Alla inlägg under september 2007

Av Anders - 12 september 2007 11:38

Ännu en kommentar har kommit. Kul, försöker svara på några saker i alla fall. Hoppas jag lyckas.... 

 Folkstorm eller inte? Jag har lärt mig att läsa allt som skrivs om kulturlivet, men sedan inte ta åt mig allt. Ingen inom kulturförvaltningen arbetar ledarlösa. Det finns verksamhetschefer inom samtliga verksamheter, även om vissa inte tror det. Att vara chef innebär inte att man måste alltid vara på en plats. Den tidigare kulturhuschefen ville egentligen ju inte ha uppdelningen mellan Fredriksdal, Kulturmagasinet och Dunkers kulturhus.  Är det inte ett större hån om Vikingsberg står tomt och förfaller? Det behövs inga ombyggnader, huset skall se ut som det gjort, när det varit kontor de senaste åren för ett antal företag. Kostnaderna ryms inom befintlig budget. Avslutningsvis tycker i alla jag att det är viktigt att det blir mer utåtriktad verksamhet i DKH, håller inte alla med om det??


Av Anders - 11 september 2007 21:29

bloggen innan den 1000:e besökaren kommer? Vem vet det? Det börjar i alla närma sig. Ikväll var det första programmet av 10 med KG Bergström. Sådär TV tyckte jag nog.

Att skydda sig mot allt är inte lätt. Varje gång jag varit NYC pratas det alltid om WTC och vad som kommer nästa gång. Det är inte alltså om det kommer något utan när, hur och var. Den rädslan är inte rolig. Förhoppningsvis blir min vistelse där i december lugn och skön, med mycket arbete och viss avkoppling. Tanken är att Johanna skall komma över i slutet av vistelsen, så att vi kan tillsammans fira 2-årig bröllopsdag.

Biljetter och boende bokar vi nästa vecka, sedan är det bara att vänta.... Tiden går fort när man har kul. Vad tror ni att flygbiljetterna kommer att kosta?

Av Anders - 11 september 2007 13:38

Kul att det är någon som vågar skriva en kommentar. Det är som positivt tar jag tacksamt emot. Mitt syfte är inte att slå tillbaka på någon, utan ge mitt perspektiv på tillvaron. Om någon känner sig påhoppad, ber jag i så fall om ursäkt för det. Naturligtvis tar jag till mig av kommenterar och skall försöka bli en bättre skribent.

Jag har ett ansvarsfullt förtroendeuppdrag som jag försöker upprätthålla på bästa sätt och har stor respekt för det. Kanske så stor respekt, att jag ibland slår knut på mig själv. Men syftet med denna blogg är egentligen inte så genomtänkt som vissa kanske tror. Det handlar om att få skriva av sig på ett lite humoristiskt sätt. Sedan kan det uppfattas som lite ostrukturerat och illa genomtänkt, men det tycker jag är lite charmigt. Det lockar i alla fall några läsare om dagen.

I framtiden hade det kanske varit bra med en rättstavningskontroll innan jag publicerar inläggen. Allt för att minimera antalet fel. Jag håller med.


Dialog är alltid bra, tack för kommentaren....


Av Anders - 10 september 2007 21:34

Kristdemokraternas intranät. Nu skall bara alla inom partiet lära sig använda det. Ganska bra att kunna skicka viktig information säkert och snabbt.


Hade förresten ett samtal, det första och enda, om kulturförvaltningens flytt från DKH till Vikingsberg. En dam som inte tyckte om det och menade att det var en folkstorm i HD. Är min kompis i lokalpressen en folkstorm? I don´t think so. Men jag förklarade lugnt om vem som tagit beslutet och varför. Vill inte alla ha mer verksamhet i DKH. Tydligen inte, men så trodde inte heller damen på att det fanns en musikskola i DKH. Det är ju lite synd, eftersom den står för en stor del av de inpassande människorna i huset. Tyvärr är inte de lockade av utställningarna så att de betalar entréavgiften. Gapet mellan 500 000 inpasserande och 29 000 betalande till utsätllningarna visar på ett stort glapp, ännu. Men det skall bli bättre, jag lovar....


Tyvärr finns det kvar en romanitiserad bild av verksamheten i Vikingsberg och många drömmer sig tillbaka till. Beslutet att bygga DKH innebar att en gång för alla bestämde sig att  konsten visas på DKH. Inte på Vikingsberg.....


Gott natt, nu skall jag läsa en bra bok som handlar ............ Vi ses imorgon, alla 12 besökare och min vän...........



Av Anders - 10 september 2007 13:35

Kulturförvaltningen söker inte en kulturchef. Inte ens en

Institutionschef för hela Dunkers Kulturhus. Kulturförvaltningen söker fyra tjänster, en personalchef, en verksamhetschef för Fredriksdal/Sofiero och två verksamhetschefer för olika delar av verksamheten i Dunkers Kulturhus. Alltså kan man inte översätta den tidigare tjänsten som kulturhuschef med två nya inrättade verksamhetschefer. Men vill man inte förstå, gör man det inte heller. Lite synd att män i medelåldern inte är intresserad av att Helsingborg skall utöka och förbättra ungdomskulturlivet i Helsingborg. Det ser jag aldrig i klagosången.

Tänk så bra kulturlivet kommer bli när vi verkligen satsar på barn- och ungdomskultur i Helsingborg. De är framtiden, inte mossgubbar med vanföreställningar i sina små inskränkta världar. Framtiden ligger framöver oss. Inte bakom oss, som vissa tror......



Av Anders - 10 september 2007 09:35

och förundras över de hårda ord som fanns i massmedia för några månader sedan kring ett beslut i Kulturnämnden den 20 juni 2007. Vad var det egentligen som gjorde att människor så bestämt kunde hävda sin ståndpunkt? Har Helsingborg blivit en kallare plats. Nej, jag tror inte det. En kommunal verksamhet måste ingå i en helhet, inte sväva fritt i rymden utan stöd och förankring i verkligheten. Det börjar falla på plats och de hårda orden bleknar bort i höstregnet där ute. Men de har för alltid bränt sig fast i själen. Det gäller att vara storsint och inte låta det påverka en i framtida beslut.

Förhoppningsvis kommer det att märkas under hösten att världen inte gick under den 20 juni, fast vissa med bestämdhet hävade det.

Av Anders - 9 september 2007 20:35

Så, väskan packad och alla papper sorterade inför veckan som innehåller många saker och moment. Allt ifrån genomgång av partiets intranät för skånska politiker till invigning av en konstutställning. Lite innebandy skall också hinnas med. Spelade lite nu ikväll och som vanligt blev det lite gruff på banan. Efteråt var alla glada igen. Vem som vinner eller förlorar är inte så viktigt, eller? Livsviktigt är det nog.


Det blev ju en bra match igår trots 0-0. Zlatan visade vad han går för. Imponerande.... Kul och se matchen med lite vänner, god mat och några öl. Ibland behöver livet inte vara så komplicerat. Övriga resultat gick ju Sveriges väg. Så nu krävs det bara seger mot.... Lätt som en plätt?? Det är ju alltid så enkelt att bara gå in och vinna. Ungefär som valet 2010, visar vi resultat så blir det enkelt, typ... 


Tänkte på omorganisation, varför blir inte vissa upprörda över utvecklingsnämndens förändring? De minskar till och med personalstyrkan. Jag har inte sett några demostrationer utanför Möjligheternas hus. Märkligt, nopp det handlar ju inte om .......




Av Anders - 8 september 2007 17:32

till Sveriges landskamp mot Danmark i Stockholm. Skall naturligtvis se den med några vänner. Kommer Sverige att kunna fortsätta sin positiva trend med vinster, eller i alla bra spel? Mot Danmark förra gången hade matchen tre ansikten, första halvtimmen, Danmarks comeback och förstås Terror-Torbens inrusning på övertid. Straffen var dömd, men skulle Sverige ha satt den? ingen som vet, ingen som vet.... Vinst blev det i alla fall och om Sverige vinner igen ligger ett EM-slutspel nära, mycket nära.


Var förresten på DKH, lunchade och såg Stig Lindbeg-utställningen igen idag, mycket folk och många positiva kommenterar. Nu kommer ju Kontrast (ny utställning) på fredag, hoppas helsingborgare OCH besökare hittar dit. Jag skall i alla dit på fredag och faktiskt tala lite då också. Krockar med premiär på stadsteatern, men man kan ju inte gå på allt.

Undrar vad vissa kommer att tycka om Kontrast, hoppas bara att de inte gör bort sig i tidningen igen. Lite pinsamt att inte ha kollat fakta, eller?


Hösten har kommit på allvar till Helsingborg ihelgen. Blåst och småkallt, nu börjar den mörka årstiden. Bra att ha några bra böcker från stadsbiblioteket bredvid sängen. Jag får väl skulden för att de ska byta datorsystem och stänger mellan den 5:e och 13:e. Allt dåligt är mitt fel, eller?


Skall nu försöka hitta billiga flygbiljetter till NYC i december. Tror ni det går att hitta under 4000 kronor?? Kan väl hoppas!!! Blir det NYC är det fjärde gången i så fall. Börjar hitta ganska bra i staden och snart varit på alla viktiga kulturella ställen minst 1 gång, i flera fall 2 gånger. Vi har mycket att lära av våra kusiner från over there. Men vissa saker skall vi inte ha. Om jag åker skall jag dagligen blogga ifrån "mitt" bibliotek på 96:e gatan. Börjar nästan känna sig hemma även där....



Presentation


Anders Lundström

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards