Alla inlägg under december 2007

Av Anders - 25 december 2007 20:54

Nu kan du kolla på en video om UES. Där jag var i NYC. (inte för jag är med i videon.)


 http://video.on.nytimes.com/?fr_story=3120f6fbf1d917d54b630e3a87ac32df4ff42fde


Ganska fint område, va??


ANNONS
Av Anders - 25 december 2007 20:50

Nu går julen in på sin tredje dag imorgon. Hittills har den varit lugn, skön och stillsam. inga överraskningar, utan allt har gått som planerat. Igår var det som vanligt, lutfisk hos min syster, släkten hemma på kvällen med mycket och god mat. Idag, en lugn dag med mat, tv och en lång runda längs kusten. Det var skönt. Imorgon mellandagsrea i Lund....


Glöm inte vad julen handlar om bara. Det är inte mest saker som vinner.....ANNONS
Av Anders - 23 december 2007 15:00

postning på flera dagar....


Äntligen har jag kommit hem, hälsat på nära och kära, packat upp, sovit och kommit i fas med verkligheten igen. Efter en låååång flygresa från JFK till Frankfurt, missade vi anslutningsflyget till CPH med 5 min och fick vänta i 5 timmar på nästa. Kom hem i fredags kväll, packade upp igår och julhandlade idag, så hann jag igen att skriva i bloggen.


Lillejulafton och allt är klart hemma också inför en lugn och myslig jul med familj, släkt och vänner. Presenterna är inköpta och gröten är kokt. Nu kan det bli jul....


Måste dock kommentera vad jag läste i en stor dagstidning idag, där en av ägarna (och tillika skribent) diskuterade monument och dess historia. Tyvärr gick det nog lite snabbt eftersom ett ganska stort faktafel fanns i texten. Magnus Stenbockstayn invigdes inte 1910 utan 1901, det går att bland annat läsa i Helsingborgslexikonet. Men fakta är väl inte så viktigt, vad vet jag???Av Anders - 20 december 2007 01:25

Läste följande krönika i Sundsvalls Tidning:

 Ska konsten privatiseras? 

http://www.st.nu/noje/kultur.php?action=visa_artikel&id=694078


 ”Dunkers kulturhus i Helsingborg har nu lyckats spåra upp en ny chef – sedan förre chefen hoppat av då den kommunala kulturförvaltningen började lägga sig i verksamheten.”  


Intressant när krönikan innehåller ett antal fel, men vad gör det? Förre chefen hoppade inte av och är inte DKH en del av den kommunala kulturförvaltningen? Intressant!  Förövrigt innehöll den andra intressanta tankar, men rätt skall väl alltid vara rätt, eller det gäller inte krönikörer??  

Av Anders - 19 december 2007 05:30

Våldsattacker i New Yorks tunnebana Den billiga dollarn får resandet till New York att explodera.
Men det finns saker att se upp för.
Folk misshandlas på tunnelbanan - filmklippen läggs ut på internet.
- Vissa gäng går ut specifikt för att attackera och filma någon, säger Mark Novak, före detta NYPD-polis, till Fox News.


Ja, det kan vara farligt att åka tunnelbana i NYC, men det är farligt att gå genom stadsparken i Helsingborg. Jag är mindre rädd i tunnelbanan eller på gatan i NYC, än jag är i Helsingborg. Eftersom det finns många fler poliser i New York än i Sverge. Har åkt tunnelbana tre gånger idag, utan det hände något. NYC är en säker stad, för det mesta.....Av Anders - 18 december 2007 04:32

– Sverige gör nu det de flesta av våra konkurrentländer i Europa tagit itu med. Regeringar i Europa – ledda av kristdemokrater, konservativa, liberaler eller socialdemokrater – har i kommit till samma insikt. I Finland fanns (s) med i regeringen när förmögenhetsskatten togs bort för några år sedan, i Sverige är man emot.


– Ett väsentligt motiv till att avskaffa förmögenhetsskatten är att värna det svenska ägandet. Attackerna mot svenska bolag från utlandet har mycket sin förklaring i hur förmögenhetsskatten snedvrider skatteförhållandet mellan svenskar och utländska ägare.


– Av förmögenhetsskatten som betalades in år 2002 utgjorde egna hem inte mindre än 43 procent av den totala tillgångsmassan. Förmögenhetsskatten har för väldigt många fungerat som ytterligare en fastighetsskatt, ytterligare en skatt på fast egendom.


Förmögenhetsskatten har träffat enbart vissa tillgångar. Socialdemokraterna har avskaffat gåvo- och arvsskatten samt befriat huvudägarna i aktiebolag från förmögenhetsskatt på sitt aktiekapital. Aktier på O-listan räknas som 0 kr i förmögenhet. Ingen kan tala om likabehandling.

– Förmögenhetsskatten medförde också en rad problem av rättvise-, tillämpnings- och legitimitetskaraktär. Det är inte de som haft de stora tillgångarna – utan de som inte kunnat planera bort förmögenhetsskatten genom transaktioner från det ena tillgångsslaget till något av de många som är befriade från denna skatt - som fått betala förmögenhetsskatten.


Följande text är hämtad ifrån www.kristdemokraterna.se


Ytterligare ett vallöfte är fixat, alltså! Kristdemokraterna levererar.....Av Anders - 18 december 2007 04:28

att tänka på insändare. Så därför skickade jag in nedanstående insändare till en stor tidning där jag bor. Hoppas att den kommer in.... 

Skapande skola - barnkultursatsning!

Allt för sällan hör vi talas om satsningar på kultur. Många politiker verkar blunda för de behov som finns inom kulturområdet i allmänhet och inom barn- och ungdomskulturen i synnerhet.
Därför blev jag positvivt överraskad när jag nyligen hörde nyligen talas om att regeringen, på kristdemokraternas initiativ,  i sin budget för 2008 avsatt ca 55 miljoner kronor för en kultursatsning för barn i grundskolan, en så kallad "Skapande skola-satsning". Barn och ungdomar ska få ökad möjlighet till kulturell delaktighet och eget skapande vilket också bidrar till att fler når kunskapsmålen i skolan. Skapande skola-satsningen innebär att pengar avsätts till kultursatsningar för landets alla elever i grundskolan årskurser 7-9.

Av Anders - 17 december 2007 16:22

kallt i den stora staden. Skall klä mig varmt och sedan dra ut på stan. Barnes & Nobles på 86th gatan lockar. Bokhandel och Starbucks i ett. När kan man fika på Killbergs och läsa en tidning? Mycket skall hinnas med nu, innan torsdag kväll då planet flyger österut igen.Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Blogkeen
Följ Anders Lundströms blogg om helsingborgspolitiken.  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se