Sofiero och Fredriksdal museer och trädgårdar, två av Skånes mest kända besöksmål. Båda platserna ska behålla sina unika profiler, Sofiero med sin berömda slottsträdgård och Fredriksdal som museum för natur och kultur. Båda anläggningarna kommer att fortsätta att bidra till Helsingborgs rykte som trädgårdsstad.

Av Anders - 14 december 2007 02:22

Så kallar i alla fall radiorösten på cbs fm 101,1 hela tiden New York. Om det är den bästa staden i världen vet jag inte, eftersom jag inte varit överallt än. Idag har det dock regnat nästan hela dagen. (inte så kul!)

Torsdag kväll här och natt hemma. Vandrarhemmet är ett trevligt ställe där alla är snälla och trevliga mot varandra. Hela världen är samlad, några från Europa, några från Asien och så alltid några från Australien. Överallt.


Imorgon fredag händer det saker, tro mig. Dock skriver jag inte det på bloggen innan det är offentligt. Måste hålla på rågångarna, mellan min privata blogg och ämbetet som KN:s ordförande.Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se