Alla inlägg under november 2007

Av Anders - 22 november 2007 00:56

jag sitter här och skriver på bloggen. Just hemkommen för ett långt och i vissa delar ointressant KF. Trots att alla vet vad som skall sägas i debatterna, går vissa ledamöter upp och tuggar om samma sak hela tiden, men demokrati måste få ta tid, annars blir det inte bra.

Tyvärr missar jag nästa kommunfullmäktige pga av att jag är i USA. Men det kommer formodligen bli bra ändå den 12 december....



Av Anders - 21 november 2007 12:03

varför vill inte alla läsare rösta i omröstningen? Är det inte en viktig fråga?


Förövrigt tycker jag nog att kulturredaktionen på sistone varit låga, inga scoop på gång. Varför kommentarer man inte omvärlden just nu? Kom igen nu. Var är domedagsprofeterna nu?

Av Anders - 21 november 2007 11:52

Det brukar innebära att en artikel i någon tidning är på gång? Är det så denna gång också? Vem vet?

 Idag är en spännande dag med viktiga beslut att ta. Följande ärende skulle kunna bli intressanta och långdragna:


Konkurrensutsättning av Entek - detta ärende är viktigt ur många aspekter och det kommer bli väldiga diskussioner, men beslutet blir ..........


(Lite intressant är de kommentar som redan finns på www.hd.se angående ärendet. Det finns två tydliga sidor om hur man kan se på ärendet, förutom alla de andra vinklingar som kommer upp i kvällens debatt.)  


Motion om att öppna helsingborgarnas skatter för helsingborgarna - utställningar i Dunkers Kulturhus - intressant ärende, där jag kommer argumentera för 5klöverns ståndpunkt i detta som är...........


(Tror inte detta blir den viktigaste frågan, men roligt skall det bli att diskutera utställningar och Dunkers kulturhus. Det är inte så ofta det förekommer i KF-salen. Därför skall det bli kul.)


Lokalisering av Multiarena - Kul ärende, jag har redan skrivit om vad jag tycker om detta ärende och jag har inte ändrat mig, så beslutet blir........


(Ja, mycket kan sägas, men jag tror att detta kommer bli mycket bra!)


Av Anders - 20 november 2007 15:48

  Klippt ur pressmeddelandet från Kulturhuset i Stockholm. Lite information bara!! Var läser du nyheter först? Tidningen eller här?

Ny chef på Kulturhuset

Idag, tisdag 20 november, har Eric Sjöström utsetts till chef och konstnärlig ledare för Kulturhuset i Stockholm. Han börjar den 1 februari 2008.Eric Sjöström kommer närmast från tjänsten som VD för Folkoperan och har tidigare arbetat på Södra Teatern, Kulturhuvudstadsåret 1998 och segeltävlingen The Tall Ships Race.
Som VD på Folkoperan har han fördjupat publikarbetat och gjort det möjligt att nå nya publikgrupper bl a genom samarbete med näringslivet. Folkoperan arbetar med att ständigt förnya operakonsten, sätta skådespelet i centrum och att kommunicera med publiken.
 Själv säger Eric Sjöström: ” Jag har haft förmånen att planera och ansvara för flera drömprojekt de senaste säsongerna.  Det, tillsammans med en stabil ekonomisk situation, gör att jag känner mig mogen för att ta steget vidare.”
Kulturdirektör Berit Svedberg ser med glädje på tillsättningen av en ny dynamisk och kreativ chef på Kulturhuset.
Eric Sjöström efterträder Uwe Bödewadt som återvänt till Danmark för nya arbetsuppgifter.

Av Anders - 20 november 2007 15:13

Kulturcheck eller ej? Denna nämns inte med ett enda ord i internbudgeten, men är ändå en fråga för journalisten. Det finns andra sätt att marknadsföra kulturen i Helsingborg, det finns andra grupper att nå, men kulturchecken är ett bevis på allt skall vara som det brukar, eller?  

Av Anders - 20 november 2007 15:01


Är rubriken i en kvällstidning med lokal redaktion. Kul med positiva nyheter...  


Klicka gärna in på länken som handlar om: Helsingwood:

http://helsingborg.expressen.se/nyheter/1.933688/har-finns-framtidens-tarantino


Här kommer vi läsa om detta i den stora tidningen, som tidigare skrivit en massa om kulturen i Helsingborg? Men det är kanske inte så viktig nyhet? man hänger kvar i gamla frågeställningar och nedkörda hjulspår. Kom med lite nya vinklingar....




Av Anders - 19 november 2007 20:04

håll ut. Det kommer mera .......

Av Anders - 19 november 2007 06:25

Femklövern satsar på barn- och ungdomskulturen i Helsingborg


Femklövern i Helsingborg satsar mer än någonsin på kulturen i Helsingborg. Förutom den traditionella ramuppräkningen tillför Femklövern ytterligare 5 mkr till kulturen i Helsingborg. Detta eftersom Helsingborg skall bli Sveriges attraktivaste stad för människor och företag och kulturen skall vara en drivkraft för att nå detta högt uppsatta mål.

 

Det säger Anders Lundström (kd), ordförande för Helsingborgs kulturnämnd i en kommentar inför att kulturnämnden på torsdagen den 22 november skall besluta om en internbudget för verksamhetsåret 2008. Men det är inte bara barn- och ungdomskulturen som prioriteras, utan det införs även särskilda pensionärsrabatter till stadens fantastiska institutioner, såsom Dunkers kulturhus, Fredriksdals museer och trädgårdar och Sofiero.


Kulturförvaltningen kommer från och med 1 januari ha en ny och mer effektiv organisation som utgår ifrån det rambeslut som togs av en enig kulturnämnd 20 juni 2007. Sedan dess har arbetet pågått att tillsammans med de anställda forma en effektiv organisation som kan möta framtidens behov och möjligheter inom kultursektorn. Helt i operativ drift kommer alla verksamheterna vara halvårsskiftet 2008. I internbudgeten hanteras ett antal viktiga frågor och politiska prioriteringar och Femklövern är särskilt stolta över dessa satsningar som görs:


 - Ett mediecenter kommer att etableras i Dunkers Kulturhus som utgör navet i den filmsatsning som Helsingborg har gjort och kommer att göra även framöver. I detta mediecenter kommer unga filmtalanger kunna utvecklas i en kreativ miljö och förhoppningsvis kommer det fler såsom Robert Lillhonga. 

- Ett särskilt barn- och ungdomsprojekt GERDA kommer att utredas mera och eventuellt startas under andra halvåret 2008 i Dunkers kulturhus. Det innebär att resurser kommer att utnyttjas på ett mer effektivt sätt. Redan idag finns RumEtt för ungdomar mellan 15-25. Nu satsar vi på 5-15-åringarna.

 - Utställningshallarna i DKH kommer fortsättningsvis att ha ett brett, spännande och varierat utbud med alltifrån lokala konstnärer till välmeriterade och spännande internationella konstnärer. Tätare samarbete med lokala intresseorganisationer och nationella kulturinstitutioner är ytterligare en viktig del i verksamhetens strävan att uppnå fastställda målvärden.

 - Dunkers kulturhus kommer 2008 se över biljettpriserna och ha mer flexibel prissättning på sina utställningar. Redan nu har Dunkers kulturhus sänkt entréavgiften till 35 kronor tillfälligt till om med 31 december 2007.

 - Biblioteksplanen kommer att börja genomföras under 2008 och därför avsätter kulturnämnden 500 000 kr centralt till detta. Detta kommer innebära att områdesbiblioteken kommer att utvecklas till moderna kravlösa kulturella mötesplatser i hela kommunen.

- Helsingborg kommer från och med ht 2008 utveckla musikskolan till en kulturskola som gör att fler barn och unga kommer i kontakt med kulturella upplevelser.


FÖR MER INFORMATION:

Anders Lundström (kd)

Ordförande i Kulturnämnden

anders.lundstrom@helsingborg.se

anders.lundstrom@kristdemokraterna.se     


Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards