Alla inlägg under november 2007

Av Anders - 8 november 2007 20:52


 intressant inlägg ifrån Sd angående kultur, undra om det gäller även för den sverigedemokratiska kulturpolitiken i Helsingborg. Det har aldrig ledamoten hävdat i alla fall:


"Sverigedemokraterna är av uppfattningen att medborgarna själva ska bedöma vilken kultur man vill ha. Att lägga medborgarnas skattepengar på kulturverksamhet som medborgarna inte uppskattar, anser vi stå i direkt motsats till denna uppfattning. Den enda kultur vi vill skattefinansiera är sådan som bär vårt kulturarv, då det finns ett allmänintresse och en folklig förankring i denna."


Det skall bli intressant att debattera detta...


Av Anders - 8 november 2007 20:45

äntligen, kan man tycka. Naturligtvis får det repekt med sig att bygga en anläggning för mer 350 miljoner. Spännande är det dock. Undra vad namnet blir. Har du några förslag?


Intressant att många tycker till i tidningen, undra bara hur många som läst utredningarna? Varför var vi tjänstemän, experter eller politiker när vi en dagstidning som ger svar på livets alla svåra frågor? (Lite skämt, lite allvar!) Det finns kanske en anledning varför arenan hamnade där den hamnade, typ ett antal expertutlåtande, men vaddå? Läs utredningarna och kommentera sedan, det är ett tips från mig.....



Av Anders - 7 november 2007 21:18

möten imorgon. Det går i ett just nu. Tyvärr blev det ingen innebandy idag på grund av att jag var upptagen i Kristianstad med möten... Dessa möten som drar ut på tiden...


På lördag är det Arkivens dag. Vilket arkiv skall DU besöka? Jag skall gå till Stadsarkivet och titta på de fantastiska samlingar som finns där. Jag är imponerad, men så är jag ju arkivarie till yrket, inte politiker, även vissa tror att det är ett yrke. Nej, det är förtroendeuppdrag som man bara har till låns under en begränsad tid. Så ser jag i alla fall på det.....



Av Anders - 7 november 2007 21:10

jag snittar 30 besök om dagen. Kul, undra om det bara är nyfikna journalister eller om det är intresserade medborgare som brinner för en bättre kultur i Helsingborg. Förhoppningsvis är det den senare kategorien. Tyvärr har jag inga nyheter för tillfällen utan det kommer bli ett antal spännande saker som sker under november månads slutskede och kanske lite in i december...

Just nu håller vi på med att diskutera och fundera över internbudgeten och dess innehåll. Det är lite skillnad mellan regeringens BP07 och vår lilla internbudget, men det är lika spännande. Undra vilka satsningar vi skall göra under 2008, det blir spännande att presentera. Lika mycket massmedia (not).


Kommentera gärna vad du tycker är viktigt i budgeten......

Av Anders - 6 november 2007 16:33

Dagarna är korta nu för tiden. November är en dryg månad eftersom mycket arbete måste göras och dagarna känns korta. Men snart är det december och vi går mot ljusare tider igen. December går också fort eftersom jag tänker vara borta under större delen av den. Flygbiljetten ligger på ett säkert ställe och bara väntar på att utnyttjas.

Idag regionledning och mycket information och många punkter som skall bestämmas av regionråden. Imorgon besök från Östsam, det går fort dessa dagar. Sedan skall jag börja förbereda kulturnämndens möte i november. Viktiga ärenden är på gång, kan jag lova.


Saxat ur en stor landsortstidning idag:  

" Femklövern vill bygga den nya multiarenan på Olympia. Och därmed blir det så. Men socialdemokraternas tyngsta politiker vill hellre se nybygget på Sundspärlan."


Intressant vinkling! Om femklövern har majoritet, så bestämmer väl dom, eller? Ja, jag tillhör femklövern och vill därmed att Multiarenan skall ligga på Olympia. Naturligtvis kan man fundera på flera placeringar, men utredningen visar tydligt att Olympia-området är det bästa. Kommer den att heta: Dunkerdome, eller vad skall arenan heta?


Någon bloggare vill lägga den i Södra hamnen. Tyvärr blir det inte bra, men det är kanske svårt att ha hela bilden klar för sig.

Av Anders - 5 november 2007 15:11

har gått. I helgen var vi i stugan på Hallandsåsen. Skönt med tystnaden och naturen. Det behövs verkligen ibland ett avbrott i vardagen.

Måndag och ytterligare en arbetsam vecka börjar. Nu är det ytterligare saker som skall göras, bestämmas och avdömas. Ett intensivt liv med många och viktiga beslut att ta.


Skönt att man hinner ibland ladda batterierna med lite annat. Potta Långhaka var en mycket trevlig upplevelse. Ja, pjäsens budskap och inramning var inte så trevligt, men hela upplevelsen var magisk. Det har egentligen inte hänt så mycket med oss människor på 400 år. Vi är enkla och styrs av stereotypa föreställningar om det ovana. Öppna ögonen och se männsikan. Tack för upplevelsen....



Av Anders - 1 november 2007 18:53

eller? Jo, klart det har. Möten och åter möten... Prat och prat och prat... leder det till något? Klart det gör... Det kommer snart att märkas att allt prat kommer att göra saker och ting bättre.

Föröverigt kan man fundera pver regeringens krishantering, hur kan det gå så här? Synd, men solen går upp imorgon igen...


En skön helg skall det i alla fall bli... Först möten imorgon, sedan byta däck och sedan lite teater. Potta Långhaka på Fredriksdal. intressant och nyskapande. Jag är imponerad....



Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards